Τετάρτη 19 Σεπτεμβρίου 2012

ΕΡΓΑΖΟΜΕΝΟΙ ΣΤΑ «SPRIDER STORES» - ΡΟΔΟΣ, ΕΠΑΝΑΛΑΜΒΑΝΟΜΕΝΕΣ 4ΩΡΕΣ ΣΤΑΣΕΙΣ ΕΡΓΑΣΙΑΣ

ΕΡΓΑΖΟΜΕΝΟΙ ΣΤΑ «SPRIDER STORES» - ΡΟΔΟΣ

Απαντούν αγωνιστικά στις μειώσεις μισθών

Αντιστέκονται στους εργοδοτικούς εκβιασμούς και καλούν σε αλληλεγγύη


Με επαναλαμβανόμενες 4ωρες στάσεις εργασίας καθ' όλη τη διάρκεια της ημέρας, από την περασμένη Παρασκευή, απαντούν σύσσωμοι οι εργαζόμενοι στην επιχείρηση «SPRIDER STORES» στη Ρόδο, στη νέα μείωση των μισθών τους που αποφάσισαν από κοινού η επιχείρηση και το εργοδοτικό σωματείο. Υπενθυμίζεται ότι τον προηγούμενο χρόνο το σωματείο είχε υπογράψει σύμβαση που προέβλεπε μείωση μισθών από 17% έως 20%. Με βάση τη νέα μείωση ο μισθός των εργαζομένων 8ωρης απασχόλησης διαμορφώνεται στα 470 ευρώ καθαρά και των μερικώς απασχολουμένων, 4ωρο δηλαδή, στα 260 ευρώ καθαρά!
 

Με την άμεση παρέμβαση και στήριξη του Σωματείου Ιδιωτικών Υπαλλήλων Ρόδου οι εργαζόμενοι εξέλεξαν Σωματειακή Επιτροπή και αποφάσισαν να προχωρήσουν σε κινητοποιήσεις. «Στους ήδη χαμηλούς μισθούς που παίρνουμε, δεν τα βγάζουμε πέρα με τα χαράτσια, τις αυξήσεις στα είδη πρώτης ανάγκης, τη φοροληστεία, έρχεται τώρα και η επιπλέον μείωση, που μας στέλνει σε μισθούς πείνας, μας γυρίζει σε έναν εργασιακό μεσαίωνα, όπου οι εργαζόμενοι γίνονται σύγχρονοι σκλάβοι. Ποιος μπορεί να ζήσει σήμερα με 400 ευρώ; Δεν θα επιτρέψουμε σε κανένα να παίξει με το μέλλον το δικό μας και των παιδιών μας. Δεν πρόκειται να κάνουμε πίσω», υπογραμμίζεται σε ανακοίνωση της επιτροπής.
 

«Απαιτούμε οι μισθοί μας να γυρίσουν εκεί που ήταν πριν τη μείωση. Δεν πρόκειται να αποδεχθούμε καμιά σύμβαση που μας στερεί το δικαίωμα να έχουμε μισθούς που να εξυπηρετούν τις ανάγκες μας. Συντονίζουμε τον αγώνα μας με τους άλλους συναδέλφους στα καταστήματα "SPRIDER STORES" στην υπόλοιπη Ελλάδα. Προειδοποιούμε τη διοίκηση ότι είμαστε ενωμένοι και αποφασισμένοι και δεν κάνουμε ούτε βήμα πίσω. Αλλωστε δεν είμαστε μόνοι. Ηδη από την πρώτη μέρα συνάδελφοι από διάφορους εργασιακούς χώρους στάθηκαν αλληλέγγυοι στον αγώνα μας.
 
Καλούμε τους εργαζόμενους της Ρόδου να σταθούν δίπλα μας σε αυτήν τη μάχη που δίνουμε», καταλήγει.

 

Δεν υπάρχουν σχόλια: