Πέμπτη, 17 Σεπτεμβρίου 2009

ΓΙΑ ΤΗΝ ΒΙΟΜΗΧΑΝΙΑ ΦΩΣΦΟΡΙΚΩΝ ΛΙΠΑΣΜΑΤΩΝ

Ανακοίνωση του Γρ. Τύπου του ΚΚΕ για το ξεπούλημα της βιομηχανίας φωσφορικών λιπασμάτων Kαβάλας
Μια ακόμα παραχώρηση στο μεγάλο κεφάλαιο και ένα ακόμα πλήγμα για την αγροτιά και τους εργαζόμενους στο Νομό Καβάλας αποτελεί η πώληση της Βιομηχανίας Φωσφορικών Λιπασμάτων Καβάλας στον επιχειρηματικό όμιλο Λαυρεντιάδη. Έτσι μία ακόμα μονάδα που θα μπορούσε να στηρίξει την αγροτιά με φτηνό λίπασμα και τη δουλειά εκατοντάδων οικογενειών θα υπηρετεί τα κέρδη μεγάλων συμφερόντων. Με την ιδιωτικοποίηση ο όμιλος Λαυρεντιάδη θα αξιοποιήσει την άδεια παραγωγής ηλεκτρικού ρεύματος και το ιδιόκτητο λιμάνι που κατέχει η ΒΦΛ.

Είναι μια ακόμα απόδειξη όσων το ΚΚΕ καταγγέλλει, ότι η ΝΔ και το ΠΑΣΟΚ με την πολιτική τους που στηρίζει τις ιδιωτικοποιήσεις, την ανταγωνιστικότητα και την κερδοφορία του κεφαλαίου όχι μόνο φέρνουν σε αδιέξοδο πλατιά λαϊκά στρώματα αλλά και καταστρέφουν ζωτικές για τον τόπο παραγωγικές υποδομές.

Το συμφέρον των αγροτών και των εργαζομένων είναι η ανάπτυξη ενός εθνικού φορέα λιπασματοβιομηχανίας που θα εξασφαλίζει φτηνά λιπάσματα και θέσεις εργασίας. Αλλά αυτή η πολιτική δεν μπορεί να προχωρήσει ούτε από τη ΝΔ ούτε από το ΠΑΣΟΚ. Δεν χωρά στο πλαίσιο του ευρωμονόδρομου. Οι μεγάλες ανάγκες της εγχώριας αγοράς σε λιπάσματα καλύπτονται με συνεχή αύξηση των εισαγωγών και της τιμής των λιπασμάτων για τον αγρότη.

Είναι υπόθεση των εργατοϋπαλλήλων των αγροτών και του λαού και του κοινού αγώνα για άλλο δρόμο ανάπτυξης. Γι' αυτό το συμφέρον τους απαιτεί να τους καταδικάσουν στις εκλογές στις 4 του Οκτώβρη. Να ενισχύσουν το ΚΚΕ.

...

Δεν υπάρχουν σχόλια: