Σάββατο 19 Μαρτίου 2011

ΣΤΑΥΡΟΣ ΣΚΟΠΕΛΙΤΗΣ: ΓΙΑ ΤΑ ΠΡΟΒΛΗΜΑΤΑ ΤΩΝ ΑΓΡΟΤΩΝ - ΚΤΗΝΟΤΡΟΦΩΝ

«Σήμερα ο ελαιοπαραγωγός της χώρας μας κυριολεκτικά δουλεύει τσάμπα στο χωράφι του και δουλεύει σκληρά» τόνισε στην παρέμβασή του ο Σταύρος Σκοπελίτης, εστιάζοντας στα προβλήματα των παραγωγών λαδιού. Όπως είπε, «από τον ιδρώτα και τον κόπο του παραγωγού κερδίζουν κάποιοι και κερδίζουν μάλιστα και αρκετά. Αυτοί βέβαια είναι οι εμποροβιομήχανοι και οι μεγαλοκαταστηματάρχες. Αυτοί άρπαξαν το λάδι στις εξευτελιστικές τιμές του 1,80 ευρώ, που είναι η χειρότερη τιμή των τελευταίων δεκαετιών και το πουλάνε μετά στον τελικό καταναλωτή 3 και 4 φορές πιο ακριβά. Το ίδιο γίνεται και με την βρώσιμη ελιά. Την πήραν στο 0,80 ευρώ και την μοσχοπουλάνε στον καταναλωτή».

Συνέχισε λέγοντας ότι οι έμποροι «αρπάζουν με όποιες τιμές θέλουν το λάδι από τον παραγωγό και το πουλάνε σε ληστρικές τιμές στον καταναλωτή. Τη δυνατότητα αυτή την έδωσε η πολιτική η δική σας και της Νέας Δημοκρατίας: Μια πολιτική που δεν άφησε όρθιο τίποτα, κανένα προστατευτικό μέτρο που υπήρχε, όπως αυτό που είχε σχέση με τις τιμές ασφάλειας, αλλά και με τη διατίμηση των προϊόντων στην αγορά, αφήνοντας έτσι εκτεθειμένο το μικρομεσαίο παραγωγό στη ληστρική επέλαση του μεγαλοκεφαλαιούχου που δραστηριοποιείται στον τομέα της εμπορίας του ελαιολάδου. Θεοποιήσατε την ιδιωτική πρωτοβουλία και οι δυο σας και αναγάγατε τον κλέφτη, τον κάθε ληστή, τον κάθε άρπαγα του ιδρώτα του μικρομεσαίου παραγωγού σε σωτήρα της ελληνικής οικονομίας».

Επίσης αναφέρθηκε στην αλιεία, λέγοντας πως «με την πολιτική της Ευρωπαϊκής Ενωσης, την οδηγείτε στην καταστροφή. Η μόνη διέξοδος για το μικρομεσαίο ψαρά είναι να τραβήξει έξω το καράβι του και να το κόψει στη μέση. Αυτή είναι η αναπτυξιακή σας πολιτική σήμερα. Με τον τρόπο αυτό στερείτε το λαϊκό καταναλωτή από καλό και φθηνό ψάρι».

Απόσπασμα από την τοποθέτηση του Στ. Σκοπελίτη στη συζήτηση της Επερώτησης του ΚΚΕ "Για την πολιτική της Κυβέρνησης ενάντια στους μικρομεσαίους αγρότες και κτηνοτρόφους"




...

Δεν υπάρχουν σχόλια: