Δευτέρα 14 Οκτωβρίου 2013

ΤΕ Λήμνου : Τις πολιτικές κυβερνήσεων και ΕΕ υπέρ του κεφαλαίου πληρώνουν οι νησιώτες

Τα οξυμένα προβλήματα στην ακτοπλοϊκή σύνδεση της Λήμνου, αλλά και τη διάψευση των υποσχέσεων από το νέο υπουργό Υγείας για την αυτονομία του νοσοκομείου καταγγέλλει η Τομεακή Επιτροπή Λήμνου του ΚΚΕ.
Σημειώνει ότι επιβεβαιώνεται για άλλη μια φορά η θέση του ΚΚΕ ότι τα προβλήματα αυτά οφείλονται όχι στο ότι το κράτος υποτιμά ή εγκατέλειψε τη Λήμνο όπως διαδίδεται, αλλά στις πολιτικές των κυβερνήσεων, που δηλώνουν πίστη στα συμφέροντα του ντόπιου και ξένου κεφαλαίου και συντονίζονται με τις πολιτικές της Ευρωπαϊκής Ένωσης.
 
«Αυτές οι κυβερνήσεις ψήφισαν τους νόμους που αφήνουν ασύδοτους τους εφοπλιστές να δρομολογούν υπέργηρα πλοία στις γραμμές του νησιού μας όποτε αυτοί θέλουν και με πανάκριβα εισιτήρια παρά τις παχυλές επιδοτήσεις που παίρνουν από τη φορολόγηση του ελληνικού λαού. Αυτές οι κυβερνήσεις ψήφισαν και ψηφίζουν νόμους που μετατρέπουν τα νοσοκομεία σε επιχειρήσεις που αναγκάζουν και τους κατοίκους του νησιού μας να πληρώνουν χαράτσια των 5 ευρώ και των 25 ευρώ για εισαγωγή στο νοσοκομείο, τη στιγμή που υπάρχουν υποβαθμισμένες υπηρεσίες ιατροφαρμακευτικής περίθαλψης λόγω ελλείψεων στο απαραίτητο ιατρικό νοσηλευτικό τεχνικό και βοηθητικό προσωπικό», σημειώνει το ΚΚΕ.
 
Καλεί τους κατοίκους του νησιού να συσπειρωθούν γύρω από το ταξικό κίνημα, το ΠΑΜΕ, την ΠΑΣΥ και να διεκδικήσουν:
  • Δημόσιο ενιαίο φορέα ακτοπλοϊκών και αεροπορικών συγκοινωνιών.
  • Καθημερινή σύνδεση του νησιού με την υπόλοιπη χώρα, με σύγχρονα πλοία και φτηνά εισιτήρια.
  • Αυτόνομο νοσοκομείο για το νησί μας με στελέχωσή του με το απαραίτητο προσωπικό και τον απαραίτητο εξοπλισμό. Κατάργηση όλων των χαρατσιών και απρόσκοπτη ιατροφαρμακευτική περίθαλψη για όλους και τους άνεργους και τους ανασφάλιστους.
 
     

Δεν υπάρχουν σχόλια: