Δευτέρα 17 Αυγούστου 2009

ΜΟΥΣΙΚΟ ΣΥΓΚΡΟΤΗΜΑ " ΜΑΓΜΑ ": ΓΙΑΤΙ ΤΕΤΟΙΟΣ ΕΜΠΑΙΓΜΟΣ ΚΑΙ ΚΟΡΟΪΔΙΑ;

« Έχουνε περάσει σχεδόν είκοσι ημέρες από την κατά τα άλλα επιτυχημένη όπως μας είπε η Νομαρχία συναυλία των SCORPIONS στο κάστρο της Μυτιλήνης, στην οποία θα συμμετείχαμε και εμείς. Η όλη σκέψη για τη διοργάνωση της συναυλίας ήτανε να αναδειχθεί το νησί και η τοπική rock σκηνή. Σύμφωνα πάντα με τα λεγόμενα του Νομάρχη τη συναυλία θα άνοιγαν τοπικά σχήματα που τα μέλη τους ζούνε εργάζονται και προσφέρουν στον τόπο μας.

Αισθανόμαστε αδικημένοι και θιγμένοι από την όλη συμπεριφορά της Νομαρχίας απέναντί μας. Από την αρχή οι υπεύθυνοι της Νομαρχίας και όχι οι SCORPIONS είχαν επιλέξει να παίξουν οι CLAIRVOYANT (Χαλκίδα), REVERSE SPLIT(Αθήνα) και NEMESIS (Λέσβος), «πετώντας έξω» τα ενεργά rock σχήματα του νησιού μας ΜΑΓΜΑ και METHOD X. Μετά από παράπονα που κάναμε, ο ίδιος ο Νομάρχης ανταποκρίθηκε στο αίτημά μας λέγοντας ότι αυτή ήτανε η αρχική μας εξαγγελία, «πετώντας έξω» τα ξένα σχήματα. Δυστυχώς όμως οι πολιτικές και όχι μόνο παρεμβάσεις, οι οποίες από την αρχή είχανε διαμορφώσει την επιλογή, επικράτησαν μέχρι το τέλος, με αποτέλεσμα τον αποκλεισμό μας τρεις ώρες πριν την συναυλία!

Στα site μας έχουμε δημοσιεύσει όλες τις λεπτομέρειες που έχουμε συγκεντρώσει μέχρι και σήμερα:
http://www.facebook.se/group.php?gid=21855104708&ref=share
ή MAGMA (Μάγμα) 1996 στο Facebook και
www.myspace.com/magma1996gr (σ.σ. αν δεν "ανοίγει" δοκιμάστε την http://blogs.myspace.com/index.cfm?fuseaction=blog.ListAll&friendId=472617587)

Ζητάμε να βγει κάποιος υπεύθυνος και να μας πει:
• Πώς έγινε η αρχική επιλογή και ποιος τους επέλεξε; Έχουμε ντοκουμέντα ότι οι SCORPIONS δεν ανακατεύτηκαν καθόλου στην επιλογή την αρχική και τελική.
• Γιατί αθετήσανε τις αρχικές τους εξαγγελίες, τις υποσχέσεις τους, τον ίδιο τους τον λόγο;
• Γιατί τέτοιος εμπαιγμός και κοροϊδία;
• Γιατί παίξανε με τα όνειρά μας και κατακερματίσανε τον ψυχικό μας κόσμο;
• Γιατί δεν βγήκανε ποτέ δημόσια να παρουσιάσουν και τα πέντε σχήματα που θα παίζανε support; Μόνο στο go lesvos μας βάλανε και μας έχουν μέχρι και τώρα και μας καμαρώνουν!
• Ενημέρωσαν τους SCORPIONS ότι θα παίζανε πέντε σχήματα τελικά;
• Αν τους είχανε ενημερώσει ποιος πήρε την τελική απόφαση και μας απέκλεισε με αυτόν τον άκομψο τρόπο; »

Δελτίο τύπου του τοπικού ροκ συγκροτήματος «ΜΑΓΜΑ» 27/07/2009
« Οι ΜΑΓΜΑ είναι ένα ροκ σχήμα του νησιού μας από το 1996. Είμαστε το μακροβιότερο γκρουπ της Λέσβου. Για χρόνια υπηρετούμε με αξιοπρέπεια την τοπική ροκ σκηνή, χωρίς να ξεπουλήσουμε τον ήχο μας και το είδος της μουσικής μας, κάνοντας πάρα πολλές εμφανίσεις στα περισσότερα μέρη του νησιού μας, έχοντας μυήσει και εμπνεύσει αρκετά νέα παιδιά να ασχοληθούν με την ροκ μουσική ή και να γίνουν και μουσικοί ακόμα! Έχουμε παίξει πάρα πολλές συναυλίες για φιλανθρωπικούς σκοπούς με φορείς την νομαρχία και δήμους του νησιού μας. Όποτε μας ζήτησαν ήμασταν εκεί! (βομβαρδισμοί στη Σερβία, ΟΚΑΝΑ, αιμοδοσία, για την μόλυνση του κόλπου Γέρας και άλλες πάρα πολλές). ....

Στις 27-4-09 δίνεται μια συνέντευξη τύπου στο κάστρο της Μυτιλήνης από τον νομάρχη μας και τον Klaus Ritgen, τον μάνατζερ των SCORPIONS, με θέμα την επικείμενη συναυλία του διάσημου συγκροτήματος στο νησί μας στις 4-7-09 στο κάστρο της Μυτιλήνης. Ένα από τα θέματα που αναφέρουν είναι ότι τα support (βοηθητικά) συγκροτήματα που θα ανοίξουν τη συναυλία των SCORPIONS θα είναι τοπικά και θα κάνουν οι ίδιοι οι SCORPIONS την τελική επιλογή!....
Αυτή είναι η μεγάλη μάς ευκαιρία να παίξουμε μπροστά σε χιλιάδες κοινό την μουσική μας και να γνωρίσει ο κόσμος το συγκρότημά μας και τα δικά μας τραγούδια! Ο λόγος ο οποίος θέλαμε να παίξουμε στην συναυλία ήτανε πρώτα καθαρά συναισθηματικός, λόγω ότι μεγαλώσαμε με την μουσική των SCORPIONS, κατά δεύτερο η επιβράβευση των προσπαθειών μας και τρίτον η προβολή μας! ....

......... »
διαβάστε όλο το κείμενο εδώ


Σημειώστε ότι στο συγκρότημα REVERSE SPLIT (Αθήνα) παίζει ο γιος του κ. Καπετανά τ. Γ.Γ. του Υπουργείου Αιγαίου επί ΠΑΣΟΚ και με Υπουργό τον κ. Ν. Σηφουνάκη. Η γνωστή παροιμία "αν είσαι και παπάς με την αράδα σου θα πας" στην περίπτωση της συναυλίας των SCORPIONS τροποποιείται και γίνεται "αν είσαι και παπάς με την αράδα σου θα πας, αν όμως είσαι Καπετανάς από την πίσω πόρτα θα πας και θα μπεις ...".
Αλοίμονο ο κ. Καπετανάς, έχει μάθει τα κόλπα και παρεμβαίνει ακόμη και τώρα που στην κυβέρνηση είναι η ΝΔ για τα δικά του παιδιά !!! Θα κάτσει να σκάσει ο άνθρωπος για τα παιδιά της Λέσβου που χρόνια τώρα φυλάνε Θερμοπύλες στο νησί μας και παρά τις αντιξοότητες προσπαθούν να προσφέρουν στη ροκ μουσική, μέσα από ένα ερασιτεχνικό συγκρότημα;

Το γεγονός αυτό ορισμένες εφημερίδες του νησιού δεν το ανέφεραν !!! Μήπως δεν το ανακάλυψαν οι δημοσιογράφοι τους; Αυτό εξ΄άλλου αναφέρεται και στο μακροσκελές δελτίο τύπου του συγκροτήματος "ΜΑΓΜΑ":
«... δεχθήκαμε αφόρητες πολιτικές πιέσεις από τον πατερά του Καπετανά για να παίξουν οι Reverse Split και αφού αποφασίσαμε να τους βάλουμε, για λόγους δεοντολογικούς βάλαμε και τους Clairvoyant ...».

το ανωτέρω σχόλιο είναι από την εφημερίδα Νέο Εμπρός

.




Δεν υπάρχουν σχόλια: