Δευτέρα 5 Σεπτεμβρίου 2011

ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ ΤΟΥ Π.Ε.Κ. ΓΙΑ ΤΗ ΔΙΚΑΙΩΣΗ ΤΩΝ ΕΡΓΑΖΟΜΕΝΩΝ ΣΤΑ "Αιολικά Νέα"


ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ
Η διοίκηση του Παλλεσβιακού Εργατοϋπαλληλικού Κέντρου, χαιρετίζει την δικαίωση των εργαζομένων, που απολύθηκαν από την επιχείρηση των "Αιολικών Νέων", τον Φλεβάρη του 2010.

To Πρωτοδικείο Μυτιλήνης στην απόφασή του που εκδόθηκε την Παρασκευή δικαιώνει τους πρώην εργαζόμενους των «Αιολικών Νέων», αναγνωρίζοντας την ακυρότητα των απολύσεων, εφόσον δεν καταβλήθηκαν οι αποζημιώσεις. Υπ’ αυτήν την έννοια καταλογίζει στον κ. Κονδυλούδη την καταβολή μισθών υπερημερίας ποσό 100.000 ευρώ περίπου.

Είκοσι μήνες έπρεπε να περάσουν για να δικαιωθούν και να γίνει το αυτονόητο. Δυστυχώς η νομοθεσία που έχουν φτιάξει διαχρονικό ΠΑΣΟΚ και ΝΔ, δίνει το δικαίωμα στον κάθε εργοδότη να εκμεταλλευτεί για όσο διάστημα χρειαστεί τον εργαζόμενο και μετά να τον πετάξει στο δρόμο χωρίς αποζημίωση. Από κει και πέρα, εάν δεν έχει την διάθεση ο εργοδότης να τους δώσει τα νόμιμα, αυτά τα ψίχουλα κυριολεκτικά, που ορίζουν οι νόμοι, χρειάζεται να προσφύγουν στη δικαιοσύνη, να πληρώσουν δικηγόρους από την τσέπη τους και να ταλαιπωρούνται στις δικαστικές αίθουσες για να αποδείξουν ότι ο εργοδότης πρέπει να εφαρμόσει αυτά τα ελάχιστα εργασιακά δικαιώματα που έχουν μείνει.

Η διοίκηση του Παλλεσβιακού Εργατοϋπαλληλικού Κέντρου καλεί τους εργαζόμενους να οργανωθούν στα σωματεία τους και με την πάλη να ανατρέψουν αυτό το αδίστακτο σύστημα, της εκμετάλλευσης ανθρώπου από άνθρωπο. Με γνώμονα το σύνθημα: «νόμος είναι το δίκιο του εργάτη» να φτιάξουν μια άλλη κοινωνία, απαλλαγμένη από τους εκμεταλλευτές τους, όπου οι εργαζόμενοι θα απολαμβάνουν αυτό που παράγουν.

ΑΠΟ ΤΗ ΔΙΟΙΚΗΣΗ

Δεν υπάρχουν σχόλια: