Δευτέρα 21 Οκτωβρίου 2013

Π.Ε.Κ.: ΟΛΟΙ ΚΑΙ ΟΛΕΣ ΣΤΗΝ ΑΠΕΡΓΙΑ ΤΗΝ ΤΕΤΑΡΤΗ 6 ΝΟΕΜΒΡΗ

 
ΠΑΛΛΕΣΒΙΑΚΟ ΕΡΓΑΤΟΫΠΑΛΛΗΛΙΚΟ ΚΕΝΤΡΟ
        
ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ
ΟΛΟΙ ΚΑΙ ΟΛΕΣ ΣΤΗΝ ΑΠΕΡΓΙΑ ΤΗΝ ΤΕΤΑΡΤΗ 6 ΝΟΕΜΒΡΗ
ΚΑΙ ΣΤΗΝ ΑΠΕΡΓΙΑΚΗ ΣΥΓΚΕΝΤΡΩΣΗ του ΠΑΜΕ
11 ΤΟ ΠΡΩΙ ΣΤΗΝ ΠΛΑΤΕΙΑ ΣΑΠΦΟΥΣ
ΣΤΗΝ ΟΡΓΑΝΩΣΗ Η ΔΥΝΑΜΗ, ΣΤΟΝ ΑΓΩΝΑ Η ΕΛΠΙΔΑ
ΔΕΝ ΠΑΕΙ ΑΛΛΟ!
Όλοι και όλες να δώσουμε μια ηχηρή απάντηση στα σχέδια κυβέρνησης-Ε.Ε. και των άλλων μηχανισμών του κεφαλαίου, ΕΚΤ και ΔΝΤ.
Συναγερμός σε κάθε εργοτάξιο,χώρο δουλειάς, σε κάθε γειτονιά, σε κάθε λαϊκή οικογένεια.
Η Πανεργατική, Πανελλαδική Απεργία στις 6 Νοέμβρη πρέπει να μας βρει όλους στο δρόμο.
Απομονώστε τις Κασσάνδρες που έχουν αναλάβει εργολαβικά το πέρασμα της ηττοπάθειας και της μοιρολατρίας στις γραμμές της εργατικής τάξης, των αυτοαπασχολούμενων ΕΒΕ και αγροτών, της νεολαίας, στις γυναίκες της λαϊκής οικογένειας.
 
Τα συνθήματα της αναποτελεσματικότητας των αγώνων, του «τίποτα δεν γίνεται», του «όλοι ίδιοι είναι», αποτελούν όπλα των αντιπάλων της εργατικής τάξης. Είναι συνθήματα τόσο παλιά, όσο παλιά είναι και η εκμετάλλευση ανθρώπου από άνθρωπο και τα χρησιμοποιούν για να διαιωνίσουν την εκμετάλλευση των εργαζομένων και της λαϊκής οικογένειας.
 
Τίποτα δεν γίνεται. Όσο μένουμε μακριά από τα συνδικάτα και περιμένουμε κάποιος άλλος να φροντίσει για εμάς.
Όλοι το ίδιοι είναι. Όσοι μας λένε μέσα σε αυτό το σύστημα μέσα στην Ευρωπαϊκή Ένωση, με τον πλούτο,την οικονομία στα χέρια των κεφαλαιοκρατών, μπορεί να αλλάξει κάτι προς όφελος των εργαζομένων και γενικά της λαϊκής οικογένειας
 
Εργαζόμενοι-εργαζόμενες, νέοι και νέες, άνεργοι
 
Οι σωτήρες μας τάζουν πάλι νέα τερτίπια διαχείρισης της κρίση, νέα επίθεση σε ότι απέμεινε που θυμίζει δικαίωμα και κατάκτηση της εργατικής τάξης και των άλλων λαϊκών στρωμάτων.
Είτε με κούρεμα λέγεται, είτε με διαπραγμάτευση του χρέους, έρχονται νέα μέτρα. Νέα βάσανα για την εργατική τάξη, τους αυτοαπασχολούμενους ΕΒΕ και αγρότες. Νέα προνόμια για το ντόπιο και ξένο κεφάλαιο.
Λένε ψέματα πως δε θα έρθουν άλλα μέτρα! Η ζωή μας έγινε αφόρητη! Μας οδηγούν στη μαζική εξαθλίωση για να σωθούν τα κέρδη των λίγων, για να γίνουν αυτοί ακόμα πιο ισχυροί.
 
Ήδη στο νησί οι απολύσεις έχουν γίνει καθημερινό φαινόμενο.
 
Οι αλυσίδες στο χώρο ένδυσης και τροφίμων, αφού καλά ξεζούμισαν τους εργαζόμενους τους πετάνε στο δρόμο απλήρωτους.
 
Η ανασφάλιστη εργασία έγινε κανόνας.
 
Μας θέλουν σκλάβους, αμίλητους,ανοργάνωτους.
Δεν πρέπει να παραδώσουμε τα δικαιώματα μας.
Στη νέα επίθεση που ετοιμάζουν βάζουν στην ημερήσια διάταξη.
Την πλήρη κατάργηση των κλαδικών Συλλογικών συμβάσεων και η επέκταση των ατομικών συμβάσεων οδηγεί σε νέα μέτρα για να επιβάλουν μισθούς πείνας των 300 ευρώ. Σχεδιάζουν νέο τσεκούρωμα στα δώρα του ιδιωτικού τομέα. Καταργούν τις αποζημιώσεις. Καταργούν τις επικουρικές συντάξεις, τσακίζουν τα εφάπαξ, ετοιμάζουν νέες μειώσεις στις κύριες συντάξεις.
 
Να μην επιτρέψουμε να κάνουν τη ζωή μας κόλαση.
 
Την ίδια στιγμή που οι ανάγκες απαιτούν προσλήψεις, έρχονται νέες χιλιάδες απολύσεις στον Δημόσιο τομέα και στον ιδιωτικό τομέα, απελευθερώνουν τις απολύσεις, δίνοντας το δικαίωμα στην μεγαλοεργοδοσία να απολύει όποτε και όσους θέλει. Γκρεμίζουν το σταθερό ωράριο,καταργούν την Κυριακή αργία.
 
Να μην ανεχτούμε τις συνθήκες της σύγχρονης εξαθλίωσης.
Βάζουν 25 ευρώ είσοδο για νοσήλια στα νοσοκομεία, κλείνουν νοσοκομειακές μονάδες στερώντας από το λαό τη δωρεάν υγεία. Μονιμοποιούν τα χαράτσια, σφίγγουν το λαιμό μας με δυσβάσταχτους φόρους.Ετοιμάζουν νέες αυξήσεις στα εισιτήρια στις μεταφορές. Βγάζουν στο σφυρί την πρώτη κατοικία. Ιδιωτικοποιούν το ρεύμα, το νερό και την εκπαίδευση.
 
Καταδικάζουν εμάς και τα παιδιά μας στη μόνιμη ανεργία, σε συνθήκες που 1,5 εκατομμύριο άνεργοι ανακυκλώνονται σε κακοπληρωμένα προγράμματα ψευτοαπασχόλησης. Μας ζητούν να ζήσουμε με επιδόματα-δυστυχίας των 200 ευρώ.
Όλα τα παραπάνω μέτρα έρχονται να πατήσουν πάνω στα αποκαΐδια των προηγούμενων. Η επιδείνωση της ζωής μας δε θα έχει τελειωμό.
Εργαζόμενοι εργαζόμενες, νέοι και νέες, άνεργοι, μετανάστες.
 
Δεν έχουμε άλλον δρόμο.
Είναι ανάγκη σήμερα όσο ποτέ να χτίσουμε τη δική μας συμμαχία.
Την συμμαχία της εργατικής τάξης, των αυτοαπασχολούμενων που βάζουν λουκέτο, των αγροτών που ξεκληρίζονται, των γυναικών που βιώνουν το δράμα όλης της οικογένειας, των παιδιών, των νέων που δε μπορούν να σπουδάσουν, δεν μπορούν να βρουν μια δουλειά για να ζήσουν.
Να δώσουμε απάντηση στην όξυνση της επιθετικότητας του κεφαλαίου και του κράτους και στους μηχανισμούς που θρέφει.
Να πάρει διαστάσεις μαζικής καταδίκης και απομόνωσης η εγκληματική-ναζιστική συμμορία της Χρυσής Αυγής, να ξεριζωθεί από τους τόπους δουλειάς και τους κλάδους. Δεν είναι τίποτα άλλο,παρά το σκυλί της καπιταλιστικής ιδιοκτησίας και εκμετάλλευσης, της εργοδοτικής και κρατικής τρομοκρατίας.
 
ΣΤΗΝ ΟΡΓΑΝΩΣΗ Η ΔΥΝΑΜΗ
ΣΤΟΝ ΑΓΩΝΑ Η ΕΛΠΙΔΑ
ΔΕΝ ΠΑΕΙ ΑΛΛΟ!
 
ΟΛΟΙ ΚΑΙ ΟΛΕΣ ΣΤΗΝ ΑΠΕΡΓΙΑ ΤΗΝ ΤΕΤΑΡΤΗ 6 ΝΟΕΜΒΡΗ
ΚΑΙ ΣΤΗΝ ΑΠΕΡΓΙΑΚΗ ΣΥΓΚΕΝΤΡΩΣΗ του ΠΑΜΕ 11 ΤΟ ΠΡΩΙ
ΣΤΗΝ ΠΛΑΤΕΙΑ ΣΑΠΦΟΥΣ
 

Δεν υπάρχουν σχόλια: