Κυριακή 25 Μαρτίου 2012

ΣΥΝΔΙΚΑΤΟ ΞΕΝΟΔΟΧΟΫΠΑΛΛΗΛΩΝ ΑΤΤΙΚΗΣ - ΑΠΟΤΕΛΕΣΜΑΤΑ ΕΚΛΟΓΩΝ

ΣΥΝΔΙΚΑΤΟ ΕΡΓΑΤΟΫΠΑΛΛΗΛΩΝ ΕΠΙΣΙΤΙΣΜΟΥ - ΤΟΥΡΙΣΜΟΥ - ΞΕΝΟΔΟΧΕΙΩΝ
Σημαντική ενίσχυση των ταξικών δυνάμεων

Οι εργαζόμενοι γύρισαν την πλάτη στην ΠΑΣΚΕ που μετρά πτώση στις ψήφους της κατά 42,14%

Το τιμόνι της διοίκησης του Συνδικάτου Εργατοϋπαλλήλων Επισιτισμού - Τουρισμού και Ξενοδοχείων Αττικής (www.hwu.gr) εμπιστεύτηκαν για ακόμα μια φορά οι εργαζόμενοι του κλάδου στην «Δημοκρατική Αγωνιστική Συνεργασία» (στηρίζεται από το ΠΑΜΕ), στις πρόσφατες αρχαιρεσίες για την ανάδειξη της νέας διοίκησης. Μάλιστα από αυτή τη μάχη, οι δυνάμεις της ΔΑΣ βγήκαν σημαντικά ενισχυμένες, ενώ ταυτόχρονα ο εργοδοτικός και κυβερνητικός συνδικαλισμός υπέστη μεγάλο χτύπημα, καθώς η ΠΑΣΚΕ σημείωσε μεγάλη απώλεια των δυνάμεών της.

Η επικρότηση της πορείας που έχει χαράξει το σωματείο και η εμπιστοσύνη που δείχνουν οι εργαζόμενοι αυξάνει τις ευθύνες για τις ταξικές δυνάμεις. Στόχος το επόμενο διάστημα είναι η ακόμα πιο γρήγορη οργάνωση του κλάδου στην Αττική που αποτελεί βασικό όρο τόσο για την απόκρουση της επίθεσης όσο και για την ανασύνταξη του συνδικαλιστικού κινήματος.

Συγκεκριμένα, στις αρχαιρεσίες ψήφισαν 2.841 εργαζόμενοι (από 2.786 στις προηγούμενες αρχαιρεσίες. Εγκυρα βρέθηκαν 2.734 ψηφοδέλτια (107 άκυρα - λευκά).

Η ΔΑΣ έλαβε 2.329 ψήφους, 324 επιπλέον σε σχέση με τις προηγούμενες εκλογές (είχε πάρει 2.005), αύξηση σε ποσοστό 16,6%. Κατέλαβε τις 15 από τις 17 έδρες στο ΔΣ (είχε 13).

Η ΠΑΣΚΕ έλαβε 405 ψήφους, 295 λιγότερες σε σχέση με τις προηγούμενες εκλογές (είχε πάρει 700), μείωση σε ποσοστό 42,14%. Κατέλαβε 2 έδρες στο ΔΣ (είχε 4). 


2 σχόλια:

faros είπε...

Τα έγκυρα, είναι 2.734, έχει κάνει λαθάκι εκεί η εφημερίδα ...

Γεια χαρά !

Aristera sti Mitilini είπε...

Σ/φε το διορθώσαμε.Ευχαριστούμε για την επισήμανση.