Σάββατο 19 Σεπτεμβρίου 2009

Ο ΔΗΜΟΣ ΑΓΙΑΣΟΥ ΚΑΙ Η ΤΡΑΠΕΖΙΚΗ ΛΗΣΤΡΙΚΗ ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Ο Δήμος Αγιάσου χρειάστηκε να εκδώσει, από τράπεζα με την οποία έχει κύκλο συναλλαγών πάνω από 2,5 εκατομμύρια ευρώ σε ετήσια βάση, εγγυητική επιστολή μερικών χιλιάδων ευρώ, προκειμένου να υποβάλλει την πρότασή του για το πρόγαμμα "Βοήθεια στο σπίτι".

Τα προβλήματα που συνάντησε είναι απερίγραπτα. Οι δεσμεύσεις που υποχρεώθηκε να κάνει θυμίζουν ληστρικό καθεστώς και όλα αυτά την ώρα που ΝΔ, ΠΑΣΟΚ και ΕΕ συμφώνησαν να χαρίσουν στους τραπεζίτες πάνω από 30 δισεκατομμύρια ευρώ, που είναι χρήματα των φορολογουμένων και κυρίως των εργαζομένων. Αλήθεια οι μεγαλοβιομήχανοι και οι εφοπλιστές, που συνήθως παίρνουν δανεικά και αγύριστα, όταν παίρνουν εγγυητικές επιστολές πολλών εκατομμυρίων ευρώ, σε τι είδους δεσμεύσεις τους υποχρεώνουν οι τραπεζίτες;
Για την ιστορία ο Δήμος Αγιάσου με το πρόγραμμα αυτό, πέρα των άλλων, θα εξασφαλίσει δουλειά σε 5 εργαζόμενους, παροχή βοήθειας σε 80 ηλικιωμένους και ανήμπορους και εισροή πόρων στα ταμεία του που θα διαθέσει για τα παραπάνω, πάνω από 150.000 ευρώ.

Για την ιστορία επίσης, ο Δήμος χρειάστηκε την εγγυητική επιστολή, προκειμένου να αναταγωνιστεί τους ιδιώτες που θέλουν να πάρουν το πρόγραμμα "Βοήθεια στο σπίτι" του Δήμου Αγιάσου.
Αυτό δηλαδή που πριν 2 χρόνια το ΚΚΕ κατήγγειλε, είναι πραγματικότητα.

Αλήθεια μιας και είναι προεκλογική περίοδος, τι λένε για αυτό ΝΔ και ΠΑΣΟΚ; Φυσικά ότι λέει η ΕΕ και το μεγάλο κεφάλαιο που από καιρό έχει δείξει το επιχειρηματικό του ενδιαφέρον στο τομέα των κοινωνικών παροχών.

Γι΄αυτό στις 4 Οκτώβρη, μαύρο και στους δυό.
Ισχυρό ΚΚΕ για δυνατό λαό.




..




Δεν υπάρχουν σχόλια: