Κυριακή 4 Σεπτεμβρίου 2011

ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ: ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ ΦΕΣΤΙΒΑΛ ΚΝΕ-ΟΔΗΓΗΤΗ

8-9-10 Σεπτέμβρη στο στρατόπεδο Παύλου Μελά στη Σταυρούπολη, Θεσσαλονίκη


«Ο δικός σου δρόμος - για τις δικές σου ανάγκες. Με το ΚΚΕ για το σοσιαλισμό», είναι το κεντρικό σύνθημα - μήνυμα του φετινού Φεστιβάλ αντανακλώντας στις εκδηλώσεις του τον πολιτικό και πολιτιστικό του χαρακτήρα, αντανακλώντας το μεράκι και την αξία της εθελοντικής δουλειάς των μελών και φίλων της ΚΝΕ που μόνοι τους, χωρίς σπόνσορες, στήνουν τις φεστιβαλικές τους γιορτές. Γι’ αυτό είναι μοναδικό!

Οι φετινές εκδηλώσεις του 37ου Φεστιβάλ θα μεταφέρουν σε χιλιάδες λαού και νεολαίας το πιο ελπιδοφόρο μήνυμα. Ότι υπάρχει λύση σε όφελος του λαού και της νεολαίας, με το ΚΚΕ για το Σοσιαλισμό.

Το τελευταίο διάστημα η επιδρομή της πλουτοκρατίας και των κομμάτων της δεν έχει τελειωμό. Δε θα μείνει πέτρα πάνω στην πέτρα από τη ζωή των λαϊκών οικογενειών προκειμένου να αυξήσουν τα κέρδη τους οι καπιταλιστές. Τώρα είναι η ώρα ο λαός να παρέμβει οργανωμένα, να χτίσει γερό τείχος με την πάλη του απέναντι στα μονοπώλια και τα κόμματά τους, να συμπορευτεί με το ΚΚΕ.

Ανοίγουμε πλατιά τη συζήτηση για την πολιτική πρόταση του ΚΚΕ για διέξοδο από την κρίση, για την επαναστατική ανατροπή, τη σοσιαλιστική διέξοδο. Οι ανάγκες της νεολαίας για δουλειά με δικαιώματα, μόρφωση, ζωή, ελεύθερο χρόνο, υγεία, κατοικία, πρόσβαση στον πολιτισμό, αθλητισμό δε χωρούν στα κέρδη των καπιταλιστών. Δεν υπάρχουν λύσεις κοινές για το κεφάλαιο και το λαό. Τώρα χρειάζεται οργάνωση και αντεπίθεση για το Σοσιαλισμό, γιατί μόνο μέσα από την κοινωνικοποίηση των βασικών και συγκεντρωμένων μέσων παραγωγής με κεντρικό σχεδιασμό και εργατικό έλεγχο, με την αξιοποίηση των πλουτοπαραγωγικών πηγών της χώρας, μπορεί να υπάρξει πραγματική ανάπτυξη για το λαό που θα βασίζεται στην κάλυψη των συνεχώς διευρυνόμενων κοινωνικών αναγκών. Αναδεικνύουμε τα ιστορικά όρια του καπιταλισμού σε αντιπαράθεση με τις κατακτήσεις και τα επιτεύγματα της εργατικής εξουσίας, του Σοσιαλισμού.

Ραντεβού το Σεπτέμβρη στο χώρο του πρώην στρατοπέδου Παύλου Μελά, στη Σταυρούπολη.

Σε ένα στρατόπεδο που τα χρόνια της ναζιστικής κατοχής αποτέλεσε χώρο φυλάκισης για περισσότερους από 100.000 Έλληνες και ξένους αγωνιστές.
Ραντεβού στο 37ο φεστιβάλ ΚΝΕ- ΟΔΗΓΗΤΗ

Το πρόγραμμα του Φεστιβάλ έχει ως εξής:

Πέμπτη 8/9:

ΚΕΝΤΡΙΚΗ ΕΞΕΔΡΑ:
Pandora Jazz Quartet, Kατσικας Νίκος, Πάνος Ζώης αφιέρωμα στον Μ. Χατζιδάκι, Θαλασσινός Παντελής

ΛΑΪΚΗ ΕΞΕΔΡΑ:
ΦΙΛΟΙ ΤΗΣ ΠΑΡΑΔΟΣΗΣ παραδοσιακός σύλλογος Γ’ διαμερίσματος Θεσ/νίκης, Βιβλιοπαρουσίαση: λογοτεχνικές εκδόσεις για την εργατική τάξη, Θεοχαρίδης Παντελής, Κασούρας Βασίλης με τραγούδια του Καζαντζίδη και μεγάλων συνθετών

ΝΕΑΝΙΚΗ ΕΞΕΔΡΑ:
3 laloun, Εκμεκ, Μπλε - Λάκης Παπαδόπουλος

Παρασκευή 9/9:

ΚΕΝΤΡΙΚΗ ΕΞΕΔΡΑ:
Νικολούδης Δ. - Τατσιούλη Α. αφιέρωμα στον Ο.Ελύτη, Συζήτηση: «Οικονομικές - Πολιτικες εξελιξεις και προοπτικές της ταξικής πάλης, 20 χρόνια μετά τη νίκη της αντεπανάστασης», Ασλανίδου Μελίνα, Κίτρινα Ποδήλατα

ΛΑΪΚΗ ΕΞΕΔΡΑ:
ορχήστρα του ΠΑΜΕ, Βελεσιώτου Φωτεινή αφιέρωμα στη Σ.Μπέλλου, Δάφνη Λέμπερου

ΝΕΑΝΙΚΗ ΕΞΕΔΡΑ:
Reactive, ΣΑBACH

Σάββατο 10/9:

ΚΕΝΤΡΙΚΗ ΕΞΕΔΡΑ:
Αφιέρωμα στον Κ. Βάρναλη από την ορχήστρα και τη θεατρική ομάδα της ΚΝΕ.
Ομιλία από τον Κ. Αβραμόπουλο, μέλος του ΠΓ της ΚΕ του ΚΚΕ – χαιρετισμός από τον Θ. Χριστίδη μέλος του γραφείου του ΚΣ της ΚΝΕ, Θ. ΜικρούτσικοςΧ. ΘηβαίοςΜ. Πασχαλίδης.

ΛΑΪΚΗ ΕΞΕΔΡΑ:
χορευτικός σύλλογος Κορδελιού Αργώ, γεωργιανά μπαλέτα, Ποντιακό Συγκρότημα, Αγάθωνας

ΝΕΑΝΙΚΗ ΕΞΕΔΡΑ:
Banda Latinico, Skelters

Καθημερινά θα υπάρχουν συναυλίες από μαθητικά συγκροτήματα και θα λειτουργεί παράλληλα εξέδρα πολιτισμού με έκθεση σκίτσου και φωτογραφίας για την κρίση, αφιερώματα για τα 140 χρόνια από την Παρισινή Κομμούνα, στους μετανάστες και στο Θ. Βέγγο, καθώς και παιδότοπος όπου θα πραγματοποιηθεί συζήτηση για τα νέα ζευγάρια, παράσταση Καραγκιόζη, αφιέρωμα στο Γ.Ρίτσο «Αν όλα τα παιδιά της Γης», στον Γκαγκάριν, χειροτεχνίες, μουσικά παιχνίδια, Τενεκεδούπολη, αθλοπαιδιές και εργαστήρι πηλού.

Δείτε ακόμα:

Περισσότερα για τις εκδηλώσεις σε όλη την Ελλάδα εδώ: http://efestival.kne.gr

Το φεστιβάλ της ΚΝΕ και του “Οδηγητή” αποτελεί πρωτοπόρα παρέμβαση και μαχητική πρόταση ζωής, πάλης και προοπτικής, σε συνθήκες καπιταλιστικής κρίσης, κόντρα στα αδιέξοδα του καπιταλιστικού συστήματος. Είναι αποτέλεσμα της μαχητικότητας και πρωτοβουλίας των χιλιάδων μελών και φίλων της ΚΝΕ. Είναι φτιαγμένο με αισιοδοξία για ένα μέλλον σοσιαλιστικό, με εμπιστοσύνη και σεβασμό στην εργατική τάξη, στους ανθρώπους του μόχθου, στα παιδιά των φτωχών λαϊκών στρωμάτων.

Δεν υπάρχουν σχόλια: