Παρασκευή 17 Ιανουαρίου 2014

Λέσβος: Ανακοίνωση του Αγροτικού Συλλόγου Ανεμώτιας για την κατάργηση του ασύλου στα σπίτια των αγροτών

 
Όπως ενημερωθήκαμε στο πρωτοσέλιδο του «Ριζοσπάστη» στις 15 Γενάρη η συγκυβέρνηση Ν.Δ- ΠΑ.ΣΟ.Κ μεθοδεύει την κατάργηση του ασύλου στα σπίτια μας. Κλιμακώνοντας την αντιαγροτική πολιτική της, μας «ζητάει» τώρα να υπογράψουμε υπεύθυνη δήλωση με την οποία οι Δ.Ο.Υ και οι και οι ελεγκτικές αρχές, όποτε θέλουν θα εισβάλλουν στα σπίτια μας.

Βέβαια και αυτό το νέο μέτρο δεν είναι καθόλου τυχαίο. Εντάσσεται στην ακολουθούμενη πολιτική της Ε.Ε. και της νέας Κ.Α.Π. 2014-2020 όπου αποσκοπούν στο να συγκεντρωθεί η γη και η παραγωγή σε λίγα χέρια, στους μεγαλοαγρότες και να ξεκληρίσει εμάς τους μικρομεσαίους αγρότες από τα χωράφια μας.

Αποτελεί συνέχεια των προηγούμενων μέτρων με τα χιλιάδες χαράτσια όπως αυτό για τα σπίτια, την νομιμοποίηση των σταυλικών εγκαταστάσεων και των γεωτρήσεων, για την ηλεκτρονική σήμανση των αιγοπροβάτων (που απαιτείται για κάθε χρόνο), τις τεράστιες αυξήσεις στα ασφάλιστρα του ΟΓΑ και του ΕΛΓΑ, με το πετσόκομμα των πενιχρών αγροτικών συντάξεων, με την συνεχή υποβάθμιση Υγείας, Παιδείας, Πρόνοιας. Του αποχαρακτηρισμού χιλιάδων στρεμμάτων βοσκήσιμης γης που έχει σαν αποτέλεσμα την περικοπή ή το πετσόκομμα της Εξισωτικής Αποζημίωσης σε χιλιάδες αγρότες και κτηνοτρόφους. Το υποχρεωτικό κράτημα των λογιστικών βιβλίων και την φορολόγηση με 13% του «καθαρού εισοδήματος». Του «τέλους επιτηδεύματος», όπως πληρώνουν οι αυτοαπασχολούμενοι και επαγγελματίες, ύψους 650 ευρώ το χρόνο.

Να θυμίσουμε πως μέχρι τώρα δεν έχει πιστωθεί η επιστροφή ΦΠΑ για το 2013 όπου πέρυσι ήταν 11%. Με τα νέα κριτήρια για το κράτημα των λογιστικών βιβλίων για τους αγρότες με εισόδημα πάνω απο 10.000 ευρώ και πάνω από 5.000 ευρώ Ενιαίας Ενίσχυσης η επιστροφή του ΦΠΑ σταματάει και εντασσόμαστε σε κανονικό καθεστώς και όχι σε ειδικό που μέχρι τώρα ήμασταν.

Η συμμόρφωση με τις επιταγές- προσταγές της Ε.Ε και της συγκυβέρνησης δεν είναι μονόδρομος.
Καλούμε και τους αγρότες και κτηνοτρόφους του χωριού μας να μην υπογράψουν την τραμπούκικη υπεύθυνη δήλωση και να απαντήσουν δυναμικά συμμετέχοντας στις αγροτικές κινητοποιήσεις της Π.Α.ΣΥ.
Απαραίτητη προϋπόθεση είναι η συγκρότηση μαζικών Αγροτικών Συλλόγων και Ομοσπονδιών, η ενεργοποίηση των υπαρχόντων. Ο συντονισμός και η οργάνωση του αγώνα, η κοινωνική συμμαχία με τους εργάτες, τους αυτοαπασχολούμενους, τις γυναίκες και τη νεολαία. Μόνο έτσι μπορεί να τους σταματήσουμε και να ανατρέψουμε αυτές τις άγριες και απάνθρωπες πολιτικές για να ανοίξει ο δρόμος προς όφελος της λαϊκής ευημερίας.

Ανυπακοή Απειθαρχία σε Ε.Ε – Κ.Α.Π που αποτελούν τις αιτίες των προβλημάτων

Οι ενδογενής ανταγωνισμοί κρατών της Ε.Ε δεν θα φέρουν αλλαγή της πολιτικής και βιώσιμο εισόδημα στην αγροτιά της χώρας μας και του τόπου μας. Να μην πάρουν θέση οι αγρότες και κτηνοτρόφοι στις αποπροσανατολιστικές πολιτικές διαμάχες «για έξοδο από την ΟΝΕ» «για επαναδιαπραγμάτευση του χρέους» που δεν καταδικάζουν τις αιτίες των προβλημάτων- δηλαδή και την Ε.Ε ως «οικοδόμημα» που προωθεί τις επιδιώξεις, τις αρχές και τους στόχους των καπιταλιστών. Στις επικείμενες ευρωεκλογές τον Μάιο να τιμωρήσουν τα κόμματα που θέλουν παραμονή στην Ε.Ε και αυτά που θέλουν να την κάνουν «ανθρώπινη».

Με σύγκρουση με την Κοινή Αγροτική Πολιτική και αποδέσμευση από την Ε.Ε ανοίγει ο δρόμος για την κοινωνικοποίηση των μέσων παραγωγής και τον κεντρικό σχεδιασμό της οικονομίας και της παραγωγής. Όπου κάθε περιοχή θα παράγει σύμφωνα με τις ανάγκες του λαού και της χώρας. Με προγραμματισμό ποιοτικά αγροτικά αγαθά. Με ολόπλευρη στήριξη από κρατικές βιομηχανίες σπόρων, φαρμάκων, λιπασμάτων, μηχανημάτων, ενέργειας εγγειοβελτιωτικά έργα με επιστημονική δημόσια δωρεάν στήριξη.--
 

Δεν υπάρχουν σχόλια: