Τρίτη 13 Μαρτίου 2012

ΣΥΜΠΑΡΑΣΤΑΣΗ ΣΤΟΥΣ ΑΠΕΡΓΟΥΣ ΣΕ ΜΕΚ ΚΑΙ ΒΕΚ ΒΟΛΟΥ

Το Σάββατο 10 Μάρτη 2012 πολυμελής αντιπροσωπεία των Γραμματειών Μαγνησίας του ΠΑΜΕ (www.pamemagnisias.blogspot.com), της Πανελλαδικής Αντιμονοπωλιακής Συσπείρωσης (www.paseve.gr), της Ομοσπονδίας Γυναικών Ελλάδας(www.oge.gr) και του Μετώπου Αγώνα Σπουδαστών (www.spoudastes.gr), πραγματοποίησε επίσκεψη και εκδήλωση αλληλεγγύης και στήριξης στους απεργούς της ΜΕΚ-ΒΕΚ Α.Ε. έξω από τα κτίρια των επιχειρήσεων στη ΒΙΠΕ Βόλου.


Συνδικαλιστές των Ταξικών Σωματείων, εργαζόμενοι, γυναίκες και νεολαίοι βρεθήκαμε εκεί, συμπαραστεκόμενοι στο δίκαιο αίτημα της καταβολής των δεδουλευμένων των απεργών. Κάναμε πράξη την ελάχιστη αλληλεγγύη μας, παραδίνοντας μια πρώτη δόση υλικής βοήθειας, στηρίζοντας τους εργάτες της ΜΕΚ- ΒΕΚ, σε έναν αγώνα μονόδρομο για όλους τους εργαζόμενους, που σήμερα πλήττονται όσο ποτέ άλλοτε, από την αδιέξοδη και αντεργατική πολιτική της συγκυβέρνησης, της ΕΕ, των Μνημονίων.

Καλούμε τους εργαζόμενους του Βόλου, τα Σωματεία τους, τους μαζικούς φορείς να σταθούν στο πλάι των απεργών. Η αλληλεγγύη της τάξης μας, για άλλη μια φορά μπορεί να εγγυηθεί τη συνέχεια και κλιμάκωση, την επιτυχή έκβαση της απεργίας, την ικανοποίηση των αιτημάτων της.


Τα προβλήματα είναι κοινά και γενικεύονται. Όλοι οι εργαζόμενοι αντιμετωπίζουν ζήτημα απλήρωτης εργασίας ή μισθού «έναντι» ή αλλαγής στις εργασιακές σχέσεις, με ραγδαία επιδείνωση στα έσοδα κάθε λαϊκής οικογένειας. Δεν μπορούμε να κρατάμε στάση αναμονής. Σήμερα είναι επιτακτική ανάγκη για οργάνωση και αντεπίθεση, κόντρα στη χρεοκοπία του λαού, το ξήλωμα των εργατικών κατακτήσεων, την εργοδοτική αυθαιρεσία, την ολομέτωπη επίθεση του κεφαλαίου. Ο αγώνας που ξεκίνησε και συνεχίζεται άκαμπτος στη Χαλυβουργία του Ασπροπύργου, σήμερα εμπνέει και καθοδηγεί τους εργαζόμενους στη ΜΕΚ-ΒΕΚ, αύριο χρειάζεται να παρασύρει κάθε χώρο δουλειάς!

Η εργατική τάξη, η συμμαχία της με τα άλλα φτωχά και καταπιεζόμενα στρώματα, μπορεί και πρέπει να ισχυροποιηθεί για να αποκρούσει την επίθεση και να ανατρέψει συνολικά αυτή την πολιτική. Στη θέση της να οικοδομήσει τη δική της εξουσία, που θα κάνει νόμο το δίκιο του εργάτη και τη δική της, λαϊκή οικονομία, που θα κάνει πράξη την κοινωνικοποίηση του πλούτου και την κάλυψη όλων των σύγχρονων λαϊκών αναγκών.

Η Γραμματεία Π.Α.ΜΕ Μαγνησίας

Δεν υπάρχουν σχόλια: