Πέμπτη 10 Μαρτίου 2011

ΠΕΤΡΟΥΠΟΛΗ: ΟΤΑΝ Η ΔΗΜΟΤΙΚΗ ΑΡΧΗ ΘΕΛΕΙ


Το διάβαζε και δεν το πίστευε ο φίλος μας, κάτοικος Πετρούπολης και μέχρι χθες αδιάφορος απέναντι στους "φασαριτζήδες" Κομμουνιστές. Όταν όμως διάβασε τις τελευταίες αποφάσεις του Δήμου Πετρούπολης ομολόγησε: "Αυτός ναι (σ.σ. ο Δήμαρχος), δείχνει ότι είναι με τον απλό κόσμο και προσπαθεί να κάνει κάτι για εμάς".

Στη συνέχεια μπορείτε να διαβάσετε την ανοικτή επιστολή του Δημάρχου Πετρούπολης Θωμά Κοτσαμπά σχετικά με τις τελευταίες αποφάσεις του Δημοτικού Συμβουλίου.

Συμπολίτισσες- Συμπολίτες,

Στη συνεδρίαση της 28ης Φεβρουαρίου, το Δημοτικό Συμβούλιο αποφάσισε ομόφωνα τη μηδενική αύξηση των τελών καθαριότητας – φωτισμού – κοινοχρήστων χώρων – διαφήμισης, καθώς και των τελών νεκροταφείου, για το 2011. Επίσης, αποφασίστηκε η μείωση των δημοτικών τελών κατά 50% και για τα 2 πρώτα έτη λειτουργίας τους, στις νέες επιχειρήσεις που εγκαθίστανται στην πόλη από δημότες Πετρούπολης, εμβαδού έως 50 τ.μ.

Για πρώτη φορά:
- αποφασίστηκε η πλήρης απαλλαγή των δημοτικών τελών καθαριότητας και ηλεκτροφωτισμού για την πρώτη και κύρια κατοικία των μονογονεϊκών οικογενειών με ετήσιο συνολικό οικογενειακό εισόδημα, πραγματικό ή τεκμαρτό, εκκαθαρισμένο κατά το προηγούμενο του έτους ένταξης οικονομικό έτος, μικρότερο των 25.000,00 ευρώ χωρίς τις εκάστοτε προβλεπόμενες μειώσεις εισοδήματος.

- αποφασίστηκε η πλήρης απαλλαγή των δημοτικών τελών καθαριότητας και ηλεκτροφωτισμού για την πρώτη και κύρια κατοικία των τρίτεκνων οικογενειών με ετήσιο συνολικό οικογενειακό εισόδημα, πραγματικό ή τεκμαρτό, εκκαθαρισμένο κατά το προηγούμενο του έτους ένταξης οικονομικό έτος, μικρότερο των 35.000,00 ευρώ χωρίς τις εκάστοτε προβλεπόμενες μειώσεις εισοδήματος.

- αποφασίστηκε η μείωση κατά 50% των δημοτικών τελών καθαριότητας και ηλεκτροφωτισμού, στους συμπολίτες μας που αποδεδειγμένα έχουν υπαχθεί στο κοινωνικό τιμολόγιο της ΔΕΗ.

Τέλος, αποφασίστηκε η διατήρηση της πλήρους απαλλαγής από τα δημοτικά τέλη για την πρώτη και κύρια κατοικία, σε πολύτεκνους, άπορους και άτομα με αναπηρία πλέον του 67% (παρ.3, του αρθ.202 του Ν. 3463/2006, απόφαση 223/2009 Δ.Σ).

Οι παραπάνω αποφάσεις λαμβάνονται σε μια ιδιαίτερα δύσκολη οικονομική και κοινωνική συγκυρία, με γνώμονα τη στήριξη των οικονομικά αδύναμων λαϊκών οικογενειών, αφού η Κοινωνική Πολιτική αποτελεί για τη Διοίκηση του Δήμου, πρώτιστο μέλημα.
Δεδομένο, αποτελεί το γεγονός, ότι παρόλες τις παραπάνω μειώσεις, οι παροχές των υπηρεσιών θα παραμείνουν στα ίδια υψηλά επίπεδα.

Είμαστε και παραμένουμε δίπλα στον κάθε πολίτη, αγωνιζόμενοι για τη βελτίωση της καθημερινότητας και της ποιότητας ζωής του.



Ο Δήμαρχος
Θωμάς Κοτσαμπάς


...

Δεν υπάρχουν σχόλια: