Πέμπτη, 29 Μαρτίου 2012

ΙΚΑΡΙΑ: ΠΑΡΟΥΣΙΑΣΗ ΤΟΥ Β΄ Τόμου ΔΟΚΙΜΙΟΥ ΙΣΤΟΡΙΑΣ του ΚΚΕ

ΠΡΟΣΚΛΗΣΗ

Η Νομαρχιακή Επιτροπή Ικαρίας του ΚΚΕ και το Νομαρχιακό Συμβούλιο της ΚΝΕ σας προσκαλούν στην παρουσίαση του «Δοκιμίου Ιστορίας του ΚΚΕ 1949- 1968, Β’ τόμος»

- την Παρασκευή 30 Μαρτίου, στις Ράχες στην αίθουσα του Χριστού στις 8 μμ.
- το Σάββατο 31 Μαρτίου, στον Άγιο Κήρυκο, στις 8 μμ. στην αίθουσα συνεδριάσεων του δημοτικού συμβουλίου

Θα μιλήσει ο Νίκος Παπαγεωργάκης, μέλος του τμήματος Ιστορίας της Κ.Ε. του ΚΚΕΚάθε βήμα ιδεολογικής και πολιτικής ισχυροποίησης του ΚΚΕ στις σύγχρονες συνθήκες εξαγριώνει τον ταξικό αντίπαλο και ταυτόχρονα τον κάνει πιο ευέλικτο στη χρησιμοποίηση αποστατών, αναχωρητών, οπορτουνιστών προερχόμενων από τις γραμμές του ΚΚΕ.

Ασπίδα του Κόμματός μας είναι η ίδια η εργατική τάξη, οι πρωτοπόροι νέοι και νέες εργατικής και λαϊκής καταγωγής, οι συνειδητοί επιστήμονες και επιστημόνισσες, γιατί επιστήμη σημαίνει αλήθεια, γιατί αλήθεια για την κοινωνική πρόοδο σημαίνει σοσιαλιστική - κομμουνιστική προοπτική.
Η ιστορία του ΚΚΕ είναι η ιστορία της ιδεολογικής, οργανωτικής και πολιτικής χειραφέτησης της εργατικής τάξης στην Ελλάδα από την αστική. Γι' αυτό στην υπερενενηντάχρονη πορεία του δέχτηκε και συνεχίζει να δέχεται την αντικομμουνιστική επίθεση με όλες τις μορφές: Την πιο ωμή κρατική βία - φυλακίσεις, εξορίες, θανατικές ποινές και εκτελέσεις για δήθεν εθνική προδοσία - τη συκοφάντηση της προσφοράς του στον απελευθερωτικό αγώνα με τη διαστρέβλωση γεγονότων, με το «ξαναγράψιμο της ιστορίας της Αντίστασης 1941-1944» και την απαξίωση της ιστορίας του ΔΣΕ και του ηγέτη του ΚΚΕ Νίκου Ζαχαριάδη, που συνδέθηκαν με περιόδους ανόδου της ταξικής πάλης.

Δεν υπάρχουν σχόλια: