Δευτέρα 12 Σεπτεμβρίου 2011

To ΠΑΛΛΕΣΒΙΑΚΟ ΕΡΓΑΤΟΥΠΑΛΛΗΛΙΚΟ ΚΕΝΤΡΟ ΓΙΑ ΤΗΝ ΚΑΤΑΣΤΑΣΗ ΠΟΥ ΕΠΙΚΡΑΤΕΙ ΣΤΟ ΝΟΜΟ ΛΕΣΒΟΥ

Συνεδρίασε διοίκηση του Παλλεσβιακού Εργατοϋπαλληλικού Κέντρου (http://pek-mit.gr) και εξέτασε διεξοδικά τις συνθήκες που διαμορφώνονται στο νομό.

Η ανεργία και η υποαπασχόληση στο νομό αυξάνει, όπως όλα δείχνουν το επόμενο διάστημα θα αυξάνεται με πιο έντονους ρυθμούς. Τα όποια στοιχεία του ΟΑΕΔ δεν απεικονίζουν το πραγματικό μέγεθος.

Όλο και περισσότερες οικογένειες αδυνατούν να πληρώσουν ενοίκιο, φως, νερό τηλέφωνο.

Σε λίγο έρχεται χειμώνας και το πετρέλαιο και γενικά η θέρμανση, για όλο και περισσότερες οικογένειες φαντάζει σαν είδος πολυτελείας.

Τα στεγαστικά, αλλά και τα καταναλωτικά δάνεια δεν μπορούν να εξοφληθούν, κινδυνεύουν οικογένειες να μείνουν στο δρόμο.

Η αύξηση του ΦΠΑ σε βασικά είδη διατροφής της λαϊκής οικογένειας και τα χαράτσια που έρχονται σε λίγες μέρες, είναι η σταγόνα που ξεχειλίζει το ποτήρι.

Η παραπέρα εμπορευματοποίηση της υγείας, με λιγότερες, πιο ακριβές υπηρεσίες υγείας, φάρμακα και εξετάσεις για τους ασθενείς των λαϊκών οικογενειών και με επιδείνωση της θέσης της πλειοψηφίας των εργαζομένων στην υγεία.

Τα προβλήματα της παιδείας οξύνονται περισσότερο, με το νέο νόμο που πέρασαν από την Βουλή ΠΑΣΟΚ-Ν.Δ.-ΛΑΟΣ, με νέους ταξικούς φραγμούς στη μόρφωση.

Τα έξοδα φοίτησης έχουν γίνει βραχνάς για πολλές οικογένειες και αδυνατούν πολλά παιδιά να συνεχίσουν τις σπουδές.

Η νέα σχολική χρονιά ξεκινάει χωρίς βιβλία, λιγότερους εκπαιδευτικούς και με εφαρμογή των κατευθύνσεων για το νέο σχολείο της αγοράς.

Οι παιδικοί σταθμοί άνοιξαν με περισσότερα προβλήματα από κάθε άλλη χρονιά, αλλά και με περισσότερους αποκλεισμούς από τις αιτήσεις που είχαν γίνει για φιλοξενία στους Δημοτικούς Παιδικούς Σταθμούς.

Γενικά αυτό που βγαίνει από τα παραπάνω και μια σειρά άλλα ζητήματα που συζητήθηκαν, είναι ότι κυβέρνηση μαζί με τους συμμάχους της, την Ν.Δ., το ΛΑΟΣ την Ε.Ε. και τα κόμματα του ευρωμονόδρομου, ετοιμάζουν ένα βάρβαρο χειμώνα για τις εργατικές λαϊκές οικογένειες, για τους αυτοαπασχολούμενους ΕΒΕ, τους φτωχούς αγρότες, τη νεολαία.

Καθήκον λοιπόν του εργατικού λαϊκού κινήματος να οργανώσει αντεπίθεση.

Ένας μόνο δρόμος υπάρχει για την εργατική τάξη, τους αυτοαπασχολούμενους ΕΒΕ, τους φτωχούς αγρότες, τις γυναίκες, τη νεολαία. Αγώνας να προστατεύσουντη ζωή των οικογενειών τους από τη φτώχεια, την εξαθλίωση, τη λεηλασία των δικαιωμάτων και της ζωής τους.

Η διοίκηση του Παλλεσβιακού Εργατοϋπαλληλικού Κέντρου (http://pek-mit.gr) αποφάσισε για το επόμενο διάστημα:

  • Να πρωτοστατήσει στην οργάνωση της αντεπίθεσης των εργαζομένων του Νομού.
  • Να πάρει μέρος σε κινητοποιήσεις μαζί με άλλα Εργατικά Κέντρα και Ομοσπονδίες, που κινούνται σε ταξική κατεύθυνση.
  • Να καλέσει το επόμενο διάστημα τα συνδικάτα, τις Επιτροπές σε χώρους δουλειάς να κάνουν Γενικές Συνελεύσεις, μόλις αρχίσουν να έρχονται τα χαράτσια και να αποφασίζουν οργανωμένα, τι θα γίνει μ’ αυτούς που δεν έχουν να τα πληρώσουν.
  • Να καλέσει τους εργαζόμενους να απευθύνονται στα σωματεία τους. Να οργανώσουν επιτροπές, προστασίας των ανέργων από τις κατασχέσεις των τραπεζών, από τον αποκλεισμό ατόμων από κάθε βαθμίδα υγειονομικής περίθαλψης, από τις διακοπές στο φως-νερό-τηλέφωνο και από την στέρηση των βασικών ειδών διατροφής βρεφών και μικρών παιδιών πριν απ’ όλα, αλλά και ολόκληρης της λαϊκής οικογένειας.

ΑΠΟ ΤΗ ΔΙΟΙΚΗΣΗ

Δεν υπάρχουν σχόλια: