Πέμπτη, 30 Ιανουαρίου 2014

ΜΕ ΠΟΙΟ ΚΡΙΤΗΡΙΟ ΨΗΦΟΥ; - Δείτε το blog της ΛΑΪΚΗΣ ΣΥΣΠΕΙΡΩΣΗΣ Δήμου Χίου

Αναδημοσίευση απο το blog της ΛΑΪΚΗΣ ΣΥΣΠΕΙΡΩΣΗΣ Δήμου Χίου (www.lschios.blogspot.gr)
 
 
Ταξικό το κριτήριο ψήφου των εκλογών!
 
ΜΕ ΠΟΙΟ ΚΡΙΤΗΡΙΟ ΨΗΦΟΥ;
 
        Το τελευταίο διάστημα παρακολουθούμε μια σοβαρή προσπάθεια σε ΜΜΕ να πειστούμε όλοι για δύο βασικά πράγματα. Το πρώτο ότι στο Δήμο της Χίου δεν υπήρχε αντιπολίτευση και δεύτερον, πως μπροστά στις επικείμενες εκλογές το φαβορί των εκλογών είναι ο δήμαρχος Λαμπρινούδης, αφού είναι το «παιδί του λαού» , για να θυμηθούμε τον Ξανθόπουλο. Η απλότητα και προσήνεια του Δημάρχου Χίου αναγορεύεται στο ατού του, λες και όλοι εμείς οι υπόλοιποι είμαστε η αριστοκρατία των Βερσαλλιών.
     Αν βεβαίως δεχτούμε, ότι ο Λαμπρινούδης είναι ο άνθρωπος της διπλανής πόρτας, επειδή εφαρμόζει εκείνος και η παράταξή του το, «όπου γάμος και χαρά η Βασίλω πρώτη» και αν αυτό είναι τελικά το κριτήριο ψήφου, θα μπορούσαμε να οδηγηθούμε στο συμπέρασμα, ότι δικαίως πάσχομε ως λαός, δικαίως υποφέρουμε, και όχι μόνο αυτό , αλλά θα μπορούσαμε να πούμε ότι τέτοιος λαός τέτοια θέλει.
 
Τα πράγματα όμως δεν είναι έτσι! Το κύριο είναι, ότι επιδιώκεται να έχει τέτοιο κριτήριο ο λαός, καλλιεργείται συνειδητά ή ασυνείδητα,εσκεμμένα ή μη αυτή η αντίληψη χειραγώγησης συνειδήσεων.
 
Τη μια, το κάλπικο κριτήριο είναι να κρίνει ο λαός αν είναι «κομματικός « ή ακομμάτιστος», την άλλη ποιος είναι ικανός ή ανίκανος,την άλλη νέος ή ηλικιωμένος, φθαρμένος ή άφθαρτος και ΠΟΤΕ δεν τον καλούν να κρίνει ποια πολιτική, ποια κοινωνικά και εξόχως ταξικά συμφέροντα υπηρετεί.
 
Το κύριο κριτήριο όμως είναι να κρίνουμε με βάση την κατάντια της ζωής μας, να καταλάβουμε ότι ο Λαμπρινούδης και κάθε Λαμπρινούδης είναι το βαθύ ΠΑΣΟΚ, ΝΔ δεν έχει σημασία, της πολιτικής διαπλοκής, ένα μόνο παράδειγμα είναι το αίσχος με τις κοινωνικές επιχειρήσεις, να καταλάβουμε πως το πανάκριβο νερό, ο μαρασμός των πρώην δήμων, τα δεκάδες τέλη, ο κύκλος των ομοίων που ανακυκλώνεται στα μικρά και μεγάλα έργα του δήμου, στις προσλήψεις συνεργατών, νομικών, προέδρων και παρατρεχάμενων, τα σχολεία που υπολειτουργούν, είναι μέρος από τα αβάσταχτα βάρη στις πλάτες του λαού εξ αιτίας της αντιλαϊκής τους πολιτικής.
 
Το κύριο είναι να κατανοήσουμε ότι πίσω από άχρωμες και άοσμες λέξεις, κρύβονται οι εκπρόσωποι της ΝΔ, του ΠΑΣΟΚ, του ΣΥΡΙΖΑ, που είδαμε στους δέκτες μας στην παράταξή του, να παίζουν το γνωστό παιχνίδι των συλλογικοτήτων, των δικτύων,των κινημάτων, για να καταλήξουν στην υποψηφιότητα του στελέχους τους.
 
Να καταλάβουμε τελικά, πως η ούγια γράφει Ευρωπαϊκή ένωση, εντολές και διαταγές για τη πτώχευσή μας σε αγαστή συνεργασία κυβέρνησης και τοπικών της φερέφωνων.
 
Μπορούμε να ξεχάσουμε στο δρόμο προς τις εκλογές, τους βρεφονηπιακούς σταθμούς και τις ελλείψεις σε προσωπικό; Τους δρόμους; Την αδυναμία των τεχνικών υπηρεσιών λόγω υποστελέχωσης σε αναγκαίο προσωπικό; Τις ανύπαρκτες υποδομές στα χωριά; Την αδυναμία των εκεί προέδρων να κάνουν μια παρέμβαση, ακόμα και να αλλάξουν μια λάμπα; Τις μειώσεις του προσωπικού ελέω Καλλικράτη, το σύγχρονο δουλεμπόριο με τις διαλυμένες εργασιακές σχέσεις, τον προϋπολογισμό που με χαρά διαχειρίζεται ο Λαμπρινούδης αν και τον έχουν περικόψει κατά 60%;Τις χιλιάδες απευθείας αναθέσεις σε ημέτερους στα έργα την ώρα που πεινά η πλειοψηφία των οικοδόμων; Τα"μαγαζάκια" εντός δήμου με ορισμένους αντιδημάρχους και προέδρους οργανισμών;
 
Θα τα πετάξουμε όλα αυτά από το οπτικό μας πεδίο, από το πλαίσιο της κριτικής μας πολιτικής αξιολόγησης για να αυτοεξευτελιστούμε, κρίνοντας με το ποιος είναι δίπλα μας όταν βλέπουμε τον Ολυμπιακό ή με το ποιος μας χτυπά «φιλικά» στην πλάτη;
 
Με ταξικό κριτήριο λοιπόν καλούμε εμείς το λαό να κρίνει, να σκεφτεί και να βγάλει συμπεράσματα και για το Δήμο και για την περιφέρεια και για τις ευρωεκλογές, γι αυτό και Λαϊκή Συσπείρωση πρέπει να ψηφίσει και ΚΚΕ στις ευρωεκλογές, για να είναι δυνατή η ψήφος του , να μην ακυρώνει η μια την άλλη!
 
Όσο για τη Λαϊκή Συσπείρωση, που ορισμένοι προβληματίζονται καλοπροαίρετα και όχι, για το αν θέλει να διοικήσει ή θέλει μόνο να αντιπολιτεύεται, εμείς δηλώνουμε ότι έχουμε και τα κότσια και το στελεχικό δυναμικό να διοικήσουμε το δήμο, να τον μετατρέψουμε σε κάστρο για την υπεράσπιση των συμφερόντων και των αναγκών του λαού μας.
 
      Όσοι θυμούνται και όσοι δεν ξέρουν, ας ρωτήσουν ποιο ήταν το έργο των κομμουνιστών δημάρχων και των συμμάχων τους στο παρελθόν, έστω και σε άλλες συνθήκες, αλλά και τι γίνεται σήμερα στην Πετρούπολη, που η δημοτική αρχή βρίσκεται στην πρώτη γραμμή να ελαφρύνει τα δεινά των δημοτών της, μειώνοντας τέλη, παρέχοντας δωρεάν υπηρεσίες,αντιστεκόμενη σε κάθε αντιλαϊκό μέτρο.
 
Κλείνοντας, πρέπει να πω ότι δε μας εκπλήσσουν όσα ΜΜΕ έχουν βάλει μπροστά το αποπροσανατολιστικό τους έργο, ψάχνοντας το «νέο» εντός των καπιταλιστικών τειχών, αλλά δεν μπορούν να υποτιμούν τη νοημοσύνη ενός λαού προεκλογικά και κυρίως να προσβάλλουν εκείνο το κομμάτι του, που βλέπει πίσω από τις κουρτίνες γι' αυτό και πάει κόντρα στον καιρό, κόντρα και στους εκλεκτούς του συστήματος τύπου Λαμπρινούδη, που τέσσερα περίπου χρόνια δεν τους άφησε σε χλωρό κλαδί, αποκαλύπτοντας και καταγγέλλοντας την πολιτική τους, που πάλεψε με προτάσεις συγκεκριμένες στο πλευρό του λαού, που οργάνωσε αγωνιστικές παρεμβάσεις αποτρέποντας δεινά, γι΄ αυτό και η Λαϊκή Συσπείρωση στη Χίο και στην περιφέρεια θα ζητήσει την ψήφο του λαού με ψηλά το κεφάλι και περήφανη για το έργο της.
 
Μάρκος Σκούφαλος
Δημοτικός Σύμβουλος
Επικεφαλής Λαϊκής Συσπείρωσης Δήμου Χίου
 

Δεν υπάρχουν σχόλια: