Τετάρτη 19 Σεπτεμβρίου 2012

ΕΝΩΣΗ ΙΔΙΩΤΙΚΩΝ ΥΠΑΛΛΗΛΩΝ Ν. ΛΕΣΒΟΥ

 
Κάλεσμα οργάνωσης και πάλης για «διέξοδο και πολιτική για το λαό και όχι για τους λίγους, τα μεγάλα συμφέροντα» απευθύνει η Ένωση Ιδιωτικών Υπαλλήλων Ν. Λέσβου μπροστά στη γενική απεργία που θα γίνει στις 26 Σεπτέμβρη 2012. Ολόκληρο το απεργιακό κάλεσμα έχει ως εξής:
 
 
«Συναδέλφισσες, συνάδελφοι,
Μας οδηγούν στη μαζική εξαθλίωση για να σωθούν τα κέρδη των μεγαλοεργοδοτών, για να γίνουν αυτοί ακόμα πιο ισχυροί.
Μας στερούν την ελπίδα και προοπτική αξιοπρεπούς ζωής για να γίνουν οι πολυεθνικές και τα μονοπώλια πιο ανταγωνιστικοί.
Το κεφάλαιο, η Κυβέρνηση και η Ευρωπαϊκή Ένωση, ετοιμάζουν και άλλα βάρβαρα μέτρα για το επόμενο διάστημα, που θα τσακίσουν με μεγαλύτερη αγριότητα τη ζωή των εργαζομένων. Ετοιμάζουν την κατάργηση της αποζημίωσης για της απολύσεις, την κατάργηση του 5θημέρου, τη δουλειά σκλαβιά 13 ώρες τη μέρα, 78 ώρες την εβδομάδα, τη δραστική περαιτέρω μείωση των μισθών αποδεικνύοντας ότι ο δρόμος της εκμετάλλευσης δεν έχει τέλος.
Απλόχερες επιχορηγήσεις στο μεγάλο κεφάλαιο, φοροαπαλλαγές στα μονοπώλια, στήριξη επενδύσεων με κριτήριο την ανάπτυξη των κερδών των μεγάλων επιχειρήσεων, των μονοπωλίων από τη μία πλευρά, φτώχια, ανεργία, εξαθλίωση, μόνιμη ανασφάλεια για της εργαζόμενους από την άλλη.
Η δε πλειοψηφία της Ομοσπονδίας Ιδιωτικών Υπαλλήλων Ελλάδας η οποία πλειοψηφία είναι ΔΑΚΕ-ΠΑΣΚΕ-ΑΥΤ. ΠΑΡΕΜΒΑΣΗ του ΣΥΡΙΖΑ, σε ρότα υποταγής των εργαζομένων στα συμφέροντα της μεγαλοεργοδοσίας και των πολιτικών της συγκυβέρνησης ΝΔ-ΠΑΣΟΚ-ΔΗΜΑΡ και της Ε.Ε.,  υπέγραψε της 27/7/2012 Συλλογική Σύμβαση Εργασίας για τους εργαζόμενους στο Εμπόριο με μειώσεις μισθών 6,7% καταδικάζοντας 800.000 εργαζόμενους να ζουν με μισθούς πείνας.
Είναι ώρα ευθύνης και μάχης στο γενικευμένο πόλεμο που κλιμακώνεται ενάντια της εργατικές οικογένειες, στα πλατιά λαϊκά στρώματα. Πόλεμος που οδηγεί το λαό στη μαζική εξαθλίωση του προς όφελος των μονοπωλιακών ομιλών.
Η κλιμάκωση της δράσης της εργατικής τάξης στον Ιδιωτικό και Δημόσιο τομέα, των άνεργων, των συνταξιούχων, είναι η μόνη απάντηση. Καμία νομιμοποίηση της αντιλαϊκής πολιτικής. Να καταργηθούν τα μνημόνια, οι δανειακές συμβάσεις και όλοι οι αντεργατικοί νόμοι. Να πληρώσει το μεγάλο κεφάλαιο και τα μονοπώλια. Δεν υπάρχει άλλη εναλλακτική λύση.
 
Η απάντηση πρέπει να είναι καλά σχεδιασμένη ΓΕΝΙΚΗ ΑΠΕΡΓΙΑ!
 
Μπροστά σε αυτή την κατάσταση που έχει διαμορφωθεί και διαμορφώνεται καθημερινά πρέπει να σταματήσει κάθε συζήτηση της πλειοψηφίας της ΓΣΕΕ με την κυβέρνηση και την εργοδοσία, που έχει ως κύριο σκοπό τη μεθόδευση του σφαγιασμού των εργαζόμενων. Κανένας κοινωνικός διάλογος! Καμία συμμετοχή σε αυτόν, που οδηγεί στην υποταγή, στο συμβιβασμό και στην παράδοση ότι έχει μείνει από εργατικό δικαίωμα. Βάζει πλάτη στα αντεργατικά-αντιλαϊκά μέτρα.
 
Η Ένωση ιδιωτικών Υπαλλήλων Ν. Λέσβου συμμετέχει στην 24ωρη Πανελλαδική, Πανεργατική Απεργία της 26ης ΣΕΠΤΕΜΒΡΗ και καλεί τους συναδέλφους να συμμετάσχουν στην Απεργιακή Συγκέντρωση του ΠΑΜΕ 10.30 το πρωί στην Πλατεία Σαπφούς.
 
Να δοθεί αγωνιστική απάντηση παντού, σε όλους τους κλάδους και τους χώρους δουλειάς. Για να αποτραπεί η ψήφιση και η υλοποίηση των νέων αντιλαϊκών μέτρων της κυβέρνησης του μαύρου μετώπου, των εργοδοτικών οργανώσεων και της Τρόικα».
 
 
Επίσης ανακοίνωση – κάλεσμα για συμμετοχή των οικοδόμων του νησιού μας στη Γενική Απεργία, την Τετάρτη 26 Σεπτέμβρη, και στη συγκέντρωση του ΠΑΜΕ στις 10.30 το πρωί στην πλατεία Σαπφούς, έβγαλε και το Συνδικάτο Οικοδόμων Λέσβου
 
 

Δεν υπάρχουν σχόλια: