Σάββατο 1 Σεπτεμβρίου 2012

ΔΗΜΟΣ ΦΟΥΡΝΩΝ: ΠΑΡΑΠΟΙΕΙ ΠΡΑΚΤΙΚΑ ΣΥΝΕΛΕΥΣΕΩΝ ΚΑΙ ΕΚΤΑΜΙΕΥΕΙ ΧΡΗΜΑΤΑ ΧΩΡΙΣ ΕΓΚΡΙΣΗ

Σημαντικά θέματα  σχετικά με την διαχείριση του Δήμου Φούρων Κορσεών αναδεικνύει η ανακοίνωση της ΛΑΪΚΗΣ ΣΥΣΠΕΙΡΩΣΗΣ. Όπως μπορείτε να διαβάσετε και στην ανακοίνωση που μας στάλθηκε:
 
- παραποιούνται τα πρακτικά των συνεδριάσεων του Δημοτικού Συμβουλίου,
- εκταμίευονται χρημάτα χωρίς την έγκριση σχετικών επιτροπών,
- η πλειοψηφία δεν ενέκρινε το αίτημα της Λ.ΑΣ. για την διατήρηση και των δύο γραμμών όπως προβλέπεται από τη προκήρυξη του 2008 δηλαδή μία εκ των δύο γραμμών να μεταφέρει οχήματα και επιβάτες...
 
 
                                    ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ
Φούρνοι,  19 Αυγούστου  2012
 
Στην συνεδρίαση του δημοτικού συμβουλίου της 17ης Αυγούστου 2012, διαπιστώσαμε κατά την διάρκεια του ελέγχου των πρακτικών προηγούμενων συνεδριάσεων ότι παραποιούνται τα πρακτικά των συνεδριάσεων του Δημοτικού Συμβουλίου. Κατά την συζήτηση που προκαλέσαμε για αυτή την ενέργεια της πλειοψηφούσας παράταξης, ο πρόεδρος του Δημοτικού Συμβουλίου παραδέχτηκε ότι όντως έδωσε εντολή στον πρακτικογράφο να γράφει αποφάσεις στα πρακτικά που δεν έχουν συζητηθεί στο Δημοτικό Συμβούλιο και οι σύμβουλοι έχουν πλήρη άγνοια αυτών.

Σχετικά με αυτή την απαράδεκτη από κάθε άποψη ενέργεια της πλειοψηφούσας παράταξης θα επανέλθουμε σύντομα….

Στη συνέχεια της συνεδρίασης θέσαμε για μια ακόμα φορά το ζήτημα των ακτοπλοϊκών συγκοινωνιών, και ειδικότερα των τοπικών ακτοπλοϊκών γραμμών. Ζητώντας να εγκρίνει το δημοτικό συμβούλιο (ως κυρίαρχο πολιτικό όργανο που εκφράζει όλους τους Φουρνιώτες) ψήφισμα,  που θα ζητάει να προκηρυχθεί  η δρομολογιακή γραμμή Φούρνοι – Θύμαινα - Αγ. Κήρυκος – Καρλόβασι – Βαθύ, έτσι ώστε να δρομολογηθεί επιτέλους ένα πλοίο που θα εξυπηρετεί τις ανάγκες  των νησιών μας, όπως προβλέπεται από την προκήρυξη. (Δηλαδή να παραμείνει το «Παναγία Θεοτόκος» που υπάρχει ήδη  και να προστεθεί ένα δεύτερο με δυνατότητα να μεταφέρει και οχήματα). Όπως και τις προηγούμενες φορές που φέραμε το θέμα προς συζήτηση στο Δημοτικό Συμβούλιο αντιμετωπίσαμε την αντίδραση του Κύριου Δήμαρχου για να μην βγει ψήφισμα, γιατί όπως ισχυρίζεται « η δεύτερη γραμμή έχει χαθεί».

Μετά από πολλές πιέσεις, προτείνεται από τον Δήμαρχο να σταλεί επιστολή στο αρμόδιο υπουργείο για ενημέρωση, θέση την οποία δέχθηκε η Λαϊκή Συσπείρωση, πλην όμως η πλειοψηφία δε δέχτηκε ψήφισμα για τη διατήρηση και των δύο γραμμών όπως προβλέπεται από τη προκήρυξη του 2008 δηλαδή μία εκ των δύο γραμμών να μεταφέρει οχήματα και επιβάτες.   

Τέλος στην συνεδρίαση της 17ης Αυγούστου 2012, θέσαμε και το θέμα των επιτροπών  ανάθεσης και παραλαβής των έργων, μικρών κάτω των 5.869,40 ευρώ και μεγάλων πάνω από το εν λόγο ποσό, όπως προβλέπετε από  την κείμενη νομοθεσία (άρθρα 63,64,66 και 67. Του Π.Δ. 28/1980, διατάξεις των άρθρων 15 και 16 του Π.Δ. 171/87 το νόμο 3852/2010 άρθρο 11 περί σύστασης επιτροπών και την υπ’ αριθμό  14/6 Αυγούστου 2010 εγκύκλιο του υπουργείου  Εσωτερικών). Σε όλους τους Δήμους της χώρας έχουν συσταθεί ανάλογες επιτροπές πλην του Δήμου Φούρνων Κορσεών. Πιστεύουμε ότι ο επίτροπος του ελεγκτικού συμβουλίου και ενδεχομένως η δικαιοσύνη θα πρέπει  να επιληφθούν για την υπόθεση εκταμίευσης χρημάτων στον Δήμο Φούρνων Κορσεών χωρίς πρακτικά των εν λόγω επιτροπών. Η «Λαϊκή Συσπείρωση» καταψήφισε όλες τις προτάσεις των έργων στο Δ.Σ. στις 17/8/2012 διότι θεωρεί ότι η διαδικασία είναι παράνομη.  Αφού η πλειοψηφία προσπάθησε για μια ακόμα φορά με διάφορα τερτίπια, να αποφύγει την σύσταση των επιτροπών.

Σε ότι μας αφορά τονίζουμε για μια ακόμα φορά ότι η «Λαϊκή Συσπείρωση» θα βρίσκεται παρούσα στο πλευρό των εργαζομένων, των ανέργων, της νεολαίας και με συνέπεια θα προσπαθεί να αναδείξει τα σοβαρά προβλήματα των νησιών μας, όσο η πλειοψηφούσα δημοτική παράταξη (ΠΑΣΟΚ -ΝΔ) θα συνεχίζει τον αντιδημοκρατικό  της  δρόμο και την αδιαφάνεια !!!!

ΟΙ ΔΗΜΟΤΙΚΟΙ ΣΥΜΒΟΥΛΟΙ ΤΗΣ  ΛΑΪΚΗΣ ΣΥΣΠΕΙΡΩΣΗΣ ΔΗΜΟΥ ΦΟΥΡΝΩΝ ΚΟΡΣΕΩΝ
 
 

Δεν υπάρχουν σχόλια: