Σάββατο 22 Σεπτεμβρίου 2012

ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ ΦΟΡΕΩΝ ΙΚΑΡΙΑΣ

ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ
 
Να μην καταργηθεί κανένα νοσοκομείο, κανένα νοσοκομειακό κρεβάτι, κανένα κέντρο Υγείας,  καμία δημόσια μονάδα υγείας

ΝΑ ΚΑΤΑΡΓΗΘΟΥΝ ΟΙ ΠΛΗΡΩΜΕΣ ΤΩΝ ΑΣΘΕΝΩΝ

Να μην απολυθεί κανένας υγειονομικός – μαζικές προσλήψεις προσωπικού

ΝΑ ΠΛΗΡΩΘΟΥΝ ΤΩΡΑ ΤΑ ΔΕΔΟΥΛΕΥΜΕΝΑ ΤΩΝ ΕΡΓΑΖΟΜΕΝΩΝ ΣΤΗΝ ΥΓΕΙΑ

 

ΟΛΟΙ ΜΑΣ, εργαζόμενοι, άνεργοι, συνταξιούχοι, νέοι, γυναίκες, και υγειονομικοί, ζούμε στο πετσί μας την τραγική κατάσταση στο χώρο της Υγείας. Η επίθεση συγκυβέρνησης   (ΠΑΣΟΚ- ΝΔ-ΔΗΜΑΡ)- τρόικας εντείνεται: ετοιμάζουν νέο ορυμαγδό αντιλαϊκών μέτρων και εγκληματικών περικοπών στην Υγεία. Μας οδηγούν στη χρεοκοπία, για να διασφαλίσουν τα κέρδη των επιχειρηματικών ομίλων. Η μέχρι σήμερα περικοπές δισεκατομμυρίων ευρώ από την Υγεία στο όνομα του "εξορθολογισμού" έφεραν αβάσταχτα δεινά σε υγειονομικούς και ασθενείς!

          Ήδη, χιλιάδες οικογένειες είναι χωρίς υγειονομική περίθαλψη, αυτοαπασχολούμενοι δεν μπορούν να πληρώσουν τις εισφορές στο ταμείο τους, συνταξιούχοι δυσκολεύονται να πληρώσουν τα φάρμακα τους. Περικοπή φαρμάκων και εξετάσεων, δύσκολη συνταγογράφηση, αυξημένα νοσήλια στα νοσοκομεία από τις τσέπες μας και τα λεηλατημένα ταμεία μας, πληρωμή στα νοσοκομεία ακόμα και από άνεργους, ανασφάλιστους, απολυμένους και φτωχούς. Με τον ΕΟΠΥΥ, οι παροχές Υγείας περιορίζονται σε ένα ελάχιστο "βασικό πακέτο" και από εκεί και πέρα πληρώνει αδρά ο ασθενής προκειμένου να αγοράσει τις αναγκαίες υπηρεσίες.

Σταμάτησαν κάθε πρόσληψη σε όλους τους κλάδους των υγειονομικών, μείωσαν τις αποδοχές τους πάνω από 30% και ετοιμάζουν νέα περικοπή.

Το υπουργείο Υγείας δεν έχει πληρώσει δεδουλευμένες εφημερίες πολλών μηνών, δίνοντας ταυτόχρονα οδηγίες στις Διοικήσεις πολλών Νοσοκομείων να σφαγιάζουν τα προγράμματα εφημέρευσης, και να κινδυνεύουν οι ασθενείς που νοσηλεύονται ή προσέρχονται στα επείγοντα των Νοσοκομείων

Στο νησί μας για πολλοστή φορά οι Ράχες μένουν χωρίς στοιχειώδη ιατρική φροντίδα, αφού  δεν έχει τοποθετηθεί αντικαταστάτης του αγροτικού γιατρούΟι αγροτικοί των Περιφερειακών Ιατρείων Μαγγανίτη και Καρκιναγρίου θα εφημερεύουν στο Κ.Υ, αφήνοντας εκείνες τις μέρες ακάλυπτες τις περιοχές τους. Δεν θα μείνουμε θεατές στο ίδιο δράμα!

Εκφράζουμε την αλληλεγγύη μας στον αγώνα των υγειονομικών.

Οργανώνουμε την πάλη από κάθε, γειτονιά, χωριό και οικισμό, από κάθε χώρο δουλειάς - μόρφωσης - κατοικίας.

 

Να υπερασπιστούμε το δικαίωμα όλων για αποκλειστικά ΔΗΜΟΣΙΑ και ΔΩΡΕΑΝ  ΥΓΕΙΑ με υψηλού επιπέδου υπηρεσίες.

Να υπερασπιστούμε τα δικαιώματα των εργαζομένων στην Υγεία.

Να πληρωθούν τώρα όλα τα δεδουλευμένα

 

Να μην διστάσουμε - να μην φοβηθούμε!  Μπορούμε εμείς να τους φοβίσουμε!!!  

Σας καλούμε να παλέψετε μαζί μας στο δικαίωμα της αποκλειστικά δημόσιας και δωρεάν Υγείας.

ΚΑΝΕΙΣ ΝΑ ΜΗΝ ΠΛΗΡΩΝΕΙ ΣΤΑ ΝΟΣΟΚΟΜΕΙΑ 

Στο δήθεν «τελευταίο πακέτο μέτρων…» για τη «σωτηρία μας»

 ΑΠΑΝΤΑΜΕ  ΜΕ ΓΕΝΙΚΗ ΑΠΕΡΓΙΑ στις 26 του ΣΕΠΤΕΜΒΡΗ

ΟΛΟΙ ΣΤΟΝ ΕΥΔΗΛΟ στις 12πμ
 

Δεν υπάρχουν σχόλια: