Δευτέρα 21 Απριλίου 2014

Libération: Τεράστια απώλεια για την ανεξάρτητη δημοσιογραφία η υποψηφιότητα της Μαρίας Σπυράκη

Τη βαθιά της θλίψη εκφράζει στο σημερινό της φύλλο η συντακτική ομάδα της θρυλικής γαλλικής εφημερίδας Libération για την υποψηφιότητα της γνωστής δημοσιογράφου του MEGA, Μαρίας Σπυράκη στις επερχόμενες ευρωεκλογές, η οποία πρόκειται να σημάνει την πρόωρη αποχώρηση της από την ενεργό δημοσιογραφία.
Η εφημερίδα αφιέρωσε το κεντρικό άρθρο στο σημερινό της φύλλο στην Ελληνίδα ρεπόρτερ χαρακτηρίζοντάς την «φάρο ανεξάρτητης, μαχόμενης αλλά και σκεπτόμενης δημοσιογραφίας» που όπως τονίζει «προσέφερε μια αχτίδα φωτός στους χαλεπούς για την ελευθερία του Τύπου καιρούς μας».

«Μπορεί η κα Σπυράκη να ήταν επιφορτισμένη με το ρεπορτάζ του κυβερνώντος κόμματος στην Ελλάδα όμως αποτελούσε μια φωνή ελεύθερης και σφαιρικής ενημέρωσης σε ευρωπαϊκό, ακόμη και παγκόσμιο επίπεδο. Διάλεξε να υπηρετήσει την παράταξη που τόσο καλά γνωρίζει, το κόμμα της Νέας Δημοκρατίας αλλά και το Ευρωπαϊκό Λαϊκό Κόμμα και της ευχόμαστε καλή επιτυχία. Η απουσία της θα είναι αισθητή» αναφέρει το άρθρο, το οποίο όπως συνηθίζεται είναι υπογεγραμμένο συλλογικά από την ομάδα των συντακτών.

«Ευτυχώς θα έχουμε πάντα τον Ιορδάνη Χασαπόπουλο» καταλήγει η ιστορική εφημερίδα της γαλλικής Αριστεράς.

Σύμφωνα με πληροφορίες, δημοσιογράφοι αλλά και απλοί πολίτες προγραμματίζουν σιωπηλές συγκεντρώσεις με κεριά σε πάνω από 20 ευρωπαϊκές πρωτεύουσες σε μια απέλπιδα προσπάθεια να μεταπείσουν την Μ. Σπυράκη ενώ το hashtag #MariaSpirakiKeepReporting έχει ήδη συγκεντρώσει πάνω από 500.000 «τιτιβίσματα» στο Twitter.

Από την πλευρά τους, κύκλοι του μεγάρου Μαξίμου θα ήθελαν πολύ να εκφέρουν γνώμη αλλά δυστυχώς δεν έχουν τη δυνατότητα να το πράξουν καθώς επί του παρόντος δεν έχουν σε ποιόν να «διαρρεύσουν» τις σχετικές δηλώσεις.

www.tokoulouri.com 

Δεν υπάρχουν σχόλια: