Σάββατο 12 Απριλίου 2014

Η Ένωση Ιδιωτικών Υπαλλήλων Λέσβου για το άνοιγμα των καταστημάτων την Κυριακή


Την Κυριακή των Βαΐων η κυβέρνηση, οι πολυεθνικές, και οι μεγάλοι εργοδοτικοί όμιλοι στο εμπόριο προχωρούν σε ένα ακόμα άνοιγμα των καταστημάτων.

Η κυβέρνηση έκανε ακόμα ένα βήμα για την οριστική κατάργηση της Κυριακής Αργίας, μέσα από το πολυνομοσχέδιο - έκτρωμα, όπου εκτός από τις ήδη ψηφισμένες με νόμο 7 Κυριακές, δίνει το δικαίωμα πιλοτικά, σε 3 τουριστικές περιοχές  να ανοίγουν τα μαγαζιά όλο το χρόνο.

Όλα τα παραπάνω είναι κατ’ εντολή της Ευρωπαϊκής ένωσης για εργάσιμη εβδομάδα 7 ημερών και 67 ωρών για να εξυπηρετήσει για άλλη μια φορά τα συμφέροντα των μονοπωλίων και της λυκοσυμμαχίας της Ευρωπαϊκής Ένωσης.

Η λειτουργία των καταστημάτων τις Κυριακές ανοίγει τον δρόμο για 7ήμερη εβδομαδιαία εργασία, όχι μόνο σε όσους εργάζονται στο εμπόρια, αλλά και σε άλλους κλάδους όπως σε τράπεζες και υπηρεσίες, επιβάλλοντας απάνθρωπες συνθήκες εργασίας για τους εργαζόμενους.


Η Κυριακάτικη Αργία είναι κεκτημένη νίκη της εργατικής τάξης με ηρωικούς αγώνες εδώ και πάνω από έναν αιώνα,  και δεν πρόκειται να την παραδώσουμε στα νύχια  των μεγάλων μονοπωλιακών ομίλων και του αυταρχισμού των κυβερνητικών οργάνων που τους υπηρετούν.


Η συντριπτική πλειοψηφία των καταστημάτων που «δοκίμασαν» τις Κυριακές δεν κατάφερε να καλύψει ούτε τα βασικά έξοδα λειτουργίας. Χιλιάδες εργαζόμενοι σε όλη την Ελλάδα που εξαναγκάστηκαν να εργαστούν τις Κυριακές, ούτε ρεπό πήραν ούτε πληρώθηκαν. Δούλεψαν «δωρεάν» για τους εργοδότες.


Καλούμε όλους τους εργαζόμενους στον ιδιωτικό τομέα, τους μικρομαγαζάτορες, τους ΕΒΕ στο εμπόριο, να μην επιτρέψουν για ακόμα μία φορά το άνοιγμα των καταστημάτων τις Κυριακές.


Καλούμε όλους τους καταναλωτές του νησιού να μην στηρίξουν αυτό το αντιλαϊκό μέτρο, με την απουσία τους από την αγορά και τα μεγάλα καταστήματα, την Κυριακή 13 Απρίλη.

Δεν Υποχωρούμε!
Δεν υποστέλλουμε τον Αγώνα μας
ενάντια στην Κυριακάτικη λειτουργία των καταστημάτων

Η ΔΙΟΙΚΗΣΗ

Δεν υπάρχουν σχόλια: