Δευτέρα 17 Σεπτεμβρίου 2012

ΑΙΤΗΜΑ ΤΗΣ ΛΑ.Σ. ΟΡΕΣΤΙΑΔΑΣ ΓΙΑ ΑΚΥΡΩΣΗ ΕΞΟΜΟΙΩΣΗΣ ΤΙΜΗΣ ΠΕΤΡΕΛΑΙΟΥ ΘΕΡΜΑΝΣΗΣ

ΠΡΟΣ:  κ. Γουδετσίδη Ευάγγελο,  Πρόεδρο Δημοτικού Συμβουλίου Ορεστιάδας
           κ. Μουζά Δημήτρη,  Δήμαρχο Ορεστιάδας

ΚΟΙΝΟΠΟΙΗΣΗ:
κ. Χαμαλίδη Λευτέρη, επικεφαλή μείζονος αντιπολίτευσης.
κ. Μαυρίδη Βασίλη,  επικεφαλή της παράταξης «Ορεστιάδα στην ΠΡΩΤΗ ΓΡΑΜΜΗ»
- Μαζικούς φορείς της περιοχής μας

 
Αίτημα για συζήτηση προ ημερήσιας διάταξης
Να καταργηθούν  ο ΦΠΑ και ο ΕΦΚ στο πετρέλαιο θέρμανσης

Κ. Πρόεδρε του Δημοτικού Συμβουλίου,  ύστερα από την επιμονή  της συγκυβέρνησης  ΠΑΣΟΚ-Ν.Δ-ΔΗΜΑΡ  να εφαρμόσει τις ντιρεκτίβες της Ε.Ε και να προχωρήσει  από τον Οκτώβρη του 2012 στην αύξηση του συντελεστή του φόρου κατανάλωσης στο πετρέλαιο θέρμανσης σε 60 ευρώ το χιλιόλιτρο και την εξομοίωση  με εκείνο του πετρελαίου κίνησης,   πολλοί εργαζόμενοι συμπολίτες μας αλλά και υπηρεσίες, σχολεία, νοσοκομεία, ΚΑΠΗ, κλπ   ΘΑ ΒΡΕΘΟΥΝ ΣΕ ΠΛΗΡΗ ΑΔΥΝΑΜΙΑ ΠΡΟΜΗΘΕΙΑΣ ΠΕΤΡΕΛΑΙΟΥ.     

Παίρνοντας  δε υπόψη  και το νέο πακέτο αντιλαϊκών μέτρων ύψους 11,9 δισ. Ευρώ,  που θα οδηγήσει στην ακόμη μεγαλύτερη μείωση του λαϊκού οικογενειακού εισοδήματος, διευρύνοντας τα φαινόμενα φτώχειας και εξαθλίωσης,   είναι βέβαιο ότι πολλές οικογένειες και υπηρεσίες θα δυσκολευτούν   να αντιμετωπίσουν τις συνέπειες του ψύχους κατά την διάρκεια του χειμώνα.     

Μπροστά σ’ αυτήν την κατάσταση κανένας δεν μπορεί να παραμένει αδιάφορος.  Η όποια σιωπή σημαίνει   αποδοχή  αυτής της εγκληματικής –άδικης   πολιτικής και συνενοχή.  

Γι’ αυτό και ζητούμε να έρθει  ως επείγον το θέμα για συζήτηση στο Δημοτικό Συμβούλιο, για να οργανώσουμε τον αγώνα μας με στόχο  ΝΑ ΔΙΕΚΔΙΚΗΣΟΥΜΕ:   

- Να ακυρωθεί η απόφαση της κυβέρνησης που προβλέπει την εξομοίωση της τιμής του πετρελαίου θέρμανσης με εκείνο της κίνησης από τον Οκτώβρη του 2012
- Και την  πλήρη κατάργηση του ΦΠΑ και του ΕΦΚ στο πετρέλαιο θέρμανσης.

Για τη ΛΑΪΚΗ ΣΥΣΠΕΙΡΩΣΗ
Σταμάτης Γκατζίδης


Δεν υπάρχουν σχόλια: