Πέμπτη 10 Σεπτεμβρίου 2009

ΓΙΑ ΤΑ ΕΓΚΑΙΝΙΑ ΤΟΥ ΙΚΑ ΜΥΤΙΛΗΝΗΣ ΚΑΙ ΤΑ ΜΕΓΑΛΑ ΛΟΓΙΑ

Σωστά κατά την άποψη της στήλης το Παλλεσβιακό Εργατοϋπαλληλικό Κέντρο (ΠΕΚ) δήλωσε δημόσια ότι δε θα συμμετάσχει στα επικοινωνιακά πανηγυράκια που ετοιμάζει η διεύθυνση του ΙΚΑ για το λίφτινγκ του κάτω ορόφου του κτηρίου, ένθα στεγάζονται οι υγειονομικές υπηρεσίες υποστελεχωμένες μέχρι απελπισίας και δυσλειτουργούσες μέχρις δακρύων.

Αν όμως γνώριζαν οι του ΠΕΚ τους νέους ορίζοντες που άνοιξε στο συνδικαλισμό το Δ.Σ. του Συλλόγου των Γιατρών ΙΚΑ, υπό την άκρως επιτυχημένη καθοδήγηση του διευθυντή Π. Βαμβουρέλλη και πολιτευτού της Ν.Δ., σχετικά με τις μεταρρυθμίσεις του εργοδοτικού συνδικαλισμού, πιθανώς να αναθεωρούσαν την απόφασή τους και να συμμετείχαν.
Έτσι θα διαπίστωναν έκπληκτοι ότι το προσωπικό ασφαλείας ορίζεται σήμερα από αυτούς που θα θελήσουν να απεργήσουν αύριο!

Και διά του λόγου το αληθές, ιδού το περιεχόμενο του εν λόγω εγγράφου: «Για την απεργία της ΑΔΕΔΥ που γίνεται στις 15/05/07 είστε προσωπικό ασφαλείας εφ’ όσον θελήσετε να απεργήσετε. Και επειδή κατά την προηγούμενη απεργία της ΑΔΕΔΥ της 28/03/07 πάλι σας ορίσαμε προσωπικό ασφαλείας, αλλά δεν σας βρήκαμε να σας δώσουμε την ειδοποίηση και να μας δώσετε την απάντησή σας, διότι μας “απαγορεύσατε” να σας ενοχλούμε, θέλουμε αυτή τη φορά να μας απαντήσετε εγκαίρως όπως κάνουν οι συνάδελφοί σας.»

Παρ’ ότι η ενεστώσα πράξη καθορίζεται από τον απρόβλεπτο μέλλοντα με εμφανή διάθεση να προκαταληφθούν τα μελλούμενα, πράγμα πρωτοφανές στην Αριστοτέλεια λογική η οποία δέχθηκε σοβαρότατον πλήγμα, το ενδιαφέρον είναι ότι το έγγραφο που διατυπώνει τα παραπάνω απεργοσπαστικά, υπογράφεται από τον Π. Παρασκευαΐδη του Χαριλάου, πρόεδρο του Συλλόγου, ο οποίος δηλώνει ΠΑΣΟΚ! Το ΠΑΣΟΚ το ξέρει; Τι κάνει για αυτό;

Εν μέσω κρίσεως οικονομικής, κοινωνικής και πολιτικής, ο μέχρι προ ολίγου καταλληλότερος διά πρωθυπουργός προσφεύγει εκ νέου στις κάλπες, ζητώντας νωπή νέα εντολή, προκείμενου να κάνει ό,τι δεν έκανε και να μην κάνει ό,τι οφείλει. Αρχή άνδρα δείκνυσι !
Ο αστρολόγος της στήλης προβλέπει ότι την 5/10/09 ο Κ. Καραμανλής ανιψιός, θα πάρει νωπή εντολή να αντιπολιτεύεται την κυβέρνηση!
Ένας αυτοδημιούργητος κληρονόμος φεύγει και ένας άλλος έρχεται! Πάντως, αυτό που παραμένει στην Ελλάδα είναι η ασχέτως κυβερνήσεων διαρκής προσπάθεια διά την πάταξη της αξιοκρατίας!

Στην ομιλία του δε στη ΔΕΘ, ο πρωθυπουργός εξήγγειλε μεταξύ άλλων διά πολλοστή φορά την τελευταία πενταετία, την δημιουργία Πρωτοβάθμιας Φροντίδας Υγείας.

Για όσους έκαναν πως τον πιστεύουν και χειροκρότησαν την εξαγγελία με πάνω από πέντε παλαμάκια, η στήλη έχει την πληροφορία ότι θα τους απονεμηθεί ο χρυσός φοίνικας ηθοποιίας μετά διπλώματος υποκριτικής τέχνης.

Για όσους δεν τον πίστεψαν και έχουν πρόθεση να τον ψηφίσουν θα τους επισκεφθεί η Βοήθεια στο Σπίτι το τμήμα ανιάτων περιπτώσεων.

Όσοι δεν τον πίστεψαν και δεν θα τον ψηφίσουν, ήταν εκτός αιθούσης μαζί με τους δεκάδες χιλιάδες διαδηλωτές που διαδήλωναν
για την ανεργία, την εγκατάλειψη της επαρχίας, την απουσία στοιχειωδών μέτρων προστασίας του περιβάλλοντος, την οικονομική πολιτική, τον φορομπηχτισμό, την αδιαφάνεια, την αλαζονεία, τον αυταρχισμό, τον περιορισμό της προσωπικής ελευθερίας, τα χάλια της παιδείας και της υγείας, την κατάρρευση του ασφαλιστικού συστήματος, όλα αυτά τα γνήσια προϊόντα της δικής του πολιτικής με πιστοποίηση ISO από τον παγκόσμιο νεοφιλελευθερισμό.


από τη στήλη "Ιστορίες της Ιγγλετέριας" εφ. Εμπρός, 09/09/2009


...


Δεν υπάρχουν σχόλια: