Κυριακή 27 Οκτωβρίου 2013

Ανακοίνωση του Σωματείου Εργατοτεχνιτών Οικοδόμων Καρλόβασου Σάμου


ΣΩΜΑΤΕΙΟ ΕΡΓΑΤΟΤΕΧΝΙΤΩΝ ΟΙΚΟΔΟΜΩΝ  ΚΑΡΛΟΒΑΣΟΥ
ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ
Συνάδελφοι οικοδόμοι, εργαζόμενοι στις κατασκευές, Έλληνες και μετανάστες.

ΟΛΟΙ ΣΤΗΝ ΑΠΕΡΓΙΑ ΣΤΙΣ 6 ΝΟΕΜΒΡΗ
Ο μαζικός ταξικός αγώνας μας να γίνει δύναμη ανατροπής της αντεργατικής πολιτικής και των βάρβαρων μέτρων.

Στον πόλεμο, που μας έχει κηρύξει το κεφάλαιο με τις κυβερνήσεις του, εμείς θα είμαστε οι τελικοί νικητές.

Συνάδελφοι, Καμιά αναμονή, καμιά αυταπάτη. Έρχονται νέα μέτρα και περικοπές στην κοινωνική ασφάλιση, στις κύριες και επικουρικές συντάξεις, στις παροχές υγείας – πρόνοιας. Λέει ψέματα η κυβέρνηση όταν καθησυχάζει ότι δεν θα χρειαστούν νέα μέτρα. Η ανεργία, τα χαμηλά μεροκάματα, οι μειώσεις των εργοδοτικών εισφορών, οδηγούν στη μείωση των εσόδων των ασφαλιστικών ταμείων. Αυτοί, που σήμερα διαβεβαιώνουν ότι δεν θα παρθούν νέα μέτρα, θα είναι οι ίδιοι που θα δικαιολογούν την «ανάγκη» λήψης νέων μέτρων, εκβιάζοντας τους εργαζόμενους να δεχτούν μειώσεις συντάξεων, αύξηση ορίων ηλικίας συνταξιοδότησης, περικοπές σε παροχές υγείας και πρόνοιας. Άλλωστε το σχέδιο προϋπολογισμού για το 2014 επιβεβαιώνει την επέκταση της σκληρής λιτότητας, περνώντας τη θηλιά στο λαιμό των εργαζομένων και ανέργων.

Τα μέτρα δεν έχουν προσωρινό χαρακτήρα. Η εφαρμογή της αντιλαϊκής πολιτικής σημαδεύει το παρόν και το μέλλον των εργαζομένων.
Τα μεροκάματα των 25-30 ευρώ, σημαίνουν λιγότερο δωρόσημο, λιγότερες παροχές σε ασθένεια, σημαίνουν ότι η κύρια σύνταξη θα κατρακυλήσει κάτω από τα 360 ευρώ, ενώ οι επικουρικές θα καταντήσουν επαιτεία, με το γνωστό δίλημμα «μέτρα ή κατάρρευση του ασφαλιστικού συστήματος». Τα επαγγελματικά ταμεία που προωθούν δεν εξασφαλίζουν επικουρική σύνταξη στους οικοδόμους, αφού δεν έχουν σταθερό εργοδότη.

Συνάδελφοι, βάζουμε όλοι πλάτη να μη κοπεί σε κανένα σπίτι συναδέλφου το ρεύμα. Να μη μείνει κανένας οικοδόμος ανασφάλιστος. Να μη γίνει σε κανένα σπίτι κατάσχεση. Να δοθεί έκτακτο οικοδομικό βοήθημα. Τις λύσεις προς όφελος των εργαζομένων θα τις δώσουν οι ίδιοι οι εργαζόμενοι. Με τον αγώνα τους θα επιβάλλουν το δίκιο τους.
ΟΛΟΙ ΣΤΗΝ ΑΠΕΡΓΙΑ ΣΤΙΣ 6 ΤΟΥ ΝΟΕΜΒΡΗ
ΠΡΟΣΥΓΚΕΝΤΡΩΣΗ ΣΤΟ ΣΩΜΑΤΕΙΟ ΚΑΡΛΟΒΑΣΟΥ ΣΤΙΣ 8 ΤΟ ΠΡΩΙ

ΣΥΓΚΕΝΤΡΩΣΗ ΣΤΟ ΕΡΓΑΤΙΚΟ ΚΕΝΤΡΟ ΣΑΜΟΥ ΣΤΙΣ 10 ΤΟ ΠΡΩΙ.

                                                                    ΤΟ  Δ.Σ

Δεν υπάρχουν σχόλια: