Πέμπτη 15 Ιανουαρίου 2015

ΟΙ ΠΡΟΒΟΚΑΤΟΡΙΚΟΙ ΨΙΘΥΡΟΙ ΤΟΥ ΣΥΡΙΖΑ

Το έργο εμείς οι ηλικιακά παλαιότεροι το έχουμε ξαναδεί. 

«Η γενιά της εθνικής αντίστασης ψηφίζει ΠΑΣΟΚ» ψιθύριζαν προβοκατόρικα τα  «αριστερά» παπαγαλάκια τη δεκαετία του 80! «Το ΠΑΣΟΚ είναι σαν το καρπούζι, πράσινο απ’ έξω και κόκκινο από μέσα!», έλεγαν, κλείνοντας πονηρά το μάτι στους ψηφοφόρους του ΚΚΕ, αλλά και  στους ρημαγμένους, τότε, από την πολιτική της «επάρατου Δεξιάς.»

Σήμερα, μια βδομάδα πριν τις εκλογές ο ΣΥΡΙΖΑ, έχοντας κάνει τις απαραίτητες για το σύστημα κολοτούμπες, έχοντας ενσωματώσει ένα μεγάλο μέρος των πρωτοκλασάτων στελεχών του ΠΑΣΟΚ και του αστικού συστήματος, που είτε έχουν θητεύσει  σε υπουργικούς θώκους, είτε έχουν ψηφίσει μνημονιακούς όπως λέει ο ίδιος νόμους,  σέρνει τον  ίδιο χορό της προβοκάτσιας σε βάρος του ΚΚΕ, σε βάρος όλων όσοι νιώθουν ότι ανήκουν στην αριστερά της ρήξης και προσπαθούν να αποφύγουν τις συμπληγάδες της ενσωμάτωσης στο άθλιο καπιταλιστικό σύστημα.

Κουτοπόνηρα διαδίδουν ότι  « το ΚΚΕ ,όσα λέει τα λέει για τα μάτια, στο τέλος θα μας δώσει ψήφο ανοχής». Ο αρχηγός τους κ. Τσίπρας, δεν μπορεί να διανοηθεί, δήλωσε σε πρόσφατη συνέντευξή  του , να δοθεί η δυνατότητα σε μια «αριστερή» κυβέρνηση να κυβερνήσει και το ΚΚΕ να μην της δώσει ψήφο στήριξης! 

Πρόθυμοι  ΣΥΡΙΖΑΙΟΙ , που δηλώνουν όμως ΚΚΕ, αναλαμβάνουν να φέρουν την προβοκάτσια εις πέρας επί  το λαϊκότερο: «Εμείς, διαδίδουν, ΚΚΕ θα ψηφίσουμε, αλλά να δεις που το κόμμα θα στηρίξει το ΣΥΡΙΖΑ, αφού και τα μισά να κάνει θα είμαστε κερδισμένοι»!

Τόσο κερδισμένοι,  όσο η «γενιά της Εθνικής Αντίστασης» που ψήφισε ΠΑΣΟΚ για να φύγουν οι αμερικάνικες βάσεις του θανάτου!
Τόσο κερδισμένοι, όσο αυτοί που ψήφισαν ΠΑΣΟΚ για να φύγουμε από την ΕΟΚ που με το ΝΑΤΟ ήταν του πολέμου το συνδικάτο!
Τόσο κερδισμένοι , όσο αυτοί που πίστεψαν στην αλλαγή, στα χρυσά κουτάλια της Ευρώπης, της ΟΝΕ κλπ και βρέθηκαν να πληρώνουν τα σπασμένα του χρηματιστηρίου, των Ολυμπιακών αγώνων,  των μιζών του Βατοπεδίου , της Siemens και όλων των ευαγών ιδρυμάτων του καπιταλισμού.
Τόσο κερδισμένοι όσο οι συνταξιούχοι των 300 ευρώ και οι εργαζόμενοι των 500!
Τόσο κερδισμένοι, όσο ο ελληνικός λαός που από το 2000 και εντεύθεν έχει πληρώσει σύμφωνα με τα επίσημα στοιχεία του κρατικού προϋπολογισμού περίπου 700 δις ευρώ σε δάνεια και τόκους στο μεγάλο κεφάλαιο!

Η φάκα λοιπόν του ΣΥΡΙΖΑ στήνεται  σε παλιές, αλλά δοκιμασμένες συνταγές, άλλωστε δεν έχει τυχαία  πολιτικά ξεπλύνει το 80% του ΠΑΣΟΚ που βρίσκεται στις τάξεις του! 

Ο άνθρωπος του λαού που είναι και νιώθει αριστερός. Ο εργαζόμενος ή συνταξιούχος που ψυχανεμίζεται το νέο διπολικό παιχνίδι σε βάρος του. Ο νεολαίος  που χειμάζεται και θέλει και ελπίζει να βγάλει από πάνω του το βάρος της ανεργίας, όλοι αυτοί που θέλουν να απαλλαγούν από το βραχνά της συγκυβέρνησης ΝΔ-ΠΑΣΟΚ , που τους τσάκισε τη ζωή, ψάχνουν μια ασφαλή διέξοδο, άσχετα αν αντιλαμβάνονται ή όχι  την απάτη του αστικού κοινοβουλευτισμού. Ψάχνουν έναν τρόπο που να εγγυάται ότι η ψήφος τους θα πιάσει τόπο, κι αυτό το αναγνωρίζουν στο ΚΚΕ ανεξαρτήτως, αν συμφωνούν σε όλα μαζί του. 

Ε, λοιπόν εδώ έρχονται οι προβοκατόρικοι ψίθυροι του ΣΥΡΙΖΑ να τους αφήσουν είτε άμεσα είτε έμμεσα το μήνυμα: «Το ΚΚΕ με το κύρος του, με τους αγώνες του με το αίμα που χύνει καθημερινά στους τόπους δουλειάς είναι μαζί μας και μην ακούτε που κάνει το δύσκολο»!

Λογικό λοιπόν είναι όλοι αυτοί οι άνθρωποι που θέλουν να κάνουν το βήμα, που θέλουν να στηρίξουν το ΚΚΕ, που θέλουν να βάλουν ένα λιθαράκι σε μια ισχυρή λαϊκή αντιπολίτευση στο πλευρό τους , να οδηγηθούν είτε  με τους ψιθυριστές του ΣΥΡΙΖΑ είτε με τα «Λαζοπούλεια» παπαγαλάκια, στην απ’ ευθείας ψήφο στο εν λόγω κόμμα , παρά να πάνε διά της τεθλασμένης. 

Το κριτήριο όμως ψήφου για το λαό  είναι το ίδιο που ήταν δεκαετίες πριν: Ψήφος στις δυνάμεις και κόμματα του κεφαλαίου με γαλάζιες, πράσινες, ροζέ ή μωβ ανταύγειες ή ψήφος στο ΚΚΕ και στους συμμάχους του, για να μπουν τα θεμέλια τώρα της λαϊκής συμμαχίας που θα αντιπαλέψει τα αντιλαϊκά μέτρα των αστικών κυβερνήσεων  και ΕΕ και της λαϊκής εξουσίας αύριο,  που θα αντικαταστήσει τη βαρβαρότητα με το βασίλειο της ελευθερίας.

Το ΚΚΕ δεν ματώνει καθημερινά, δεν απολύονται τα πρώτα του μέλη και στελέχη στα εργοστάσια και στους χώρους δουλειάς, δε βρίσκεται στην πρώτη γραμμή της οργάνωσης των αγώνων, δεν λοιδορείται καθημερινά από τους αντιπάλους του,   δεν  έχει , για να το πούμε λαϊκά, καθαρό το κούτελο , για να πάει στο τέλος να τα πετάξει όλα αυτά στην ποδιά του ΣΥΡΙΖΑ, επί της ουσίας στην ποδιά της αστικής τάξης, αφού  ο ΣΥΡΙΖΑ έχει πλέον μετατραπεί σε κόμμα υπηρετικό των αστών, κόμμα που καθημερινά προσκυνά τις «αγορές», την ΕΕ και το ευρώ.

Το ΚΚΕ παλεύει για την αποδέσμευση από την ΕΕ και το ΝΑΤΟ, τη μονομερή διαγραφή τους χρέους και την ταυτόχρονη κοινωνικοποίηση των μέσων παραγωγής, δηλαδή,  ο λαός να γίνει κυρίαρχος του πλούτου που παράγει, ώστε αυτή η πατρίδα να πάψει να είναι βορά στην ξένη και ντόπια ακρίδα. Αυτοί είναι οι απαραίτητοι όροι για να συμμετέχει το ΚΚΕ σε μια κυβέρνηση και να δώσει τον καλύτερο εαυτό του, όροι μάχης και ταξικής πάλης και όχι όροι σαλονιών και πάρε δώσε με τα αφεντικά.

Οι ψιθυριστές του ΣΥΡΙΖΑ δεν βγάζουν άχνα  για τα παραπάνω, γιατί  ξέρουν  και το ρόλο τους και το μονοπάτι που έχουν διαλέξει, αυτόν,  της στυμμένης λεμονόκουπας στο καπιταλιστικό τραπέζι.

Κλείνοντας, θα πει κάποιος, πως τα δημοσκοπικά ευρήματα δείχνουν ένα λαό, που ουδόλως ενδιαφέρεται να φύγει από την ΕΕ και το ευρώ, το αντίθετο μάλιστα επιθυμεί την παραμονή του στην ΕΕ, δείχνουν έναν λαό που τον αφήνουν ασυγκίνητο τα περί κοινωνικοποίησης των μέσων παραγωγής και απαλλοτρίωσης του πλούτου που του αρπάζουν οι σύγχρονες καπιταλιστικές κηφήνες.

Συμφωνούμε! Σε αυτόν τον λαό όμως ανήκει και η ανεργία του 27% και ο ΕΝΦΙΑ ή πώς αλλιώς θα ονομάζεται με την «αριστερή» κυβέρνηση,  σε αυτόν τον λαό ανήκουν οι περικοπές σε μισθούς και συντάξεις που θα επιστρέψουν του αγίου ΠΟΤΕ, σε αυτόν το λαό ανήκει η φτώχεια και η εξαθλίωση που τον οδήγησαν, σε αυτόν τον λαό ανήκουν η πείνα και ο κατατρεγμός για να θυμηθούμε τον Παλαμά. Αυτός ο λαός και οι λαοί της Ευρώπης και όλου του κόσμου καθημερινά υποφέρουν για τα κέρδη των καπιταλιστών.

Αυτός λοιπόν ο λαός είναι «καταδικασμένος», έχει υποχρέωση να σηκωθεί, να βγάλει τα σωστά συμπεράσματα, να ανατρέψει τη σιδερένια φτέρνα του καπιταλισμού!

 Γι αυτή την ιστορική στιγμή 96 χρόνια παλεύει το ΚΚΕ , γι αυτή τη στιγμή δεν ενδίδει όχι μόνο στο μαστίγιο της ΝΔ και γενικά των αστών,  αλλά και στο καρότο του ΣΥΡΙΖΑ και των ψιθυριστών του.

Η μόνη ψήφος που δεν πάει ποτέ χαμένη είναι η ψήφος στο ΚΚΕ!


ΜΑΡΚΟΣ ΣΚΟΥΦΑΛΟΣ
Δημοτικός Σύμβουλος Χίου
Μέλος του ΚΚΕ

Δεν υπάρχουν σχόλια: