Σάββατο 18 Ιανουαρίου 2014

Ικαρία: Βάνδαλοι «χτύπησαν» ξανά το μνημείο του ΚΚΕ στου Μουντέ.


 
Βάνδαλοι «χτύπησαν» ξανά το μνημείο του ΚΚΕ στου Μουντέ.

Λίγοι μήνες πέρασαν από την αποκατάσταση του μνημείου του ΚΚΕ στου Μουντέ, για τους πολιτικούς εξόριστους και οι γνωστοί - άγνωστοι", θρασύδειλα φασιστοειδή, "ξαναχτύπησαν" αφαιρώντας με λοστό την χάλκινη πλάκα του μνημείου. 

Φαίνεται ότι ενοχλούνται πάρα πολύ.

Τους ενοχλεί η πρωτοπόρα και ακούραστη δράση του ΚΚΕ, η δράση των Οργανώσεων του στην Ικαρία, το ότι αναδεικνύει και αντιπαλεύει την αιτία των δεινών και των βασάνων του εργαζόμενου λαού, το ότι είναι στην πρώτη γραμμή, δείχνοντας το δρόμο  για να γίνει ο ίδιος ο λαός πρωταγωνιστής των εξελίξεων, και αφέντης του πλούτου που παράγει, να μην περιμένει κανένα σωτήρα ή μεσσία.

Τους ενοχλεί γιατί η ιστορία και οι αγωνιστικές παραδόσεις του τόπου μας, η ιστορία της Ικαρίας, είναι άρρηκτα δεμένες, με την ιστορία και την ηρωική πορεία του Κόμματός μας και αυτό το αναγνωρίζει ο κόσμος.

Το νέο αυτό «χτύπημα» του μνημείου δε στρέφεται μόνο κατά του ΚΚΕ, προσβάλλει τους αγωνιστές της ΕΑΜικής Εθνικής Αντίστασης και του ΔΣΕ, τους χιλιάδες πολιτικούς εξόριστους που εκτοπίστηκαν στην Ικαρία,  που στρατεύτηκαν με το λαϊκό - εργατικό κίνημα και το υπηρέτησαν μέχρι το τέλος της ζωής τους.

Καταγγέλλουμε στον Ικαριώτικο λαό τη βεβήλωση του μνημείου και τον καλούμε να περιφρουρήσει, να προστατέψει αυτό το μνημείο, τιμή του ΚΚΕ στην ιστορία του τόπου, στους αλύγιστους της ταξικής πάλης, που δε "δούλωσαν", έμειναν ολόρθοι, μας δείχνουν το δρόμο και διδάσκουν την ανυπόταχτη, την αδούλωτη στάση ζωής, τον ανυποχώρητο αγώνα για τα οράματα και τα ιδανικά του σοσιαλισμού.

Δηλώνουμε ότι όσες επιθέσεις και αν δεχτούμε, οι κομμουνιστές θα παραμένουν όρθιοι, ακούραστοι και πρωτοπόροι στον αγώνα για να περάσει η εξουσία στα χέρια της εργατικής τάξης και των συμμάχων της. Κόντρα στις αστικές κυβερνήσεις, και στα κόμματα που θέλουν να διαχειριστούν το βρώμικο σύστημα και την κρίση του, κόντρα στους σύγχρονους "κουκουλοφόρους" που προσπαθούν απεγνωσμένα να διατηρήσουν την κυριαρχία τους και να σβήσουν κάθε τι που μαρτυρά την ηρωική αντίσταση του λαού μας και των κομμουνιστών στο πέρασμα των χρόνων.

Τ.Ε. Ικαρίας & Φούρνων του ΚΚΕ
15 Γενάρη 2013

Δεν υπάρχουν σχόλια: