Παρασκευή 9 Ιανουαρίου 2015

Με τον Αλεχάντρο Κάστρο Εσπίν συναντήθηκε η δημοτική αρχή Χαϊδαρίου (VIDEO - ΦΩΤΟ)

Με τον Αλεχάντρο Κάστρο Εσπίν, γιο του Ραούλ Κάστρο, που συνοδευόταν από τον Κουβανό Πρέσβη Οσβάλντο Κομπάτσο Μαρτίνεζ, συναντήθηκαν την Παρασκευή 9 Γενάρη, στο Δημαρχείο Χαϊδαρίου, ο δήμαρχος Μιχάλης Σελέκος και η δημοτική αρχή της πόλης.

Καλοσωρίζοντάς τους, ο Μιχάλης Σελέκος αναφέρθηκε «στη χαρά και στην ελπίδα που δίνει η Κούβα στους λαούς με τη Σοσιαλιστική της Επανάσταση, που παρ' όλες τις ανατροπές στις σοσιαλιστικές χώρες και στο εμπάργκο των ΗΠΑ, έμεινε αλύγιστη, οικοδομώντας υγεία, παιδεία, πρόνοια, συνθήκες ευημερίας και ασφάλειας».

Τονίζοντας ότι «η Κούβα είναι ο φάρος ελπίδας και για τον ελληνικό λαό, ο οποίος στάθηκε και στέκεται αλληλέγγυος στον κουβανικό λαό», ο δήμαρχος Χαϊδαρίου είπε: «Ως δημοτική αρχή, σε συνεργασία με την Πρεσβεία της Κούβας δεσμευόμαστε να γίνουν πολιτικές συζητήσεις για τα μηνύματα της Επανάστασης, καθώς και πολιτιστικές».



Από την πλευρά του, ο Αλεχάντρο Κάστρο Εσπίν τόνισε: «Ευχαριστούμε πολύ το δήμαρχο Μιχάλη Σελέκο και τη δημοτική αρχή Χαϊδαρίου για την πρόσκληση και για την όμορφη στιγμή εδώ στην πόλη. Για μας τους Κουβανούς ήταν μεγάλη έμπνευση και παραδειγματισμός η ελληνική ιστορία, η εθνική αντίσταση που μας έμαθε "να ζούμε". Οι Κουβανοί και οι Έλληνες έχουμε μεγάλες ομοιότητες.
Ήρθα στην Ελλάδα για να εξηγήσω πώς αντιμετωπίζουν οι Κουβανοί τον αμερικανικό ιμπεριαλισμό. Για εμάς, είναι μια χαρμόσυνη μέρα, καθώς απελευθερώθηκαν οι τρεις Κουβανοί επαναστάτες από τις φυλακές των ΗΠΑ, ύστερα από αγώνα πολλών ετών.
Ευχαριστώ τους Έλληνες για την αγάπη και την αλληλεγγύη τους».

Τέλος, επισκέφτηκαν το ηρωικό αιματοβαμμένο μπλοκ 15 στο Στρατόπεδο Χαϊδαρίου, όπου περιηγήθηκαν στο ιστορικό μνημείο, ενώ υπήρξε ξενάγηση στο χώρο, όπου ο Αλεχάντρο Κάστρο Εσπίν κατέθεσε λουλούδια και κρατήθηκε ενός λεπτού σιγή για τους κομμουνιστές κρατούμενους από τους Γερμανούς.



Δεν υπάρχουν σχόλια: