Τετάρτη 12 Φεβρουαρίου 2014

Δελτίο Τύπου της ΛΑΪΚΗΣ ΕΠΙΤΡΟΠΗΣ Πόλης ΣΑΜΟΥ


 
ΛΑΪΚΗ ΕΠΙΤΡΟΠΗ ΠΟΛΗΣ ΣΑΜΟΥ laikiepitropisamou.blogspot.gr

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ

Πλημμύρισε το Εργατικό Κέντρο Σάμου, από τις φωνές, τις μυρωδιές, τα φαγητά, το ντόπιο κρασί, τα τραγούδια και το πλήθος κόσμου ανταποκρινόμενο στο κάλεσμα της Λαϊκής Επιτροπής Πόλης Σάμου στο Κυριακάτικο τραπέζι (9/2) που στρώθηκε με μεράκι. Συγκινητική ήταν η προσφορά όλων, εργαζόμενων, άνεργων, γυναικών, νέων, που με φαντασία μαγείρεψαν πεντανόστιμα φαγητά. Όλοι συμμετείχαν στο σερβίρισμα, όλοι έφαγαν, γέλασαν, τσούγκρισαν τα ποτήρια, τραγούδησαν.

«…έτσι χτίζεται η ταξική αλληλεγγύη, ανάμεσα σε ίσους», είπε μεταξύ άλλων η Σοφία Σορόκου, μέλος της Λαϊκής Επιτροπής και συνέχισε «…η φτώχεια που βιώνουμε άλλοι περισσότεροι, άλλοι λιγότερο, δεν είναι φυσικό φαινόμενο, είναι ο καπιταλισμός και η βαρβαρότητα που σέρνει μαζί του. Εμείς καλούμε όλους και όλες να γραφτούν στα σωματεία τους, να αγκαλιάσουν τη Λαϊκή Επιτροπή. Να μην επιτρέψουμε σε κανέναν να του πάρουν το σπίτι».


Τονίστηκε ότι την Πέμπτη 20 Φεβρουαρίου θα πραγματοποιηθεί πανσαμιώτικη κινητοποίηση ενάντια στους πλειστηριασμούς, μετά από απόφαση συνελεύσεων των Λαϊκών Επιτροπών Σάμου, Καρλοβάσου, Μυτιληνιών και μετά από αποφάσεις δεκάδων ταξικών σωματείων, γυναικείων συλλόγων και φορέων του νησιού.

Αναφερόμενη στην υγεία, είπε ότι «συνεχίζουμε να παλεύουμε για δημόσια και δωρεάν υγεία και παράλληλα ήδη έχει στηθεί και αποδίδει έργο, στα πλαίσια της ταξικής αλληλεγγύης, η Ομάδα Αλληλεγγύης για την Υγεία που αποτελείται από γιατρούς, νοσηλευτές, ψυχολόγους, νοσοκόμους του δημόσιου και ιδιωτικού τομέα».
 

Πολλοί ήταν οι νέοι, άνεργοι, άνεργες, παιδιά, που ήρθαν για πρώτη φορά σε επαφή με τη Λαϊκή Επιτροπή, και συγκινημένοι απ’ όλη αυτή την προσπάθεια, θέλησαν να γνωριστούν, να δουλέψουν και να προσφέρουν ότι μπορούν, τόσο με τη Λαϊκή Επιτροπή, όσο με την Προοδευτική Κίνηση Γυναικών και με τα ταξικά σωματεία.

            Ήταν μια εμπειρία, μία ανάπαυλα από τους καθημερινούς αγώνες, ένας άλλος τρόπος προσέγγισης των απλών ανθρώπων. Κάπως έτσι γίνεται πράξη το σύνθημα «κανείς μόνος του, όλοι για έναν και ένας για όλους».
 

Δεν υπάρχουν σχόλια: