Κυριακή, 11 Μαρτίου 2012

ΒΔΟΜΑΔΑ ΔΙΕΘΝΟΥΣ ΑΛΛΗΛΕΓΓΥΗΣ ΣΤΟΥΣ ΧΑΛΥΒΟΥΡΓΟΥΣ - ΔΡΑΣΕΙΣ ΣΕ ΟΛΟ ΤΟΝ ΠΛΑΝΗΤΗ

Απλώνεται η ομπρέλα αλληλεγγύης σε όλο τον κόσμο

Σε κάθε γωνιά του πλανήτη και στις πέντε ηπείρους έχει απλωθεί πλέον η αλληλεγγύη στον παλικαρίσιο αγώνα των απεργών χαλυβουργών.
Έχοντας αποκτήσει πλέον παγκόσμια διάσταση και ανταπόκριση, διευρύνεται ακόμα περισσότερο από τη περασμένη Παρασκευή με τη βδομάδα διεθνούς αλληλεγγύης (9 με 14 Μάρτη) που διοργανώνεται με πρωτοβουλία του Ευρωπαϊκού Γραφείου της Παγκόσμιας Συνδικαλιστικής Ομοσπονδίας (ΠΣΟ)  και της Διεθνούς Οργάνωσης Εργαζομένων στο Μέταλλο.

Καθημερινά φτάνουν στο ΠΑΜΕ και συμπληρώνονται στο μακρύ κατάλογο που έχει συνταχθεί, δεκάδες μηνύματα στήριξης του αγώνα των χαλυβουργών. Την ίδια στιγμή μεγάλος αριθμός οργανώσεων στην Ευρώπη και τον κόσμο προπαγανδίζει την πρωτοβουλία για τη,βδομάδα αλληλεγγύης.

Μάλιστα, το ΠΑΜΕ για να στηρίξει αυτή τη πρωτοβουλία κυκλοφόρησε στα Αγγλικά Λεύκωμα για τον αγώνα των χαλυβουργών και τις κινητοποιήσεις διεθνιστικής αλληλεγγύης που έγιναν σε πολλές χώρες.

Ενδεικτικά αναφέρουμε τις εξής πρωτοβουλίες - δράσεις που έχουν ανακοινωθεί μέχρι τώρα:

Στη χώρα των Βάσκων, από το LAB, διοργανώνεται διαδήλωση αλληλεγγύης στις 14 Μάρτη στο Ελληνικό Προξενείο του Μπιλμπάο και θα γίνει ενημέρωση των εργαζομένων της περιοχής για τον αγώνα των Χαλυβουργών με κείμενο στη γλώσσα των Βάσκων και στα Ισπανικά.

Στην Πορτογαλία από τη FEHSAT, εξεδώθηκε ψήφισμα αλληλεγγύης της Γενικής Συνέλευσης της Εκτελεστικής Επιτροπής της οργάνωσης που έγινε στις 6 Μαρτίου.

Στη Μεγάλη Βρετανία η RMT διοργανώνει διαδήλωση αλληλεγγύης στους εργαζόμενους της Χαλυβουργίας τη Δευτέρα 12 Μαρτίου στις 12.00 έξω από τη Πρεσβεία της Ελλάδας στο Λονδίνο.

Στη Γαλλία η Διεθνής Ομοσπονδία Εργαζομένων στα Τρόφιμα συγκεντρώνει οικονομική ενίσχυση.

Στην Ινδία η Ομοσπονδία Οικοδόμων, διοργανώνει στις 11 και 12 Μάρτη, συσκέψεις του Συνδικάτου με θέμα την απεργία των Ελλήνων χαλυβουργών.

Στην Αυστραλία η Ομοσπονδία Ελληνικών Εργατικών Προοδευτικών Συνδέσμων, διοργανώνει εκδήλωση αλληλεγγύης στις 18 Μαρτίου και εξόρμηση για οικονομική ενίσχυση των χαλυβουργών.

Στη Δανία οι Συνδικαλιστικές οργανώσεις της χώρας οργανώνουν εκδηλώσεις αλληλεγγύης στις 29 Μαρτίου.

Δεν υπάρχουν σχόλια: