Τρίτη 27 Σεπτεμβρίου 2011

ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ ΠΑΛΛΕΣΒΙΑΚΟΥ ΕΡΓΑΤΟΫΠΑΛΛΗΛΙΚΟΥ ΚΕΝΤΡΟΥ ΚΑΙ ΣΩΜΑΤΕΙΩΝ ΓΙΑ ΤΑ ΧΑΡΑΤΣΙΑ

ΠΑΛΛΕΣΒΙΑΚΟ ΕΡΓΑΤΟΫΠΑΛΛΗΛΙΚΟ ΚΕΝΤΡΟ
Παλλαϊκό Συλλαλητήριο την Πέμπτη 29 Σεπτέμβρη 7.30 το βράδυ στην Πλατεία Σαπφούς.


Εργαζόμενοι, εργαζόμενες, άνεργοι, μετανάστες, Αυτοαπασχολούμενοι Επαγγελματίες Βιοτέχνες Έμποροι, φτωχοί αγρότες,
Νέοι και νέες, γυναίκες της λαϊκής οικογένειας,

Η κυβέρνηση του ΠΑΣΟΚ μαζί με τους συνεταίρους της τα άλλα κόμματα της πλουτοκρατίας σε συνεργασία με τους ιμπεριαλιστικούς μηχανισμούς Ε.Ε.-ΕΚΤ-ΔΝΤ, έχουν βαλθεί να ρίξουν όλα τα σπασμένα της καπιταλιστικής κρίσης στην εργατική τάξη και τα άλλα λαϊκά στρώματα αυτοαπασχολούμενους ΕΒΕ και φτωχούς αγρότες.

Αποκορύφωμα της προσπάθειάς τους είναι να μαζέψουν τις όποιες αποταμιεύσεις των λαϊκών οικογενειών με τα απανωτά χαράτσια. Το λεγόμενο αλληλεγγύης, το χαράτσι για το κεραμίδι που έχουμε μέσω της ΔΕΗ, αναδρομική φορολογία και πάει λέγοντας. Απώτερος σκοπός το μεγάλο κεφάλαιο στην όποιας μορφής πτώχευση να πέσει στα μαλακά και οι εργαζόμενοι, οι αυτοαπασχολούμενοι ΕΒΕ, οι αγρότες, η νεολαία, άνεργοι εξαθλιωμένοι, χωρίς κοινωνικά, ασφαλιστικά, μισθολογικά δικαιώματα, έρμαια στα χέρια των αφεντάδων.

Η απάντηση σε αυτή την επίθεση πρέπει να γίνει σταθμός ανυπακοής και αντεπίθεσης του λαού.

Ομόφωνα εργατοϋπάλληλοι, αυτοαπασχολούμενοι ΕΒΕ, φτωχοί αγρότες, νέοι και νέες, γυναίκες. ΑΠΑΝΤΑΜΕ!

Δεν χρωστάμε σε κανέναν. Τα χρέη είναι της πλουτοκρατίας.
Την κρίση να την πληρώσουν αυτοί που την δημιούργησαν.
Όλοι μαζικά να καταθέσουμε τα χαρατσόχαρτα στα σωματεία μας.

Την Τετάρτη 28/9 το απόγευμα, στην Πλατεία Σαπφούς θα υπάρχει τραπέζι που θα μαζεύουμε τα χαράτσια.

Την Πέμπτη 29/9, πρωί και απόγευμα στην Πλατεία Σαπφούς θα υπάρχουν στελέχη του ΠΕΚ και των σωματείων που θα μαζεύουν τα χαράτσια.

Σας καλούμε σε Παλλαϊκό Συλλαλητήριο την Πέμπτη 29 Σεπτέμβρη 7.30 το βράδυ στην Πλατεία Σαπφούς

-Παλλεσβιακό Εργατοϋπαλληλικό Κέντρο
-Ομοσπονδία Επαγγελματιών Βιοτεχνών Έμπορων
-Σύλλογοι Εργαζομένων και Ιατρικού Προσωπικού Νοσοκομείου Μυτιλήνης
-Σύλλογοι Εκπαιδευτικών Λέσβου
-Αγροτικοί Σύλλογοι Μανταμάδου, Ανεμότιας, Αγιάσου, Κάπης
-Ενώσεις ΕΒΕ Πέτρας, Αγιάσου
-Σύλλογος προοδευτικών Γυναικών Λέσβου

1 σχόλιο:

Ανώνυμος είπε...

www.eordaia.org
ΚΑΤΑΛΗΨΗ ΑΠΟ ΜΕΛΗ ΤΟΥ Π.Α.ΜΕ ΣΤΗΝ ΕΦΟΡΙΑ (Δ.Ο.Υ.) ΠΤΟΛΕΜΑΪΔΑΣ
Τετάρτη, 28 Σεπτέμβριος 2011 08:22 | Εκτύπωση | E-mail

ΚΑΤΑΛΗΨΗ ΑΠΟ ΜΕΛΗ ΤΟΥ Π Α ΜΕ ΣΤΗΝ ΕΦΟΡΙΑ ΔΟΥ ΠΤΟΛΕΜΑΪΔΑΣ


ΔΕΙΤΕ ΤΟ VIDEO

Υπό κατάληψη βρίσκεται η κεντρική είσοδος της Δ.Ο.Υ. Πτολεμαΐδας από μέλη του Π.Α.ΜΕ. στο πλαίσιο πανελλαδικής κινητοποίησης. Η κατάληψη ξεκίνησε από τις 6:30 το πρωί και όπως δηλώνουν οι συγκεντρωμένοι θα παραμείνουν στο χώρο μπροστά από την εφορία όσο χρειαστεί (σίγουρα σήμερα) προκειμένου να παρεμποδίσουν την καταβολή από τους πολίτες των φορολογικών δελτίων (το χαράτσι όπως το χαρακτηρίζουν) που απέστειλε του Υπουργείο Οικονομικών και η Κυβέρνηση.

Εντομεταξύ δεύτερη ημέρα απεργίας σήμερα, στο πλαίσιο της 48ωρης κινητοποίησής τους, για τις Ομοσπονδίες των εφοριακών, των τελωνειακών και των συλλόγων υπαλλήλων του υπουργείου Οικονομικών, σε ένδειξη διαμαρτυρίας για το νέο ενιαίο μισθολόγιο.
ΨΗΦΙΣΜΑ ΤΗΣ Γ.Σ. ΤΩΝ ΠΡΟΕΔΡΩΝ ΤΩΝ ΕΛΜΕ (24/9/2011)
Δευτέρα, 26 Σεπτέμβριος 2011 20:59 | Εκτύπωση | E-mail

ΨΗΦΙΣΜΑ ΤΗΣ Γ.Σ. ΤΩΝ ΠΡΟΕΔΡΩΝ ΤΩΝ ΕΛΜΕ (24/9/2011)ΔΕ ΧΡΩΣΤΑΜΕ σε κυβέρνηση, κεφάλαιο, τράπεζες ΕΕ, ΔΝΤ ΔΕΝ ΠΟΥΛΑΜΕ

παιδεία, υγεία, δημόσια περιουσία ΔΕΝ ΠΛΗΡΩΝΟΥΜΕ ΤΑ ΧΑΡΑΤΣΙΑ, την κρίση και το χρέος τους ΤΟΥΣ ΑΝΑΤΡΕΠΟΥΜΕ!

Η βάρβαρη και άδικη επιδρομή κυβέρνησης και τρόικας, σε βάρος της πλειοψηφίας των λαϊκών στρωμάτων δεν έχει τέλος. Κυβέρνηση και τρόικα έχουν ανακηρυχθεί σε «σωτήρες» του κεφαλαίου, των τραπεζών, τον μεγάλο εργοδοτών και εγκληματικοί δήμιοι των εργαζομένων και των λαϊκών στρωμάτων. Στον απόλυτο παραλογισμό να δώσουν όσα περισσότερα μπορούν στους τοκογλύφους δανειστές, παίρνουν τα πιο αντιλαϊκά και δυσβάστακτα μέτρα και μας βυθίζουν όλο και πιο βαθιά στην ύφεση, στην εξαθλίωση και στη φτώχεια.
Το θράσος κυβέρνησης και τρόικας είναι απύθμενο, την ώρα που μειώνουν τους συντελεστές φορολόγησης των επιχειρήσεων, συνεχίζουν τις απεριόριστες φοροαπαλλαγές στο κεφάλαιο, εκποιούν το δημόσιο συσσωρευμένο πλούτο, ενώ επεξεργάζονται, νέα μείωση της φορολογίας των επιχειρηματιών. Ταυτόχρονα για μια ακόμη φορά χαρατσώνουν βάναυσα και άδικα την πλειοψηφία της κοινωνίας. Με τα έκτακτα φοροληστρικά κυβερνητικά και τροϊκανά μέτρα στήνεται η μεγαλύτερη ληστεία σε βάρος των λαϊκών στρωμάτων, ενώ προστατεύουν και αφήνουν στο απυρόβλητο το μεγάλο κεφάλαιο.

ΔΕΝ ΠΛΗΡΩΝΟΥΜΕ ΤΑ ΧΑΡΑΤΣΙΑ
ΔΕΝ ΠΛΗΡΩΝΟΥΜΕ ΤΗΝ ΚΡΙΣΗ ΤΟΥΣ

ΨΗΦΙΣΜΑ ΤΗΣ Γ.Σ. ΤΩΝ ΠΡΟΕΔΡΩΝ ΤΩΝ ΕΛΜΕ (24/9/2011)Δε θα ανεχθούμε να ληστεύουν τα βιβλία των μαθητών μας. Δε θα ανεχθούμε να στερούν στους εργαζόμενους, τους άνεργους, τους χαμηλοσυνταξιούχους ίο ρεύμα.
Δε θα τους αφήσουμε να μας μετατρέψουν σε ανθρώπους των σπηλαίων. Διεκδικούμε το δικαίωμα στη ζωή με πρόσβαση σε όλα τα κοινωνικά αγαθά.

Καλούμε τους εκπαιδευτικούς να μην πληρώσουν τα χαράτσια που δεν έχουν τέλος. Καλούμε σε μαζικό ξεσηκωμό ενάντια στις έκτακτες ληστρικές εισφορές, οι οποίες μόνον έκτακτες δεν είναι.

Τώρα οργανώνουμε την πάλη μας:


Παίρνουμε απόφαση από τη Γενική Συνέλευση να αρνηθούμε συλλογικά και οργανωμένα την πληρωμή των χαρατσιών. Καλούμε τους συναδέλφους κάθε σχολείου σε «επί τόπου γενικές συνελεύσεις» να υιοθετήσουν μαζικά την απόφαση αυτή. Καλούμε όλους χους συναδέλφους να καταθέσουν τα χαράτσια στο προεδρείο της Γενικής Συνέλευσης, το οποίο σε συντονισμό με άλλα σωματεία, συνδικάτα, επιτροπές αγώνα θα επιστρέψει τα εντάλματα της φορολοηστείας ή θα προβεί σε άλλες ενέργειες που θα σηματοδοτούν την άρνηση πληρωμών (π.χ. κάψιμο κ.α.).
Η Ομοσπονδία να πράξει το ίδιο και να συντονιστεί και με άλλες ομοσπονδίες και να οργανώσει σε πανελλαδική επίπεδο πρωτοβουλίες που θα αναδείξουν την αντίδραση και την άρνησή μας να πληρώσουμε αυτά τα κεφαλικά χαράτσια. Οι εξελίξεις είναι ραγδαίες και οι συνάδελφοι νιώθουν απροστάτευτοι στο μένος της Τρόικας και της κυβέρνησης.

ΦΤΑΝΕΙ ΠΙΑ! ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΦΥΓΟΥΝ ΤΩΡΑ!

Από τη Γ.Σ. των Προέδρων των ΕΛΜΕ