Τετάρτη 12 Φεβρουαρίου 2014

Ανακοίνωση για τον ακτοπλοϊκό αποκλεισμό των νησιών μας

 
                              ΙΚΑΡΙΑ 12/2/14
                       
         Ανακοίνωση για  τον ακτοπλοϊκό αποκλεισμό των νησιών μας
 
      Το έργο του ακτοπλοϊκού αποκλεισμού επαναλαμβάνεται της τελευταίες ημέρες για πολλοστή φορά στα νησιά μας. Μετά την καθυστέρηση απόπλου του «EUROPEAN EXPRESS», (στο  δρομολόγιο της 10ης Φεβρουαρίου από τον Πειραιά προς τα νησιά μας). Ακολούθησε από την εταιρεία ΝΕΛ η ακύρωση των δρομολογίων του «ΘΕΟΦΙΛΟΣ», από τα νησιά μας προς τον Πειραιά και αντίστροφα στα δρομολόγια της 11ης Φεβρουαρίου και της 12ης Φεβρουαρίου,  αποκλείοντας κυριολεκτικά και τα τρία νησιά της περιφέρειας μας από τον Πειραιά τρεις τουλάχιστον ημέρες. Επικαλούμενη καθυστέρηση πληρωμών των δρομολογίων που της οφείλονται από το  Υπουργείο «Ναυτιλίας & Αιγαίου», γεγονός που δεν της επιτρέπει να εφοδιάσει με καύσιμα τα πλοία της στης  «γραμμές δημόσιας υπηρεσίας».
   
Καταγγέλλουμε την εταιρεία ΝΕΛ, το Υπουργείο «Ναυτιλίας & Αιγαίου»,                 και την συγκυβέρνηση ΝΔ-ΠΑΣΟΚ , για την απαράδεκτη κατάσταση των συγκοινωνιών στον Νομό μας.
 
        Σε καμία περίπτωση δεν δεχόμαστε να γίνουμε υποχείριο είτε του υπουργείου είτε οποιασδήποτε εταιρίας, που προσπαθούν να αξιοποιήσουν για τους δικούς τους σχεδιασμούς το δικαίωμα  μας στην καθημερινή απρόσκοπτη μετακίνηση από και προς τα νησιά μας.  
      Εφοπλιστές και κυβερνήσεις με βάση τον κανονισμό 3577/92 της Ευρωπαϊκής Ένωσης, (για την πλήρη απελευθέρωση της δράσης του εφοπλιστικού κεφαλαίου)  και τους νόμους προσαρμογής σε αυτόν τον κανονισμό που ψήφισαν, έχουν μετατρέψει το Αιγαίο σε «Πέλαγος εφοπλιστικής ασυδοσίας».  
 
Απαιτούμε από την κυβέρνηση να εξασφαλίσει με επάρκεια και φθηνό εισιτήριο,                                         άμεσα-τώρα την ακτοπλοϊκή σύνδεση των νησιών μας.

Διεκδικούμε:
ü  Καθημερινά δρομολόγια από και προς Πειραιά, χειμώνα - καλοκαίρι.
ü  Σύνδεση των νησιών μας με την Βόρεια και ηπειρωτική Ελλάδα και μεταξύ τους, με δρομολόγηση σύγχρονων και ασφαλών πλοίων.
ü  Μείωση 50% των εισιτηρίων.
ü  Να καταργηθεί ο κανονισμός 3577/92, ο νόμος 2932/2001, καθώς και όλοι οι μετέπειτα νόμοι που απελευθερώνουν τις ακτοπλοϊκές συγκοινωνίες και καταργούν το καμποτάζ.
ü  Δημιουργία ενιαίου, αποκλειστικά Δημόσιου, φορέα συγκοινωνιών (αεροπορικών και ακτοπλοϊκών), που δεν θα υπηρετεί το εφοπλιστικό κέρδος, αλλά θα ικανοποιεί τις σύγχρονες λαϊκές ανάγκες και οι θαλάσσιες μεταφορές θα αποτελούν κοινωνικό αγαθό.
ü  Σύγχρονα και ασφαλή λιμάνια (αποκλειστικά στην ευθύνη του Κράτους) με δημιουργία ή εκσυγχρονισμό των αναγκαίων λιμενικών υποδομών  .
 
Καλούμε όλους τους συμπατριώτες μας, τα σωματεία εργαζομένων,                     τις λαϊκές επιτροπές, τους συλλόγους  και τους φορείς που δραστηριοποιούνται στα νησιά  μας σε διαρκή ετοιμότητα για  κινητοποιήσεις το αμέσως επόμενο διάστημα.
 

Δεν υπάρχουν σχόλια: