Σάββατο 22 Σεπτεμβρίου 2012

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ ΕΠΙΤΡΟΠΗΣ ΑΝΕΡΓΩΝ ΛΟΓΙΣΤΩΝ ΤΗΣ Ε.Ε.Λ.Π.


ΕΝΩΣΗ ΕΠΑΓΓΕΛΜΑΤΙΩΝ ΛΟΓΙΣΤΩΝ ΠΡΩΤΕΥΟΥΣΗΣ (Ε.Ε.Λ.Π.)
ΕΠΙΤΡΟΠΗ ΑΝΕΡΓΩΝ ΛΟΓΙΣΤΩΝ

Κάνιγγος 27 - Τηλ. 38 35 093 - 38 02 923 – ΦΑΞ 38 45 434 - 106 82 - ΑΘΗΝΑ.
Web site: www.eelp.gr. E_ mail: eelp at eelp.gr.
                   
 Αθήνα 21 Σεπτεμβρίου 2012

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ

Συνάδελφοι, Συναδέλφισσες,

Την Τετάρτη 19 Σεπτεμβρίου, η Επιτροπή Ανέργων της ΕΕΛΠ και το ΔΣ πήγαν  στο Υπουργείο Οικονομικών ώστε να συζητήσουν με τον Υπουργό τα τεράστια προβλήματα που αντιμετωπίζουν οι άνεργοι και να καταθέσουν τα γνωστά αιτήματα του ταξικού κινήματος για την ανακούφιση των ανέργων και των οικογενειών τους. Η αντιμετώπιση των υπευθύνων του Υπουργείου και του ίδιου του Υπουργού ήταν άκρως προκλητική, καθώς δεν μας δέχθηκε κανένας, παραπέμποντάς μας από τον ένα υπεύθυνο στον άλλο και από το ένα Υπουργείο στο άλλο.

Έπειτα από την πίεσή μας και τις διαμαρτυρίες μας, καταφέραμε να προγραμματίσουμε συνάντηση με τον Δ/ντή του γραφείου του Υπουργού Οικονομικών κ. Σκέρτσο, για την Τρίτη 25 Σεπτεμβρίου, στις 5.00 μ.μ. (Νίκης 10 Σύνταγμα).

Η ανεργία σήμερα αφορά όλους τους εργαζόμενους και όσους ανήκουν στα λαϊκά στρώματα, γιατί μπορεί να βρεθούν από τη μια μέρα στην άλλη στα δίχτυα της. Αγκαλιάζει και βασανίζει κάθε εργατική και λαϊκή οικογένεια. Για αυτό και θεωρούμε ότι η προστασία των ανέργων και των οικογενειών τους είναι ζήτημα άμεσης προτεραιότητας.

Έχουμε όμως καθαρό ότι τίποτα δεν μας χαρίζεται, αλλά όλα κατακτιούνται με τον αγώνα μας, την αλληλεγγύη μας. Όλοι αυτοί που με την πολιτική τους, στέλνουν το λαό στην ανεργία, την ημιαπασχόληση και την ανασφάλεια, δε θα μας λύσουν το πρόβλημα με μια συνάντηση. Η κλιμάκωση της δράσης των εργαζομένων, των άνεργων, των συνταξιούχων, των αυτοαπασχολούμενων είναι η μόνη απάντηση. Καμία ανοχή στη αντιλαϊκή πολιτική. Να καταργηθούν μνημόνια, δανειακές συμβάσεις και όλοι οι αντεργατικοί νόμοι. Να βγούμε όλοι στους δρόμους. Μόνο έτσι θα νιώσουν την τεράστια δύναμη μας. Να πάρουμε στα χέρια μας το δίκιο μας. Όσο εμείς οι εργαζόμενοι αναθέτουμε σε άλλους, είτε κυβερνήσεις, είτε συνδικάτα, να λύσουν τα προβλήματα μας τίποτα καλό δεν θα έρθει.

Όχι στην  υποταγή και τον συμβιβασμό. Κάθε συνειδητός και τίμιος εργάτης, κάθε άνεργος, έχει χρέος να συμβάλει στην οργάνωση της γενικής πανεργατικής απεργίας, για να σταματήσουμε το νέο έγκλημα που σχεδιάζεται.

Η παρουσία όλων μας
την Τρίτη 25 Σεπτεμβρίου, στις 5.00 μ.μ είναι απαραίτητη.

   
ΤΟ ΔΙΟΙΚΗΤΙΚΟ ΣΥΜΒΟΥΛΙΟ

Δεν υπάρχουν σχόλια: