Κυριακή 4 Σεπτεμβρίου 2011

ΜΥΤΙΛΗΝΗ: ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ 37ου ΦΕΣΤΙΒΑΛ ΚΝΕ-ΟΔΗΓΗΤΗ

9 και 10 Σεπτέμβρη - Επάνω Σκάλα Μυτιλήνης

Οι κεντρικές εκδηλώσεις του Φεστιβάλ ΚΝΕ - Οδηγητή στη Λέσβο θα πραγματοποιηθούν στο πάρκο της Επάνω Σκάλας, απέναντι από το πολυϊατρείο τού ΙΚΑ.

Στις σημερινές συνθήκες που έχουν διαμορφώσει το μεγάλο κεφάλαιο και οι υπηρέτες του για την πλειοψηφία του λαού και της νεολαίας, καταδικάζοντάς τους σε ανεργία, φτώχεια, ανασφάλεια, που στερούν από το νέο τα δικαιώματα στη μόρφωση, στον πολιτισμό, στη δημιουργία, το Φεστιβάλ έρχεται να στείλει ελπιδοφόρο μήνυμα. Ότι υπάρχει άλλος δρόμος από εκείνον της υποταγής στο ξοφλημένο καπιταλιστικό σύστημα. Ο δρόμος της ανατροπής, ο δρόμος των λαϊκών αναγκών, της επαναστατικής ανατροπής, με τους κομμουνιστές, για μια άλλη κοινωνία.

Το πρόγραμμα των εκδηλώσεων (οι εκδηλώσεις και για τις δύο ημέρες θα ξεκινήσουν στις 8 μ.μ.)

Παρασκευή 9 Σεπτέμβρη

- Συναυλία από μαθητικό συγκρότημα.
- Θεατρική παράσταση από το μαθητικό συγκρότημα της ΚΝΕ, με θέμα "ο Αντικομμουνισμός στα σχολεία".
- Ομιλία μέλους του Νομαρχιακού Συμβουλίου της ΚΝΕ.
- Αφιέρωμα στον κομματικό Τύπο και λαϊκό γλέντι.

Σάββατο 10 Σεπτέμβρη

- Συναυλία με εργατικά τραγούδια
- Μουσικοθεατρικό αφιέρωμα στον ποιητή Κώστα Βάρναλη
Κεντρική ομιλία με ομιλητή τον Φάνη Παρρή, μέλος της Ιδεολογικής Επιτροπής της ΚΕ του ΚΚΕ.- Αφιέρωμα στο Γιάννη Μαρκόπουλο από τη Χορωδία «Animato».


Επίσης στο χώρο του Φεστιβάλ θα λειτουργήσουν χώροι συζητήσεων, παιδότοπος, έκθεση αφιερωμένη στη Σοβιετική Αφίσα, περίπτερα του ΚΚΕ, της ΚΝΕ, του ΠΑΜΕ, του ΜΑΣ, των μαθητών και βιβλιοπωλείο της "Σύγχρονης Εποχής".
 







1 σχόλιο:

Ανώνυμος είπε...

Τη δευτερη μέρα θα μιλήσει ο Φάνης Παρρής, στέλεχος του ΚΚΕ