Τετάρτη 28 Μαρτίου 2012

"ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΧΑΛΥΒΟΥΡΓΙΑ": ΣΥΝΑΥΛΙΑ ΜΕ ΤΟΝ ΜΠ. ΓΚΟΛΕ (ΚΥΡΙΑΚΗ 1/4)

«ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΧΑΛΥΒΟΥΡΓΙΑ»
Κλείνουν πέντε μήνες στο πόστο του αγώνα
Νέα μεγάλη συναυλία αλληλεγγύης οργανώνει την Κυριακή στις 12 το μεσημέρι το σωματείο

Τις 150 ολόκληρες μέρες απεργίας και σκληρού παλικαρίσιου αγώνα κλείνουν σήμερα οι εργαζόμενοι της «Ελληνικής Χαλυβουργίας» στον Ασπρόπυργο, συνεχίζοντας την πάλη τους για την επαναπρόσληψη των 93 απολυμένων, διασφάλιση των θέσεων εργασίας και αξιοπρεπείς μισθούς. Και αυτούς τους πέντε μήνες σκληρού αγώνα - φάρο για όλη την εργατική τάξη θα τους γιορτάσουν στην πύλη της Χαλυβουργίας με νέα μεγάλη συναυλία αλληλεγγύης, που διοργανώνει το σωματείο την Κυριακή στις 12 το μεσημέρι με τον Μπάμπη Γκολέ, με ρεμπέτικα και λαϊκά τραγούδια, και στην οποία καλούν όλη την εργατική τάξη και τα άλλα λαϊκά στρώματα να συμμετάσχουν και να εκφράσουν τη συμπαράστασή τους.

Χτες, πάντως, το σωματείο και στο πλαίσιο της απόφασης της Γενικής Συνέλευσης απέστειλε και νέα επιστολή στην επιχείρηση, την οποία καλεί σε συνάντηση προτείνοντας και συγκεκριμένο χρόνο, την ερχόμενη Παρασκευή στις 2.30 το μεσημέρι στα γραφεία του εργοστασίου.

Ήδη από προχτές το σωματείο απέστειλε επιστολή προς τον υπουργό Περιβάλλοντος, Γ. Παπακωνσταντίνου, ζητώντας να συναντηθεί μαζί του την ερχόμενη Δευτέρα, 2 Απρίλη, στις 12 το μεσημέρι, κατά τη διάρκεια παράστασης διαμαρτυρίας που διοργανώνουν για το θέμα του λιμανιού. Θα καταγγείλει στον υπουργό ότι τη στιγμή που υπέγραφε την άδεια του λιμανιού στις 3 Φλεβάρη, η εργοδοσία συνέχιζε τις απολύσεις παρά το γεγονός ότι όπως αναφέρει το εργοστάσιο λειτουργεί με 420 εργαζόμενους προσωπικό, 365 μέρες το χρόνο.

Στο πλαίσιο κλιμάκωσης του αγώνα των χαλυβουργών υπενθυμίζουμε ότι το σωματείο επανήλθε με νέα επιστολή προς την Ομοσπονδία Μετάλλου, στην οποία επαναλαμβάνει το κάλεσμα της πανελλαδικής σύσκεψης σωματείων στον κλάδο του μετάλλου για πανελλαδική απεργία στις αρχές Απρίλη. Την καλεί να αναλάβει τις ευθύνες και να συγκαλέσει άμεσα την ολομέλεια της Ομοσπονδίας για να συζητήσει το αίτημα.

Γλέντι αλληλεγγύης στους απεργούς χαλυβουργούς διοργανώνει η Λαϊκή Επιτροπή Ευόσμου Θεσσαλονίκης, σήμερα, Τετάρτη 28 Μάρτη, στις 9 το βράδυ.

Εκδηλώσεις αλληλεγγύης στη Δανία
Σειρά εκδηλώσεων αλληλεγγύης στους απεργούς εργάτες της «Ελληνικής Χαλυβουργίας» πραγματοποιούνται από αγωνιστικούς φορείς στη Δανία το διήμερο 28 και 29 Μάρτη.

Συγκεκριμένα:
Στην πόλη Ααρχους, σήμερα, 28 Μάρτη, στις 7 μ.μ. ο Γιώργος Σιφωνιός, πρόεδρος του Σωματείου Εργαζομένων της «Ελληνικής Χαλυβουργίας» στον Ασπρόπυργο, θα μιλήσει στο καφέ ΟΣΚΑΡ για τους αγώνες των απεργών και τη σημασία της διεθνούς αλληλεγγύης.

Στην πόλη Ααλμποργκ, σήμερα, 28 Μάρτη, στις 7.30 μ.μ. ο Χρήστος Κατσώτης, μέλος της Γραμματείας του ΠΑΜΕ, θα μιλήσει στο «Σοσιαλιστικό Σπίτι» και θα ενημερώσει για τις εξελίξεις στην Ελλάδα και τη σημασία των αγώνων του ταξικού κινήματος.

Στο κέντρο της Κοπεγχάγης στην πλατεία NYTORV, αύριο, 29 Μάρτη στις 3 μ.μ., ο Γιώργος Σιφωνιός θα χαιρετίσει τη μεγάλη συγκέντρωση που οργανώνουν τα ταξικά σωματεία ενάντια στην πολιτική του ευρωμονόδρομου, την ίδια ώρα που θα συναντιούνται οι υπουργοί Εξωτερικών των χωρών - μελών της ΕΕ. Θα ακολουθήσει πορεία μέχρι τη βουλή.

Αύριο, 29 Μάρτη, στις 7 μ.μ. στην αίθουσα εκδηλώσεων της Ομοσπονδίας Ταχυδρομικών Υπαλλήλων στην οδό Peter Ipsens Alle 27, οι Χρήστος Κατσώτης και Γιώργος Σιφωνιός θα μιλήσουν για τους αγώνες των χαλυβουργών και του ΠΑΜΕ σε συγκέντρωση αλληλεγγύης που διοργανώνει το ΚΚ Δανίας
 

Δεν υπάρχουν σχόλια: