Τετάρτη 29 Ιανουαρίου 2014

Η Γραμματεία Ρόδου του ΠΑΜΕ για την ιδιωτικοποίηση και τις απολύσεις στη Δημοτική Επιχείρηση Ύδρευσης

Να πάρουν στα χέρια τους την υπόθεση του αγώνα καλεί η Γραμματεία Ρόδου του ΠΑΜΕ με αφορμή την ιδιωτικοποίηση και τις απολύσεις 57 εργαζομένων από τη Δημοτική Επιχείρηση Ύδρευσης - Αποχέτευσης Ρόδου.
 
Όπως επισημαίνει, «η υπόθεση των 57 εργαζομένων στη ΔΕΥΑΡ, όπως και σε άλλες ΔΕΥΑ, που είναι σε εξέλιξη αυτό το χρονικό διάστημα, δείχνει ότι ανεξάρτητα αν οι εργαζόμενοι αυτοί είναι αναγκαίοι και απαραίτητοι για τη λειτουργία των υπηρεσιών τους, η δουλειά τους εξαρτάται από την κυβερνητική πολιτική, τις αποφάσεις Δικαστηρίων και των Δημοτικών Αρχών.
 
Εξαρτάται κάθε φορά από το μέγεθος του κράτους που χρειάζονται το κεφάλαιο και η ΕΕ, από τους τομείς που επιλέγουν να επενδύσουν, δηλαδή να βγάλουν κέρδη και το νερό είναι γι’ αυτούς "εμπόρευμα" που θα τους αποδώσει τεράστια κέρδη.
 
Με εργαλεία την "επιτάχυνση" έκδοσης των δικαστικών αποφάσεων των συμβασιούχων, την απογραφή όλων των εργαζομένων των ΝΠΙΔ, τη διαγραφή όσων θέλουν να απολύσουν, την ένταξή τους στην Ενιαία Αρχή Πληρωμών, την αξιολόγηση των δομών, την υποχρηματοδότηση των ΟΤΑ, το κλείσιμο των "ζημιογόνων", όπως λένε, επιχειρήσεων κ.ά. χτυπάνε το δικαίωμα στη σταθερή δουλειά, χτυπάνε εργατικά και λαϊκά δικαιώματα.
 
Στήριγμα βρίσκουν και στους μηχανισμούς του ίδιου του κράτους, ΑΣΕΠ, Ελεγκτικά Συνέδρια, Δικαστήρια για να ολοκληρώσουν τους σχεδιασμούς τους. Όλο το νομοθετικό πλαίσιο της κυβέρνησης και οι οδηγίες της ΕΕ έχουν αυτόν το στόχο. Ήδη δρομολογείται το κλείσιμο 11 ΔΕΥΑ, ανάμεσά τους και η ΔΕΥΑΡ.
 
Δεν μπορούν λοιπόν να κάνουν πως δεν ξέρουν και έχουν τεράστια ευθύνη οι πρώην και νυν Δημοτικές Αρχές, γιατί χειροκρότησαν τον "ΚΑΛΛΙΚΡΑΤΗ" και την πολιτική του μονόδρομου της ΕΕ και της τρόικας. Αυτός ο δρόμος είναι πολιτική απολύσεων, ελαστικών μορφών εργασίας, κατάργησης των οργανικών θέσεων, των ΣΔΙΤ, του ξεπουλήματος υπηρεσιών σε ιδιώτες, της ανταποδοτικότητας και της επιβολής δυσβάστακτων φόρων και τελών στους δημότες. Και τώρα εμπαίζουν τους εργαζόμενους ότι τάχα είναι μαζί τους και δεν θέλουν απολύσεις, όπως γίνεται και στην περίπτωση των συναδέλφων στο Δήμο και στη ΔΕΥΑΡ.
 
Χρειάζεται οι εργαζόμενοι να βγάλουν συμπεράσματα, να αναλογιστούν ότι παρά τις αμέτρητες επισκέψεις στα υπουργεία και τις "κάλπικες" πλην όμως στοχευμένες διαβεβαιώσεις από υπουργούς και βουλευτές, που δημιουργούν επανάπαυση και εφησυχασμό, οι αρνητικές εξελίξεις είναι δεδομένες και επιβεβαιώνουν για άλλη μια φορά ότι χρειάζεται συσπείρωση των εργαζομένων σε αγωνιστική κατεύθυνση, με ταξικό προσανατολισμό και συμμαχία με όλους τους εργαζόμενους στους ΟΤΑ, όλους τους εργαζόμενους στο δημόσιο και ιδιωτικό τομέα, που πλήττονται βάναυσα από την αντιλαϊκή πολιτική κυβέρνησης, ΕΕ και κεφαλαίου.
 
Χρειάζεται οργάνωση παντού, στα Σωματεία, σε Λαϊκές Επιτροπές, σε Επιτροπές Αγώνα.
 
Να απαιτήσουμε:
- Μόνιμη και σταθερή δουλειά για όλους. Καμιά απόλυση. Μονιμοποίηση όλων των συμβασιούχων, χωρίς όρους και προϋποθέσεις. Όχι στην κατάργηση οργανικών θέσεων. Προσλήψεις μόνιμου προσωπικού.
- Φθηνό και υγιεινό νερό για το λαό. Να καταργηθεί η ανταποδοτικότητα, γιατί το νερό είναι κοινωνικό αγαθό.
- Πλήρη κρατική χρηματοδότηση όλων των υπηρεσιών της Τοπικής Διοίκησης από τον κρατικό προϋπολογισμό και τη φορολόγηση του κεφαλαίου.
- Καμιά ΔΕΥΑ σε ιδιώτη. Κατάργηση κάθε επιχειρηματικής δραστηριότητας στους ΟΤΑ (ιδιωτικοποίηση, εκχώρηση κλπ.)».

Δεν υπάρχουν σχόλια: