Πέμπτη 27 Αυγούστου 2009

ΕΝΩΣΕ ΤΗ ΦΩΝΗ ΣΟΥ ΜΕ ΤΗ ΔΙΚΗ ΜΑΣ

Έλα μαζί μας, πρόσθεσε τη φωνή σου για να γίνει πιο δυνατή η καταγγελία κατά του οργανωμένου εγκλήματος σε βάρος των δασών και της ζωής μας. Για να καταδικάσουμε τους πραγματικούς ενόχους.
Έλα μαζί μας, να διαδηλώσουμε ενάντια στην εμπρηστική πολιτική του κεφαλαίου και των μονοπωλίων, της ΝΔ και του ΠΑΣΟΚ, που εμπορευματοποιεί τα δάση, τις παραλίες, τα βουνά, που κάνει τη γη εμπόρευμα. Το κυνήγι του κέρδους καίει και τα δάση, όπως και τα δικαιώματά μας.
Μην ανέχεσαι να σε κοροϊδεύουν. Αναδασώσεις δεν έγιναν ποτέ εκεί που κάηκαν τα δάση, ούτε πρόκειται να γίνουν, όσο σε μεγάλο μέρος των δασών έχουν ιδιοκτησία επιχειρηματικοί όμιλοι, συνεταιρισμοί, εκκλησία κλπ., όσο ενθαρρύνεται η πολιτική εμπορευματοποίησης της γης και σχεδιασμένα δε λύνεται το πρόβλημα της κατοικίας. Όσο οι δασικές υπηρεσίες που πρέπει να κάνουν την αναδάσωση και να προστατεύουν το δάσος είναι ανύπαρκτες. Η εμπειρία των τελευταίων δεκαετιών όπου αναδασώνεται μόνο το 10% των καμένων δασών είναι αποκαλυπτική.


Μην μένεις απαθής! Η απάθεια, η αποχή, είναι συνενοχή.

Έλα να παλέψουμε για ουσιαστικά μέτρα προστασίας των δασών, των ελεύθερων χώρων, των παραλιών, για μέτρα αποκατάστασης των ζημιών που υπέστησαν λαϊκές οικογένειες.
Ο μόνος δρόμος για την ουσιαστική προστασία τους είναι να γίνουν τα δάση λαϊκή περιουσία, να σταματήσει η γη να είναι εμπόρευμα. Η ανάπτυξη μπορεί να υπηρετεί τις λαϊκές ανάγκες, αν γίνουν λαϊκή περιουσία οι μεγάλες επιχειρήσεις και λειτουργήσουν σχεδιασμένα και με εργατικό έλεγχο. Μπορούμε, με το δρόμο που προτείνει το ΚΚΕ, της λαϊκής συμμαχίας με λαϊκή εξουσία.


..




Δεν υπάρχουν σχόλια: