Δευτέρα 12 Ιανουαρίου 2015

Ούτε καν οι Λημνιοί Περιφερειακοί Σύμβουλοι στήριξαν το αίτημα για τρίτο δάσκαλο στα δημοτικά Κάσπακα και Θάνους

Η Τομεακή Επιτροπή Λήμνου του ΚΚΕ επαναφέρει το ζήτημα της υποβάθμισης των δημοτικών σχολείων του Κάσπακα και του Θάνους. 

Στα πλαίσια της ενημέρωσης, μάλιστα, στην ανακοίνωση της προς τα ΜΜΕ του νησιού, καυτηριάζει τη στάση εν γένει του Περιφερειακού Συμβουλίου Β. Αιγαίου, αναφέροντας ότι τόσο ο Πρόεδρος του Περιφερειακού Συμβουλίου κ. Χατζηγιάννης όσο και η Περιφερειάρχης κ. Καλογήρου αρνήθηκαν έστω να τεθεί το θέμα προς συζήτηση στο σώμα του Περιφερειακό Συμβούλιο. 

Επίσης, στην ανακοίνωση, στηλιτεύεται το γεγονός ότι οι παρόντες περιφερειακοί σύμβουλοι της Λήμνου, όπως αναφέρεται χαρακτηριστικά, δεν προσέφεραν την υποστήριξή τους στην πρωώθηση του αιτήματος, για την αναβάθμιση των δυο σχολείων, με το διορισμό και τρίτου δασκάλου. 

Η ανακοίνωση αναλυτικά:


"Τη φετινή σχολική χρονιά, η συγκυβέρνηση ΝΔ – ΠΑΣΟΚ με το Υπουργείο Παιδείας και σε συνεργασία με την Περιφερειακή Διεύθυνση Εκπαίδευσης Βορείου Αιγαίου και τη Διεύθυνση πρωτοβάθμιας Εκπαίδευσης Λέσβου, συνέχισαν τις υποβαθμίσεις των σχολείων στα πλαίσια της πολιτικής της διάλυσης της Δημόσιας και Δωρεάν Παιδείας. 
Έτσι, προχώρησαν στη λειτουργική υποβάθμιση και των Δημοτικών Σχολείων Κάσπακα και Θάνους σε διθέσια από τριθέσια που λειτουργούσαν μέχρι το προηγούμενο σχολικό έτος, επικαλούμενοι επιλεκτικά ένα νόμο που αφορά την οργανικότητα και όχι τη λειτουργικότητα των σχολείων, παρά τις έντονες διαμαρτυρίες και κινητοποιήσεις των γονέων και των τοπικών κοινωνιών. 
Η συνεχιζόμενη υποβάθμιση των σχολείων αυτών, οδήγησε στην υποβάθμιση της μόρφωσης των παιδιών και στη χειροτέρευση του έργου των εκπαιδευτικών, αφού δεν είναι δυνατόν να γίνεται μάθημα σύμφωνα με τις σύγχρονες προδιαγραφές της παιδαγωγικής σε ένα τμήμα όπου καλούνται να μορφωθούν τα παιδιά τριών διαφορετικών ηλικιών και τάξεων (π.χ. Β΄, Ε΄ και ΣΤ΄).Ο εκλεγμένος με τη ΛΑΪΚΗ ΣΥΣΠΕΙΡΩΣΗ Περιφερειακός Σύμβουλος του ΚΚΕ Στρατής Κόρακας, προσπάθησε, στην τελευταία συνεδρίαση του Περιφερειακού Συμβουλίου Βορείου Αιγαίου, να θέσει το ζήτημα αναφερόμενος και στο ΟΜΟΦΩΝΟ ψήφισμα του Δημοτικού Συμβουλίου Λήμνου με το οποίο ζητούνταν ο διορισμός τρίτου δασκάλου στα σχολεία αυτά και πρότεινε στο Περιφερειακό Συμβούλιο να πάρει ανάλογη απόφαση στήριξης του αιτήματος. Όμως, τόσο ο Πρόεδρος του Περιφερειακού Συμβουλίου κ. Χατζηγιάννης όσο και η Περιφερειάρχης κ. Καλογήρου αρνήθηκαν ακόμη και να τεθεί το θέμα προς συζήτηση στο Περιφερειακό Συμβούλιο. Αξίζει να σημειωθεί ότι ο Στρατής Κόρακας υπενθύμισε στην κ. Καλογήρου την υπόσχεση που έδωσε στη Λήμνο ότι θα ικανοποιηθεί το αίτημα καθώς επίσης και ότι εκτός από τους τρεις Περιφερειακούς Συμβούλους της «Λαϊκής Συσπείρωσης», κανένας από τους υπόλοιπους συμβούλους (ούτε Λημνιός) δεν υποστήριξε την πρόταση της «Λαϊκής Συσπείρωσης» και το ψήφισμα του Δημοτικού Συμβουλίου Λήμνου.

Καλούμε τους γονείς και τους κατοίκους του Κάσπακα και του Θάνους να βγάλουν τα ανάλογα συμπεράσματα για τη στάση αυτή τόσο της συγκυβέρνησης ΝΔ – ΠΑΣΟΚ, όσο και της πλειοψηφίας του Περιφερειακού Συμβουλίου, απέναντι στο δίκαιο αίτημα τους.


Καλούμε τους γονείς που όλο αυτό τον καιρό εμπαιζόταν από την Περιφερειάρχη ότι δήθεν θα στηρίξει το αίτημά τους, να βγάλουν τα ανάλογα συμπεράσματα, να συνεχίσουν τους αγώνες για να καλυτερεύσουν τη μόρφωση των παιδιών τους και να ενισχύσουν στις εκλογές το ΚΚΕ, το μόνο κόμμα που είναι αταλάντευτα στο πλάι τους στηρίζοντας τα δίκαια αιτήματά τους".
 

Δεν υπάρχουν σχόλια: