Τετάρτη 2 Απριλίου 2014

Ο ακτοπλοϊκός αποκλεισμός των νησιών μας επαναλαμβάνεται σαν κοκοπαιγμένη φάρσα

 
ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ - ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ

Ο ακτοπλοϊκός αποκλεισμός των νησιών μας επαναλαμβάνεται σαν κοκοπαιγμένη φάρσα.

Μόνο που η κατάσταση δεν πάει άλλο! Δεν θα συνεχίσουμε να ανεχόμαστε το να μην ξέρουμε πότε θα ταξιδέψουμε, να βγάζουμε εισιτήρια και να ακυρώνονται τα δρομολόγια, να μένουμε πάνω στα λιμάνια «περιμένοντας το πλοίο να περάσει», να κοιτάμε με τα κιάλια τα πλοία να περνούν μακριά από τα νησιά μας, να απειλείται η τροφοδοσία και η οικονομική ζωή των νησιών μας,

Η καθημερινή και απρόσκοπτη μετακίνηση από και προς τα νησιά μας είναι δικαίωμα  μας και θα το διεκδικήσουμε με κάθε τρόπο.

Τα απλήρωτα πληρώματα της εταιρείας ΝΕΛ, αλλά και των άλλων εταιρειών, η κατάργηση των συλλογικών τους συμβάσεων μέσα από τις διατάξεις του πολυνομοσχεδίου που ψηφίζεται σήμερα, είναι και δικά μας προβλήματα.

Εκφράζουμε την αλληλεγγύη μας στον αγώνα τους, στηρίζουμε τις κινητοποιήσεις τους.

Καταγγέλλουμε την εταιρεία ΝΕΛ, το Υπουργείο «Ναυτιλίας & Αιγαίου»,  και την συγκυβέρνηση ΝΔ-ΠΑΣΟΚ , για την απαράδεκτη κατάσταση των συγκοινωνιών στα νησιά μας.
Απαιτούμε από την κυβέρνηση να εξασφαλίσει με επάρκεια και φθηνό εισιτήριο,  άμεσα-τώρα την ακτοπλοϊκή σύνδεση
των νησιών μας.
 
Καλούμε όλους τους συμπατριώτες μας, τα σωματεία εργαζομένων, τις λαϊκές επιτροπές, τους συλλόγους  και τους φορείς που δραστηριοποιούνται στα νησιά  μας σε διαρκή ετοιμότητα για  κινητοποιήσεις το αμέσως επόμενο διάστημα.

Καμία ανοχή στην εφοπλιστική ασυδοσία!

Δίνουμε απάντηση στην πανεργατική απεργία στις 9 του Απρίλη, και στη συγκέντρωση στον Εύδηλο στις 12

Ικαρία 30/3/2014

Δεν υπάρχουν σχόλια: