Τρίτη 28 Ιανουαρίου 2014

T.Γ ΠΑΜΕ Ικαρίας - Φούρνων: συνέχεια αγωνιστικών ενεργειών - Υπόμνημα συνδικάτων Ικαρίας για τα παραρτήματα του ΙΚΑ

 
ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ - ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ
Ικαρία 27/1/2014
Συμπατριώτισσες, συμπατριώτες,       
Μετά  δυναμικό  συλλαλητήριο που διοργάνωσαν οι γραμματείες του ΠΑΜΕ, της ΠΑΣΕΒΕ, της ΠΑΣΥ και της ΟΓΕ, την Παρασκευή 24/1/14  στον Εύδηλο.  Για την κατάσταση που βρίσκονται οι παροχές Υγείας στα νησιά μας, την απόφαση  της διοίκησης του ΙΚΑ- ΕΤΑΜ για την αναστολή- στην ουσία κατάργηση- λειτουργίας και των δυο παρατημάτων του ΙΚΑ στην Ικαρία, και το σχέδιο νόμου για την Πρωτοβάθμια Φροντίδα Υγείας που εμπορευματοποιεί παραπέρα το δημόσιο τομέα της υγείας.
Η Τ.Γ του ΠΑΜΕ  εκτιμά πως είναι ανάγκη το αμέσως επόμενο διάστημα να πολλαπλασιαστούν οι αγωνιστικές ενέργειες και για αυτό καλεί όλους τους φορείς:
  • Να συνεδριάσουν άμεσα και να συζητήσουν για τις εξελίξεις στην Υγεία και πλαίσιο αγωνιστικών πρωτοβουλιών τα ΔΣ των εργατικών, συνταξιουχικών σωματείων, των συλλόγων ΕΒΕ, αγροτών, γυναικών.
  • Να συνεχίσουμε το μάζεμα υπογραφών για τα υποκαταστήματα του ΙΚΑ με στόχο μέχρι το τέλος του Γενάρη χιλιάδες υπογραφές να  σταλούν στο υπουργείο υγείας, στη διοίκηση του ΙΚΑ, στη Βουλή.
  • Τα επόμενο δεκαπενθήμερο τακτικές παρεμβάσεις στα παραρτήματα του ΙΚΑ και στον Άγιο Κήρυκο και στον Εύδηλο, 31 και 7 του Φλεβάρη απαντάμε με στάσεις εργασίας παντού.
  • Να δώσουμε αγωνιστική απάντηση για τα προβλήματα Υγείας στην Ικαρία,  ενάντια στο νομοσχέδιο για την Πρωτοβάθμια Φροντίδα Υγείας με κλιμάκωση των κινητοποιήσεων και τοπική απεργιακή κινητοποίηση στις 10 του Φλεβάρη.
  • Παραστάσεις διαμαρτυρίας στις διοικήσεις των νοσοκομείων του Νομού .
  • Χωρίς να χάνουμε το κύριο πρόβλημα της αντιλαϊκής πολιτικής στην Υγεία. Να παίρνουμε πρωτοβουλίες που να σπάνε το φόβο και να απομονώνουν όσους γιατρούς πειθαρχούν στην κυβέρνηση και πετάνε έξω ασθενείς. Δεν μπορεί ο γιατρός, ο οποιοσδήποτε εργαζόμενος στο νοσοκομείο να αφήνει ανυπεράσπιστο τον ασθενή, επειδή δεν έχει να πληρώσει.
Η Τ.Γ του ΠΑΜΕ  πιστεύοντας ότι επιβάλλεται να ενταθεί η προσπάθεια για να έχουν σήμερα όλοι, χωρίς περιορισμούς και περικοπές, πλήρη και δωρεάν δημόσια ιατροφαρμακευτική περίθαλψη, διεκδικεί:
- Να καταργηθεί το χαράτσι στα φάρμακα. Να καταργηθεί το 5ευρο χαράτσι.
- Να ανακληθεί  το νομοσχέδιο για την Πρωτοβάθμια Φροντίδα Υγείας.
- Να συνεχιστεί η λειτουργία των υπηρεσιών του ΙΚΑ στην Ικαρία, ώστε να καλύπτονται ουσιαστικά οι ανάγκες των ασφαλισμένων σε Ικαρία &  Φούρνους.
- Να λειτουργήσει  Ιατρείο του  ΙΚΑ,  για την πλήρη κάλυψη των ιατρικών και φαρμακευτικών αναγκών των ασφαλισμένων, με τις απαραίτητες ειδικότητες. (Συμπεριλαμβανόμενων των απαραίτητων ειδικοτήτων για την  εξειδικευμένη κάλυψη των Λουτροθεραπευτηρίων). Να ενταχθούν σε αυτό οι αυτοαπασχολούμενοι γιατροί με πλήρη και αποκλειστική απασχόληση.
Διεκδικεί ένα αποκλειστικά δημόσιο και δωρεάν σύστημα υγείας για όλους καθώς και δημόσια, ενιαία, καθολική, υποχρεωτική Κοινωνική Ασφάλιση.
 
 
Δείτε στη συνέχεια το Υπόμνημα συνδικάτων Ικαρίας για τα παραρτήματα του ΙΚΑ

 

Δεν υπάρχουν σχόλια: