Τρίτη 1 Απριλίου 2014

Γιατί με τη Λαϊκή Συσπείρωση; (Του Φραγκούλη Κυλαδίτη*)

Γιατί με τη Λαϊκή Συσπείρωση;
Του Φραγκούλη Κυλαδίτη*
 
«Γιατί με τη Λαϊκή Συσπείρωση;». Είναι το ερώτημα που αυθόρμητα απευθύνουν όσοι συμπολίτες πληροφορήθηκαν ήδη τη συστράτευσή μου στις γραμμές της Λαϊκής Συσπείρωσης, για τις επερχόμενες δημοτικές εκλογές και όχι μόνο. Οφείλω να απαντήσω δημόσια σ΄ αυτό το καίριο ερώτημα, το οποίο δεν αφορά μόνο όσους από εμάς συμπορεύτηκαν στον αγώνα, αλλά και σ΄ όλους τους Χιώτες συμπολίτες μας
Η Λαϊκή Συσπείρωση είναι ένας χώρος αγώνα ανοιχτός σε όλους όσους πιστεύουν ότι μόνο η λαϊκή εξουσία είναι εκείνη που μπορεί και θέλει να κάμει το συμπολίτη μας αφέντη στον τόπο του, να του προσδώσει τη χαμένη του πίστη σε λαϊκούς θεσμούς, να έρθει σε ρήξη με την καθεστηκυία  τάξη πραγμάτων που ορίζει τη ζωή, τη χαρά και την ελπίδα του, να ανατρέψει με τους αγώνες της το άδικο και την εξουσία που το συντηρεί, χωρίς να δείξει καμία πλέον ανοχή.
Κάτω  από αυτό το πρίσμα και συνειδητοποιώντας το έγκλημα που έχουν διαπράξει οι κυβερνήσεις και οι πολιτικοί ουραγοί τους από το 2009 μέχρι σήμερα, έχοντας το λαό δέσμιο σε μια διαρκή «στοιχειωμένη νύχτα», γεμάτη με φαντάσματα του παρελθόντος και δίνοντας «γη και ύδωρ» στους δανειστές μας, ως θυσία στο βωμό των ολίγων του πλούτου, πρέπει να δούμε και την πάλαι ποτέ Τοπική Αυτοδιοίκηση.
Σήμερα η κατ΄ επίφαση Τοπική Αυτοδιοίκηση, έχει χάσει την έννοια και τον αυτοπροσδιορισμό της. Έχει μετατραπεί σε μια εντολοδόχο διοίκηση της κεντρικής κυβέρνησης σε τοπικό επίπεδο. Είναι κάτισχνη και  αδύναμη να αντιδράσει στις επιταγές της πλουτοκρατίας, που απαιτεί ιδιωτικοποιήσεις, απολύσεις προσωπικού, αποψιλώσεις δημοτικών υπηρεσιών, ανεργία, εξαθλίωση, φόρους, φόρους, φόρους παντού. Η Λαϊκή Συσπείρωση έχει αποδείξει έμπρακτα ότι και θέσεις έχει και διάθεση για αγώνα στο πλευρό του λαού, προκειμένου να ανακτηθεί ο χαμένος χρόνος, οι ελπίδες, τα όνειρα και το βιος που του ρήμαξαν οι δυνάστες και οι ακολουθούντες την ίδια συνταγή «εταίροι» τους σε τοπικό επίπεδο.
Η Λαϊκή Συσπείρωση δεν είναι εφεύρημα ούτε πυροτέχνημα προεκλογικό που θα σβήσει με την κάθοδό της στις εκλογές των ΟΤΑ. Δεν πιστεύει ότι η λύση σε όσα προβλήματα ταλανίζουν την τοπική μας κοινωνία μπορούν να λυθούν αυτόματα, μηχανιστικά, ρίχνοντας ένα ψηφοδέλτιο στην κάλπη κατά την εκλογική διαδικασία, όπως υποστηρίζουν άλλες παρατάξεις. Δε συνειδητοποίησε έτσι ξαφνικά ότι ο τόπος μας δεν έχει ανάγκη από σωτήρες ή νέες δημοτικές κινήσεις. Την ιστορία της τη γράφει εδώ και χρόνια καθημερινά, με αγώνες μέσα στην κοινωνία, δίπλα στον εργαζόμενο, τον επαγγελματία, τον υπάλληλο, τον άνεργο, το νέο, αλλά και μέσα στα Δημοτικά Συμβούλια του Δήμου ή της Περιφέρειας.
Η Λαϊκή Συσπείρωση δε χρησιμοποιεί το προσωπείο του ανεξάρτητου για να κρύψει τις πεποιθήσεις της και τα πολιτικά της πιστεύω όπως κάνουν οι άλλες παρατάξεις. Πιστεύει ακράδαντα ότι οι λαοκτόνες πολιτικές της Ε.Ε., περί “απασχολησιμότητας”, “ανταγωνιστικότητας”, περί “ελεύθερης αγοράς”, φέρνουν μόνο φτώχεια, κοινωνική και εργασιακή εξαθλίωση, ανασφάλεια, απελπισία. Για την ανατροπή όλων αυτών παλεύει μια και όλα αυτά περνούν μέσα από τα καλλικρατικά τερτίπια για να υλοποιηθούν στην πλάτη του λαού.
Δε θεωρεί τον εργάτη και τον υπάλληλο εμπορεύσιμο είδος ούτε εκμεταλλεύεται τον άνεργο, για να πάρει ψήφους, αλλά τον δέχεται στις τάξεις της σαν συναγωνιστή και συμπορευόμενο, ενάντια στους οικονομικούς του δυνάστες. Στέκεται πολέμια στο “διαίρει και βασίλευε” του πολυδιαφημιζόμενου από τους ντόπιους υποστηρικτές του καλλικρατικού σχεδίου, που επέφερε την ουσιαστική αποδυνάμωση των κοινοτήτων και των πρώην δήμων και όσων πόρων στερήθηκαν αυτοί, αφού παρακρατήθηκαν από το ίδιο το κράτος. Στέκεται ενάντια  στις εργασιακές σχέσεις που με πρόσκαιρο, πρόχειρο και εξευτελιστικό τρόπο εκμεταλλεύονται και εξαγοράζουν συνειδήσεις και καταπατούν κάθε έννοια αξιοπρέπειας.
Είναι αντίθετη με τη μη χρηματοδότηση των σχολείων για θέρμανση και των τροφείων των παιδικών σταθμών. Το πρόβλημα αυτό δεν μπορεί να είναι ξένο με την όποια δημοτική αρχή αλλά και κάθε παράταξη που αύριο θα ζητήσει την ψήφο των γονέων των παιδιών. Θεωρεί επιβεβλημένη την πλήρη ανάληψη των οικονομικών υποχρεώσεων του Δήμου. Υποχρεώσεων  που δεν έχουν καμιά απολύτως σχέση με τις Κοινωνικές Συνεταιριστικές Επιχειρήσεις και που προορίζονται να αντικαταστήσουν τους δημοτικούς οργανισμούς. Παλεύει ενάντια στις εκτεταμένες ιδιωτικοποιήσεις κρίσιμων υπηρεσιών των δήμων που ανοίγει η συγκυβέρνηση, βάζοντας ενέχυρο τα τέλη που πληρώνει ο λαός.
Μάχεται για όλο τον κοινωνικό ιστό του τόπου μας: τους υπαλλήλους που κινδυνεύουν οι εργασιακές και ασφαλιστικές τους σχέσεις, τους οικοδόμους που έμειναν άνεργοι και δεν προτιμούνται σε τοπικά έργα του Δήμου, τους αναποζημίωτους μαστιχοπαραγωγούς που κάηκαν οι περιουσίες τους, τους βοσκούς, τους καλλιεργητές και τους ψαράδες που αντιμετωπίζουν την αδιαφορία και  την απειλή της εργασιακής εξαθλίωσης, τους άνεργους που πλήρωσαν βαριά το τίμημα της σημερινής κυβερνητικής λαίλαπας.
Κάνοντας το καθήκον της μέσα στο Δημοτικό Συμβούλιο, ως μοναδική λαϊκή αντιπολίτευση, η Λαϊκή Συσπείρωση του Δήμου Χίου αγωνίστηκε για το νερό ως κοινωνικό και μόνιμο αγαθό, για την Εκπαίδευση όλων των βαθμίδων, για την Πρόνοια, για τα ναρκωτικά, για τις συγκοινωνίες, για την ενέργεια, για τη δασοπροστασία και πυροπροστασία, για τις υδατοκαλλιέργειες, για την αλιεία και την κτηνοτροφία.
Η Λαϊκή Συσπείρωση δε θεωρεί ότι ο δρόμος της ανόρθωσης μπορεί να είναι εύκολος ούτε στρωμένος με ροδοπέταλα. Χρειάζεται ψυχική δύναμη, χρειάζεται αντίσταση από όλους, προκειμένου να προασπιστούν τα λαϊκά συμφέροντα. Τα συμφέροντά μας. Γι΄ αυτούς τους λόγους συστρατεύτηκα, συμπορεύομαι και θα συμπορευθώ με τη Λαϊκή Συσπείρωση, όχι μόνο στις τοπικές εκλογές που έρχονται αλλά και σ΄ όποιον δρόμο απαιτηθεί εκ των πραγμάτων να ακολουθήσουμε μετά από αυτές. Γι αυτούς τους λόγους θεωρώ ότι αξίζει να ενισχυθεί, να δυναμώσει το ΚΚΕ στις ευρωεκλογές μιας και έχουμε κι αυτή την εκλογική μάχη.
Δε ζητάμε τη ψήφο εκείνων που νομίζουν ότι η παρούσα φάση της πολιτικής ζωής του τόπου είναι περίπατος και που έμαθαν να εξομοιώνουν μηδενίζοντας τους πάντες και τα πάντα. Ευτυχώς, αγαπητοί μου φίλοι, όλοι δεν είναι ίδιοι. Η Λαϊκή Συσπείρωση θέλει το λαό συμμέτοχο και πρωτοστάτη στον αγώνα, για να σπάσει τα δεσμά του, να σηκώσει το κεφάλι του και να φωνάξει το μεγάλο ΟΧΙ στο δυνάστη. Να μην  υποταχτεί στη μοίρα του εξισώνοντας τους καταστροφείς της ζωής του με τους συναγωνιστές και συνοδοιπόρους του, αλλά να την αλλάξει.

Φραγκούλης Π. Kυλαδίτης - Δάσκαλος
Μέλος του Γραφείου Τύπου της ΛΑΪΚΗΣ ΣΥΣΠΕΙΡΩΣΗΣ Δήμου Χίου


* Ο Φραγκούλης Πέτρου Κυλαδίτης, υποψήφιος δημοτικός σύμβουλος της Λαϊκής Συσπέιρωσης, γεννήθηκε  στο Βροντάδο, το 1958. Είναι δάσκαλος. Έλαβε το πτυχίο του το 1979 και υπηρέτησε σε σχολικές μονάδες της Εύβοιας και της Χίου  από το 1981 μέχρι και το 2013 οπότε και αφυπηρέτησε για να συνταξιοδοτηθεί. Υπήρξε μέλος του Συλλόγου Δασκάλων και Νηπιαγωγών Χαλκίδας και Χίου. Συμμετείχε σε εκπαιδευτικά και διοικητικά σεμινάρια, ημερίδες και διημερίδες ως επιμορφούμενος αλλά και ως επιμορφωτής-εισηγητής. Δίδαξε στο Περιφερειακό Επιμορφωτικό Κέντρο Μυτιλήνης ως επιμορφωτής νεοδιόριστων και αναπληρωτών εκπαιδευτικών. Διαθέτει οργανωτική-διοικητική εμπειρία, ως Προϊστάμενος Σχολικών Μονάδων και Προϊστάμενος του Τμήματος Εκπαιδευτικών Θεμάτων της Δ/νσης Πρωτοβάθμιας Εκπαίδευσης Χίου. Συμμετείχε επανειλημμένα σε πιστοποιημένη επιμόρφωση και εκπαίδευση στο «Δημόσιο Μάνατζμεντ» του Εθνικού Κέντρου Δημόσιας Διοίκησης και Αυτοδιοίκησης. Έχει συγγράψει βιβλία, δύο από τα οποία έχουν εκδοθεί. Αρθρογραφεί σε χιώτικες εφημερίδες και στο προσωπικό του ιστολόγιο. Είναι μέλος του Γραφείου Τύπου της Λαϊκής Συσπείρωσης Χίου. Είναι παντρεμένος με τη δασκάλα Ανθούλα Λ. Κρουσουλούδη και έχουν δυο παιδιά.


 

Δεν υπάρχουν σχόλια: