Δευτέρα 10 Σεπτεμβρίου 2012

ΤΟ Ν.Τ. ΑΔΕΔΥ ΣΑΜΟΥ ΓΙΑ ΤΑ ΖΗΤΗΜΑΤΑ ΠΑΙΔΕΙΑΣ


ΑΔΕΔΥ                                                                                            
Νομαρχιακό Τμήμα  Σάμου                                               

Πληροφορίες:
Σταμ. Φιλιππής,                                                                                                            
Ευαγγελίδης Θεόδωρος, euagthod at gmail.com

Αρ.Πρωτ.: 07/08-09-12                                                                                                   

Προς:           
ΠΕ Σάμου, Υπόψη Αντιπεριφερειάρχη
Δήμο Σάμου
Δήμο Ικαρίας
Την Βουλευτή του Νομού Σάμου
Διεύθυνση Πρωτοβάθμιας Εκπαίδευσης
Διεύθυνση Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης
Σωματεία μέλη του Ν.Τ. Σάμου ΑΔΕΔΥ
ΜΜΕ

 
Η σφοδρή επίθεση που είχε ξεκινήσει από το κεφάλαιο απέναντι στους εργαζόμενους πριν τις εκλογές συνεχίζεται δριμύτερη με την επερχόμενη ανακοίνωση των νέων μέτρων. Η τρικομματική κυβέρνηση παρουσιάζει  σχέδια και προτάσεις για «ανάπτυξη» που θα βγάλει δήθεν τη χώρα από την κρίση. Καλούν το λαό να σκύψει το κεφάλι και να αποδεχτεί τα βάρβαρα μέτρα σαν αναγκαία, υποστηρίζοντας ότι από το νέο κύκλο της ανάπτυξης θα ωφεληθούν όλοι, ότι θα βγει κερδισμένος ο λαός.

Στο τομέα της εκπαίδευσης η κατάσταση είναι δραματική τόσο όσον αφορά τα εργασιακά, όσο και την παιδαγωγική διαδικασία. Οι προσλήψεις για φέτος είναι μόλις 225 για πρωτοβάθμια και δευτεροβάθμια εκπαίδευση, την στιγμή που τα κενά είναι τεράστια σε όλη τη χερσαία και νησιώτικη Ελλάδα. Στο νομό της Σάμου τα δεδομένα είναι ανάλογα των πανελλαδικών. Στη πρωτοβάθμια εκπαίδευση οι ελλείψεις είναι οι εξής: 77 δάσκαλοι, 27 νηπιαγωγοί και 26 εκπαιδευτικοί διαφόρων ειδικοτήτων. Η κυβέρνηση με αυτό τον τρόπο δείχνει πως επιδιώκει να αντικαταστήσει τη σταθερή και μόνιμη εργασία με ελαστικές μορφές απασχόλησης στον ευαίσθητο τομέα της παιδείας, όπως εξάλλου έκαναν όλες οι κυβερνήσεις το προηγούμενο χρονικό διάστημα.

Την ίδια στιγμή υπάρχουν μεγάλες οφειλές προς τους μεταφορείς και τα κονδύλια που προβλέπονται για τη φετινή σχολική χρονιά δεν επαρκούν. Γονείς και μαθητές παραμένουν μετέωροι ως προς το θέμα της μετακίνησης στο Νομό Σάμου, λίγο πριν την έναρξη της σχολικής περιόδου. Ζητάμε την απρόσκοπτη και ασφαλή δωρεάν μεταφορά των μαθητών από και προς τις σχολικές μονάδες.

Στις κρίσιμες αυτές συνθήκες που διαμορφώθηκαν από τη συγκυβέρνηση αλλά και τις προηγούμενες, το Ν.Τ. Σάμου της ΑΔΕΔΥ απαιτεί να μη δοθεί ούτε ένα ευρώ από την τσέπη γονιών και εκπαιδευτικών για τη λειτουργία των σχολείων. Να καλυφθούν τώρα όλα τα κενά με μαζικούς διορισμούς μόνιμων εκπαιδευτικών, να μονιμοποιηθούν όλοι οι ελαστικά εργαζόμενοι εκπαιδευτικοί. Να εξασφαλιστεί δωρεάν μετακίνηση όλων των μαθητών. Να δοθούν τα απαραίτητα κονδύλια στα σχολεία για λειτουργικά έξοδα (πετρέλαιο, συντήρηση, καθαριότητα κ.α.). Παλεύουμε για αποκλειστικά δημόσια και δωρεάν παιδεία για όλους.
 
 

Δεν υπάρχουν σχόλια: