Παρασκευή 9 Ιανουαρίου 2015

Η Ναυτιλιακή «Παναγία Οδηγήτρια ΝΕ» αλλάζει όνομα σε πλοίο για να μην πληρώσει δεδουλευμένα ναυτεργατών. Επιδιώκει να ναυλώσει το πλοίο στην «ΑΝΕΚ».

Να αντικαταστήσει τους ναυτεργάτες που βρίσκονται σε επίσχεση εργασίας στο Ε/Γ-Ο/Γ «ΑΓΙΟΣ ΓΕΩΡΓΙΟΣ» από τις 13 Οκτώβρη 2014, επιχειρεί η ναυτιλιακή εταιρεία «Παναγία Οδηγήτρια ΝΕ», αλλάζοντας το όνομα του πλοίου, σύμφωνα με καταγγελία 11 ναυτεργατών, μελών του πληρώματος.

Η εταιρεία επιδιώκει να ναυλώσει το πλοίο στη ναυτιλιακή εταιρεία «ΑΝΕΚ».

Όπως τονίζουν, τα ναυτεργατικά σωματεία ΠΕΜΕΝ, ΣΤΕΦΕΝΣΩΝ και ΠΕΕΜΑΓΕΝ, η ναυτιλιακή προχωρά στην ενέργεια αυτή, παρά το γεγονός ότι το ναυτολόγιο μένει ανοικτό λόγω της επίσχεσης εργασίας του πληρώματος για την καταβολή δεδουλευμένων αποδοχών αλλά και οφειλών στο ΝΑΤ.

Τα ναυτεργατικά σωματεία απαιτούν από τις υπηρεσίες του ΥΝΑ και του ΝΑΤ «να μην προχωρήσουν σε καμία μεταβολή του ναυτολογίου μέχρι την εξόφληση των δεδουλευμένων αποδοχών των ναυτεργατών που βρίσκονται σε επίσχεση εργασίας και την εξόφληση των οφειλών στο ΝΑΤ» και ζητούν «να γίνει έλεγχος του πλοίου από την Επιθεώρηση Εμπορικών Πλοίων για σοβαρά προβλήματα στην ασφάλεια και την αξιοπλοΐα του».

Δεν υπάρχουν σχόλια: