Κυριακή 11 Ιανουαρίου 2015

Παρουσιάστηκαν οι υποψήφιοι του ΚΚΕ στο Ηράκλειο Κρήτης (φωτογραφίες)

Τους υποψηφίους βουλευτές στο Ηράκλειο παρουσίασε επίσημα σήμερα η Οργάνωση του ΚΚΕ. Το ψηφοδέλτιο του ΚΚΕ αποτελείται από εργάτες, υπαλλήλους, επαγγελματίες, αγρότες, επιστήμονες, νέους ανθρώπους. «Όλοι δραστήριοι και αναγνωρισμένοι αγωνιστές στη μάχη της ζωής και των δικαιωμάτων του λαού και της νεολαίας», είπε σε συνέντευξη Τύπου ο γραμματέας της ΤΕ Ηρακλείου, Αντρέας Κοκοσάλης. 

«Αναμεσά τους στελέχη του μαζικού κινήματος, μέλη του ΚΚΕ και της ΚΝΕ, συνεργαζόμενοι με το Κόμμα. Όπως πάντα το ψηφοδέλτιο μας είναι σημαντικά ανανεωμένο, αποτελείται από 4 γυναίκες ενώ ο ηλικιακός μ.ο. είναι τα 41 χρόνια».

Επίσης ο κ. Κοκοσάλης ανακοίνωσε ότι η κεντρική προεκλογική συγκέντρωση του κόμματος στο Ηράκλειο θα γίνει την Τρίτη 20 Ιανουαρίου, στις 7 μ.μ. στον κινηματογράφο ΑΣΤΟΡΙΑ, με ομιλήτρια την Αλέκα Παπαρήγα.

Το ψηφοδέλτιο αποτελείται από:
  

Ανδρουλάκη Κρυσταλένια (Λίνα) 01 Ανδρουλάκη Λίνα
Υποψήφια διδάκτωρ στο τμήμα Χημείας του Πανεπιστημίου Κρήτης. Εργαζόμενη σε ερευνητικό εργαστήριο στο Ι.Τ.Ε. Πρόεδρος του Δ.Σ. του Συλλόγου μεταπτυχιακών φοιτητών και υποψηφίων διδακτόρων τμήματος Χημείας.


Γωνιανάκης Ιωάννης
02 Γωνιανάκης Γιάννης 
Οικοδόμος. Πρόεδρος του Συνδικάτου Οικοδόμων Νομού Ηρακλείου και μέλος του Δ.Σ. της Ομοσπονδίας Οικοδόμων Ελλάδας. Μέλος του Δ.Σ. του Εργατικού Κέντρου Ηρακλείου. Μέλος της Εκτελεστικής Γραμματείας του Π.Α.ΜΕ.

Δανδουλάκης Εμμανουήλ
03 Δανδουλάκης Μανώλης 
Συνταξιούχος δημοσιογράφος. Έχει εργαστεί ως ανταποκριτής Κρήτης στο ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗ και ως αθλητικός συντάκτης στην ΕΛΕΥΘΕΡΟΤΥΠΙΑ και σε τοπικά ΜΜΕ (ΡΑΔΙΟΚΥΜΑΤΑ ΚΡΗΤΗΣ, ΚΡΗΤΗ TV, TV CRETA κ.α.)

Καρκαβάτσος Εμμανουήλ
04 Καρκαβάτσος Μανώλης 
Αγρότης - αυτοαπασχολούμενος. Πρόεδρος του Αγροτικού Συλλόγου Αστερουσίων. Μέλος της γραμματείας Ηρακλείου της Π.Α.ΣΥ. Δημοτικός Σύμβουλος Δήμου Αρχανών-Αστερουσίων.

Κοκοσάλη-Σαλούστρου Μαρία
05 Κοκοσάλη - Σαλούστρου Μαρία 
Αρχαιολόγος – ιδιωτικός υπάλληλος. Μέλος του Δ.Σ. της Ένωσης Ιδιωτικών Υπαλλήλων Ηρακλείου και του Δ.Σ. του Εργατικού Κέντρου Ηρακλείου. Μέλος της γραμματείας Ηρακλείου του Π.Α.ΜΕ.

Πατεράκης Νικόλαος
06 Πατεράκης Νίκος 
Γιατρός πνευμονολόγος. Στέλεχος της ΔΗΠΑΚ γιατρών. Πρόεδρος του Δ.Σ. του Συλλόγου Γονέων και Κηδεμόνων του 46ου Δημοτικού Σχολείου Ηρακλείου. Μέλος του Δ.Σ. της Ομοσπονδίας Γονέων και Κηδεμόνων Νομού Ηρακλείου. Πρόεδρος της Επιτροπής Ειρήνης Ηρακλείου.

Σκεπάρνης Γεώργιος
07 Σκεπάρνης Γιώργος 
Ηλεκτρονικός – ιδιωτικός υπάλληλος σε εταιρία τηλεπικοινωνιών. Επικεφαλής της Λαϊκής Επιτροπής Ανατολικών συνοικιών. Μέλος του Δ.Σ. Γονέων και Κηδεμόνων του 1ου Δημοτικού Σχολείου και 1ου-5ου Νηπιαγωγείου Νέας Αλικαρνασσού. Πρώην δημοτικός σύμβουλος.

Σοφίου Εμμανουέλα
08 Σοφίου Εμμανουέλα 
Εργοθεραπεύτρια - άνεργη. Μέλος του Γραφείου Περιοχής Κρήτης της ΚΝΕ.

Στεφανάκης Γεώργιος
09 Στεφανάκης Γιώργος 
Μάγειρας. Μέλος του ΔΣ του Σωματείου Μαγείρων και λοιπού Προσωπικού Κουζίνας Νομού Ηρακλείου. Μέλος της γραμματείας Ηρακλείου του Π.Α.ΜΕ.

Συντυχάκης Εμμανουήλ
10 Συντυχάκης Μανώλης 
Κοινωνιολόγος. Μέλος της Επιτροπής Περιοχής Κρήτης του ΚΚΕ. Πρόεδρος της Ένωσης Γονέων – Μαθητών Δήμου Ηρακλείου. Μέλος του Δ.Σ. της Ανώτατης Συνομοσπονδίας Γονέων Μαθητών Ελλάδας.

Χουστουλάκη-Λουλάκη Αναστασία (Νατάσα)
11 Χουστουλάκη - Λουλάκη Νατάσα 
Αρχαιολόγος – ιδιωτική υπάλληλος. Μεταπτυχιακή φοιτήτρια Βυζαντινών Σπουδών στο Πανεπιστήμιο Κρήτης. Επικεφαλής της Ομάδας γυναικών Μαλεβιζίου της Ο.Γ.Ε.

Η συνέντευξη Τύπου
 
Μιλώντας στη συνέντευξη Τύπου ο γραμματέας της Τ.Ε. Ηρακλείου του ΚΚΕ, Α. Κοκοσάλης, σημείωσε:

«16 μέρες πριν τις εκλογές της 25ης Γενάρη απευθύνουμε κάλεσμα στήριξης και ενίσχυσης του ΚΚΕ.
Καλούμε τον εργάτη, τον υπάλληλο, τον άνεργο, τον αυτοαπασχολούμενο, το φτωχό αγρότη, το συνταξιούχο, τη γυναίκα, το νέο να σκεφτούν την επόμενη μέρα.
Όποια κι αν είναι η νέα κυβέρνηση, θα είναι εδώ και θα συνεχίζουν να ματώνουν το λαό η ΕΕ και τα «μνημόνια διαρκείας». Θα είναι εδώ παλιά και νέα αντιλαϊκά μέτρα, που ζητάει το κεφάλαιο, για να γίνει πιο ανταγωνιστικό στην παγκόσμια καπιταλιστική αγορά.
Θα είναι εδώ το σύνολο των αντιλαϊκών νόμων, που ψήφισαν όλες οι κυβερνήσεις και τους οποίους οι επόμενες δεν πρόκειται να καταργήσουν.
Θα είναι εδώ το δυσβάσταχτο χρέος, το οποίο αναγνωρίζουν οι ΝΔ - ΠΑΣΟΚ, ο ΣΥΡΙΖΑ και τα άλλα κόμματα της ΕΕ, καλώντας το λαό να το πληρώσει ενώ δεν είναι αυτός που το δημιούργησε.
Θα είναι εδώ οι αντιθέσεις και οι καβγάδες μέσα στην Ευρωζώνη για τη διαχείριση των ελλειμμάτων και των χρεών, με τα δικαιώματα και τις ανάγκες των λαών πάντα στο στόχαστρό τους ανεξάρτητα διαφορετικών μορφών διαχείρισης που μπορεί ο κάθε επίδοξος διαχειριστής να πρεσβεύει.
Πάνω από όλα, θα είναι εδώ το κεφάλαιο, τα μονοπώλια, εγχώρια και ξένα, που έχουν στα χέρια τους τα κλειδιά της οικονομίας.
Θα είναι εδώ η εξουσία του κεφαλαίου, το κράτος που υπηρετεί σταθερά τα συμφέροντα των μονοπωλίων σε βάρος του λαού και οριοθετεί το ρόλο κάθε κυβέρνησης.

Ανεξάρτητα από την πορεία των διαπραγματεύσεων με την τρόικα και τη μετάβαση στη νέα φάση επιτήρησης μετά τις εκλογές, τα μονοπώλια ζητούν νέα αντιλαϊκά μέτρα, όπως την πλήρη διάλυση του κοινωνικού ασφαλιστικού συστήματος, τη νέα μείωση στους μισθούς και το λαϊκό εισόδημα, τις ιδιωτικοποιήσεις, τον περιορισμό της συνδικαλιστικής δράσης. Γι’ αυτό σε κρίση ή ανάκαμψη καμία ανακούφιση του λαού δεν μπορεί να υπάρξει χωρίς αγώνα, χωρίς σύγκρουση με αυτά τα συμφέροντα του κεφαλαίου.
Γι' αυτό και την επόμενη μέρα, ο εργαζόμενος λαός χρειάζεται ένα δυνατό ΚΚΕ στη Βουλή, παντού, δύναμη εργατικής - λαϊκής αντίστασης και αντεπίθεσης.
Είναι η σίγουρη εγγύηση στην αβεβαιότητα και ανασφάλεια, για να έχει η εργατική τάξη, ο λαός πού να ακουμπήσει.

Δυνατό ΚΚΕ, για να ανοίξουμε το δρόμο για τη μοναδική λύση υπέρ του λαού. Να ανοίξει δηλαδή ο δρόμος μιας διαφορετικής ανάπτυξης για την εργατική τάξη, το λαό, και όχι όπως μέχρι σήμερα για τα μονοπώλια και το αδηφάγο κεφάλαιο.
Η αλλαγή συσχετισμών παντού, μέσα στο λαό, μέσα στη βουλή, υπέρ του ΚΚΕ, θα δώσει ώθηση στο να βγει η εργατική τάξη, το λαός, στο προσκήνιο, να γίνει πρωταγωνιστής των εξελίξεων.

Οικοδομώντας τη συμμαχία του ενάντια στα μονοπώλια και τον καπιταλισμό.
Για μια διακυβέρνηση, η οποία σήμερα – κι όχι για το απώτερο μέλλον - είναι περισσότερο από ποτέ αναγκαία και επίκαιρη, και η οποία θα κοινωνικοποιήσει τον πλούτο που παράγει ο λαός μας.

Θα αξιοποιήσει όλες τις μεγάλες πλουτοπαραγωγικές δυνατότητες της Ελλάδας.
Θα δρομολογήσει τη λύτρωση από τις αλυσίδες της ΕΕ και των άλλων ιμπεριαλιστικών οργανισμών που μόνο δεινά έχουν επιφυλάξει για το λαό και τη χώρα μας.

Μια κυβέρνηση των εργατών, του λαού, που θα πει προς όλες τις κατευθύνσεις καθαρά και παστρικά, χωρίς «ναι-μεν-αλλά», ότι το κρατικό χρέος που πληρώνει ο λαός, δεν το αναγνωρίζει ως χρέος του λαού, αλλά ως χρέος που δημιούργησαν οι κηφήνες της εγχώριας και διεθνούς πλουτοκρατίας, για να θησαυρίζουν οι ίδιοι και να υποφέρει ο λαός.

Μια κυβέρνηση που θα έχει συγκεκριμένο σχέδιο πανεθνικό, επιστημονικά επεξεργασμένο για την ανάπτυξη της οικονομίας, για την εξασφάλιση μόνιμης και σταθερής δουλειάς για όλους και όλες.

Αυτή είναι η πρόταση του ΚΚΕ. Γι’ αυτό,

ΤΗΝ ΕΠΟΜΕΝΗ ΗΜΕΡΑ ΧΡΕΙΑΖΕΣΑΙ ΔΥΝΑΤΟ ΚΚΕ!
ΔΥΝΑΤΗ  ΛΑΪΚΗ  ΑΝΤΙΠΟΛΙΤΕΥΣΗ
 ΣΥΜΜΑΧΙΑ ΚΑΙ ΠΑΛΗ ΓΙΑ ΤΗΝ ΑΝΑΤΡΟΠΗ!

Με δυνατό ΚΚΕ και απόφαση συμμετοχής στο κίνημα, στους αγώνες, μπορεί να είναι ο ίδιος ο λαός ο ρυθμιστής των εξελίξεων που αφορούν τη ζωή του και να πάψει να εκχωρεί στους αντιπάλους του αυτό το δικαίωμα.

Για να μην ξεγελάσουν και πάλι το λαό, είτε με εκβιασμούς όπως κάνει η ΝΔ είτε με αυταπάτες όπως κάνει ο ΣΫΡΙΖΑ την ίδια στιγμή όμως που δηλώνει ότι θα τηρήσει τις συμφωνημένες αντιλαικές δεσμεύσεις που απορρέουν από τη συμμετοχή της χώρας στην ΕΕ».

πηγη: www.candianews.gr
 

Δεν υπάρχουν σχόλια: