Σάββατο 8 Φεβρουαρίου 2014

Καθημερινή και φτηνή ακτοπλοϊκή σύνδεση διεκδικεί η «Λαϊκή Συσπείρωση» Β. Αιγαίου

Συνεδρίασε στις 5 Φλεβάρη, το Συμβούλιο Ακτοπλοϊκών Συγκοινωνιών (ΣΑΣ) για να συζητήσει και θέματα που σχετίζονται με την ακτοπλοϊκή σύνδεση των νησιών του Β. Αιγαίου με Πειραιά, Β. Ελλάδα και μεταξύ τους.
 
Εκ μέρους του ΚΚΕ και της «Λαϊκής Συσπείρωσης» τοποθετήθηκε ο Στρατής Κόρακας, επικεφαλής της «Λαϊκής Συσπείρωσης» Β. Αιγαίου που, μεταξύ άλλων τόνισε:
 
«Όπως έχω ήδη αναφέρει, αλλά και όπως τόνισαν οι εκπρόσωποι φορέων των νησιών του Β. Αιγαίου, η σύνδεση των νησιών μας με τον Πειραιά και τη Β. Ελλάδα αλλά και μεταξύ τους είναι από απαράδεκτη έως άθλια. Θα διαπιστώσατε επίσης ότι ορισμένοι ήταν, κακώς κατά τη γνώμη μας, ιδιαίτερα μετριοπαθείς στις διεκδικήσεις τους. Θεωρούμε ότι οι νησιώτες, που επίσης καταβάλλουν όλο και περισσοτέρους φόρους και χαράτσια, έχουν το δικαίωμα να έχουν καθημερινή σύνδεση τουλάχιστον με Πειραιά ή Λαύριο και συχνή σύνδεση με Β. Ελλάδα και μεταξύ τους, με σύγχρονα, ασφαλή και με φθηνό εισιτήριο πλοία.
Διεκδικούμε καθημερινή σύνδεση των νησιών μας με την Ελλάδα με σύγχρονα, ασφαλή και με φτηνό εισιτήριο ακτοπλοϊκή σύνδεση με τον Πειραιά, συχνή σύνδεση με Β. Ελλάδα και μεταξύ τους. Να γιατί η μόνη πρόταση που λύνει οριστικά και σε όφελος του λαού το πρόβλημα είναι η δημιουργία δημόσιου φορέα ακτοπλοϊκών και αεροπορικών μεταφορών. Γι' αυτό όμως όπως καταλαβαίνετε χρειάζεται ανατροπή της σημερινής πολιτικής. Μέχρι τότε όμως επιβάλλεται να ικανοποιηθούν άμεσα τα αιτήματα των νησιωτών για καθημερινή ακτοπλοϊκή σύνδεση. Δεν είναι δυνατό να συνεχιστεί άλλο αυτή η άθλια εγκληματική κατάσταση. Καλούμε τους νησιώτες να πάρουν αγωνιστικά - δυναμικά την υπόθεση στα χέρια τους. Εμείς θα κάνομε ό,τι μπορούμε για το σκοπό αυτόν».
 

Δεν υπάρχουν σχόλια: