Τετάρτη 23 Μαρτίου 2011

ΤΟ ΠΑΛΛΕΣΒΙΑΚΟ ΕΡΓΑΤΟΥΠΑΛΛΗΛΙΚΟ ΚΕΝΤΡΟ ΓΙΑ ΤΟΥΣ ΕΡΓΑΖΟΜΕΝΟΥΣ ΣΤΑ ΑΙΟΛΙΚΑ ΝΕΑ

Παλλεσβιακό Εργατοϋπαλληλικό Κέντρο

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ

Με αγανάκτηση παρακολουθούμε από κοντά την δικαστική περιπέτεια των πρώην εργαζομένων στις εκδόσεις Αιολικά Νέα.

Και το έγκλημά τους ποιο; Είχαν την τόλμη να διεκδικήσουν όσο δούλευαν και πριν τους πετάξει στο δρόμο ο εργοδότης τους, το αυτονόητο, να εφαρμοσθούν οι συλλογικές συμβάσεις εργασίας. Είχαν την τόλμη αφού απολύθηκαν, να ζητήσουν την αποζημίωση που ορίζει ο νόμος. Σα να μην έφθανε αυτό, ο συγκεκριμένος εργοδότης ζητάει και τη δίωξη της διοίκησης του Σωματείου των εργαζομένων του ΣΕΜΕΛ, γιατί στήριξε τα μέλη του σωματείου, προφασιζόμενος διάφορες φράσεις που χρησιμοποίησαν στην ανακοίνωση της διοίκησης του σωματείου.
Πιστεύουμε ότι όλες αυτές οι δικαστικές διώξεις από μέρους του συγκεκριμένου εργοδότη, έχουν αποτέλεσμα την χειροτέρευση της οικονομικής θέσης των εργαζομένων, αφού μπαίνουν εμπόδιο ακόμα και στο να εισπράξουν αυτή τη πενιχρή αποζημίωση που δικαιούνται από τον ΟΑΕΔ, χώρια που τους στερεί τις νόμιμες αποζημιώσεις.
Καλούμε τους εργαζόμενους μέσα από τα σωματεία, ενεργά να δείξουν τον αποτροπιασμό για την προσπάθεια ποινικοποίησης της συνδικαλιστικής δράσης. Την προσπάθεια ποινικοποίησης της λειτουργίας των σωματείων. Την προσπάθεια τρομοκράτησης των εργαζομένων, που διεκδικούν τα δικαιώματά τους.
Απαιτούμε να παρέμβει το αρμόδιο υπουργείο, ώστε να σταματήσει η ποινικοποίηση της συνδικαλιστικής δράσης των σωματείων και των εργαζομένων.


Η Διοίκηση

.

Δεν υπάρχουν σχόλια: