Σάββατο 1 Σεπτεμβρίου 2012

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ ΤΟΥ ΠΑΛΛΕΣΒΙΑΚΟΥ ΕΡΓΑΤΟΫΠΑΛΛΗΛΙΚΟΥ ΚΕΝΤΡΟΥ (Π.Ε.Κ.)

 
Μυτιλήνη, 30/08/2012
 
Χθες Τετάρτη 29/8 συνεδρίασε η διοίκηση του Εργατικού Κέντρου και συζήτησε το νέο πακέτο βάρβαρων μέτρων που ετοιμάζει η συγκυβέρνηση Ν.Δ.-ΠΑΣΟΚ-ΔΗΜΑΡ να εφαρμόσει και τσακίζει μισθούς και συντάξεις, ιδιωτικού και δημόσιου τομέα, κοινωνικά και προνοιακά επιδόματα. Τα ασφαλιστικά ταμεία αφού καταληστεύθηκαν για χρόνια, οδηγούνται σε στάση πληρωμών συντάξεων και περίθαλψης. Επιβάλλονται νέοι φόροι και χαράτσια στα λαϊκά νοικοκυριά που δεν μπορούν πια να επιβιώσουν και η καθημερινή σίτιση θα γίνει πλέον μαζικό πρόβλημα. Διαλύει παραπέρα τα νοσοκομεία και κόβει τα φάρμακα από τους ασθενείς που δεν έχουν να τα πληρώσουν, βάζοντας σε άμεσο κίνδυνο τη ζωή και την υγεία του λαού. Ξεχαρβαλώνουν σχολεία και πανεπιστήμια, αφήνουν δεκάδες χιλιάδες παιδιά έξω από τους παιδικούς σταθμούς. Πουλάνε σε ιδιώτες ό,τι απέμεινε από τη δημόσια περιουσία (λιμάνια, αεροδρόμια, δημόσιες εκτάσεις, ΔΕΗ,ΕΛΤΑ, ΕΛΒΟ, Τράπεζες,΄Υδρευση κ.λ.π.). Ιδιωτικοποιώντας την Αγροτική Τράπεζα δίνουν την αγροτική γη σε ιδιώτες, ξεριζώνουν τους αγρότες.
Αποφάσισε ομόφωνα:
Να προχωρήσει σε συντονισμό με άλλα Εργατικά Κέντρα και Ομοσπονδίες σε Γενική Απεργία.
Να καλέσει τα σωματεία-μέλη να συνεδριάσουν οι διοικήσεις τους και να καλέσουν Γενικές Συνελεύσεις, για να συζητήσουν τα μέτρα και να γίνει απόφαση δική τους η προετοιμασία της Απεργίας.
Καλεί την Εκτελεστική Επιτροπή της ΓΣΕΕ, να συγκαλέσει τα όργανα της Συνομοσπονδίας και να αποφασίσουν άμεσα, ΠΑΝΕΛΛΑΔΙΚΗ, ΠΑΝΕΡΓΑΤΙΚΗ ΑΠΕΡΓΙΑ. Να εγκαταλείψει τους «Κοινωνικούς διαλόγους», με την κυβέρνηση και την εργοδοσία, που κάθε άλλο παρά βοηθάνε τους εργαζόμενους και στόχο έχουν τον συμβιβασμό και την υποταγή, το ξεπούλημα σε ό,τι απέμεινε από τα εργατικά δικαιώματα.
 
 
ΑΠΟ ΤΗ ΔΙΟΙΚΗΣΗ
 
 
 

Δεν υπάρχουν σχόλια: