Τρίτη 4 Σεπτεμβρίου 2012

ΦΕΣΤΙΒΑΛ ΚΝΕ - ΟΔΗΓΗΤΗ ΣΤΗ ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ

Απευθύνεται με την πρόταση του ΚΚΕ σε κάθε νέο και νέα
 
 
Την Πέμπτη ξεκινάει το τριήμερο εκδηλώσεων στο πρώην στρατόπεδο «Παύλου Μελά». Το Σάββατο 8 Σεπτέμβρη θα μιλήσει η ΓΓ της ΚΕ του ΚΚΕ, Αλέκα Παπαρήγα
 
Την Πέμπτη 6 Σεπτέμβρη ανοίγει τις πύλες του το 38ο Φεστιβάλ ΚΝΕ - «Οδηγητή» στη Θεσσαλονίκη, που και φέτος φιλοξενείται στο πρώην Στρατόπεδο «Παύλου Μελά» στην καρδιά των Δυτικών συνοικιών της Θεσσαλονίκης. Οι εκδηλώσεις του Φεστιβάλ θα κορυφωθούν το Σάββατο 8 Σεπτέμβρη, με την πολιτική ομιλία που θα γίνει στις 9.30 μ.μ., από την Αλέκα Παπαρήγα, ΓΓ της ΚΕ του ΚΚΕ.
 
Στη διάρκεια των τριήμερων εκδηλώσεων οι μαθητές, οι σπουδαστές και οι νέοι εργαζόμενοι θα μπορούν να παρακολουθήσουν αφιερώματα, συζητήσεις, θεατρικά δρώμενα, εκθέσεις.
 
Το πρόγραμμα περιλαμβάνει συναυλίες με τους: Χάρη και Πάνο Κατσιμίχα, Δ. Τσακνή - Ν. Ζιώγαλα - Γ. Μηλιώκα, Χρ. Θηβαίο - Μ. Πασχαλίδη, ΜΠΛΕ - Λ. Παπαδόπουλο, Β. Κορακάκη, Χειμερινούς Κολυμβητές, Αγάθωνα, ΚΙΤΡΙΝΑ ΠΟΔΗΛΑΤΑ, Ν. Κατσίκα, Λ. Καλημέρη - Σ. Νάτσιου, Β. Κασούρα, Μ. Φριτζήλα - Δ. Μυστακίδη, Dos Noches, Nothing & Everything, Γ. Αετόπουλο, Σ. Αβραμίδου, Τρίφωνο, Φ. Θεοδωρίδη - Ν. Γιακουμάκου, Magic de Spell, Canvas Dreams, Falcons, Dice Rollers, Α.Ν., Rewind, BLUES WIRE, KOZA MOSTRA, το συγκρότημα της ΚΝΕ και ποντιακά τραγούδια με τους Κ. Πετανίδη και Τ. Πετρόπουλο.
 
Πλούσιο το πρόγραμμα στον Παιδότοπο
 
Ο Παιδότοπος, που απευθύνεται στα νέα ζευγάρια και στα παιδιά τους, φέτος είναι πιο αναβαθμισμένος, μεγαλύτερος, με δικό του ξεχωριστό και πλούσιο πρόγραμμα (συζητήσεις, θεατρικά, κ.λπ.). Καθημερινά, από τις 5 μ.μ. έως τις 8 μ.μ. στο χώρο του Παιδότοπου θα λειτουργούν εργαστήρια κατασκευών και ζωγραφικής.
 
Στην πύλη του Παιδότοπου ξεχωρίζει ο στίχος του Γ. Ρίτσου «Τραγουδάμε για να σμίξουμε τον κόσμο». Το πρόγραμμά του περιλαμβάνει: Εκδήλωση με τίτλο «Τραγουδάμε για τους λαούς του κόσμου», Εργαστήρι κατασκευής κούκλας και κουκλοθέατρο, προβολή ταινίας κινουμένων σχεδίων, θέατρο σκιών «Ο Καραγκιόζης και η Λαϊκή Αντεπίθεση», αθλοπαιδιές, ανάγνωση του βιβλίου «Αλφα άλβα, βήτα βήτα μάθαμε την αλφαβήτα», τα θεατρικά «Γεια σου φίλε» και «Ο πόλεμος των δασών», παιχνίδι του χαμένου θησαυρού.
 
Την Παρασκευή, προγραμματίζεται συζήτηση για τους νέους γονείς, με θέμα «Μιλώντας στα παιδιά για την κρίση» με ομιλήτρια την Χαρά Παπαϊωάννου, σχολική ψυχολόγο και στέλεχος του ΚΚΕ.
 
Μιλώντας στον «Ρ» για το πρόγραμμα του Παιδότοπου, η Τ. Μάτζιου, μέλος του Γραφείου Περιοχής Κεντρικής Μακεδονίας της ΚΝΕ, σημείωσε: «Η λειτουργία του Παιδότοπου έρχεται ως συνέχεια της πείρας που αναδείχθηκε από τις αντίστοιχες πρωτοβουλίες που πραγματοποίησαν το Κόμμα και η ΚΝΕ το προηγούμενο διάστημα. Αυτό αποτυπώνεται με το πιο εμπλουτισμένο πρόγραμμα και με το βάρος που δίνουμε στο περιεχόμενο των δραστηριοτήτων. Κάναμε προσπάθεια ώστε το πρόγραμμα να απευθύνεται σε όλες τις ηλικίες από 1 μέχρι 12 χρόνων ώστε να συμμετέχουν ενεργά στις δραστηριότητες, στα θεατρικά και μουσικοκινητικά παιχνίδια, στο χορό, στις κατασκευές, στη ζωγραφική. Μέσα από το πρόγραμμα επιδιώκουμε να προβάλουμε μηνύματα για τη διαφορετικότητα, την αγάπη για το βιβλίο, την αλληλεγγύη, τη συλλογικότητα.
 
Απευθυνόμαστε και καλούμε τα νέα ζευγάρια της εργατικής τάξης και των άλλων φτωχών λαϊκών στρωμάτων να συμμετάσχουν στις εκδηλώσεις του Φεστιβάλ. Εχουν συμφέρον να μάθουν, να κουβεντιάσουν για την πρόταση διεξόδου του ΚΚΕ, για την οργάνωση του αγώνα πάνω στα οξυμένα προβλήματα που αντιμετωπίζουν, όπως ο αποκλεισμός χιλιάδων παιδιών από τους παιδικούς σταθμούς, η στέρηση ιατροφαρμακευτικής περίθαλψης, ιδιαίτερα για τους άνεργους και τα παιδιά τους. Τους καλούμε να ενταχθούν αποφασιστικά στον αγώνα και να παλέψουν, μαζί με το ΚΚΕ και την ΚΝΕ, για το μέλλον που αξίζει στους ίδιους και τα παιδιά τους».

 
 
 

Δεν υπάρχουν σχόλια: