Δευτέρα 14 Οκτωβρίου 2013

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ ΤΗΣ Τ.Ε. ΣΑΜΟΥ

ΚΚΕ
ΤΟΜΕΑΚΗ ΕΠΙΤΡΟΠΗ ΣΑΜΟΥ
ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ

Διήμερη περιοδεία της βουλευτή του ΚΚΕ Διαμάντως Μανωλάκου

Την πρόταση του ΚΚΕ για το διατροφικό ζήτημα και τη σύνδεσή του με τα συνολικότερα προβλήματα που αντιμετωπίζουν τα λαϊκά στρώματα, παρουσίασε διεξοδικά η Διαμάντω Μανωλάκου μέλος της Κ.Ε του ΚΚΕ και βουλευτής του Κόμματος , στη συγκέντρωση που διοργάνωσε με αυτό το θέμα η Τομεακή Επιτροπή Σάμου του ΚΚΕ, στο Καρλόβασι, το Σάββατο 12 Οκτώβρη.

Το διατροφικό ζήτημα -τόνισε μεταξύ άλλων η Διαμάντω Μανωλάκου - είναι πρώτης προτεραιότητας για το ΚΚΕ και την πρότασή του για τη λαϊκή εξουσία και τη λάϊκή οικονομία, γιατί σχετίζεται με τις άμεσες ανάγκες διαβίωσης της εργατικής τάξης και του λαού, που πρέπει να εξασφαλιστούν χωρίς καθυστέρηση και με τον καλύτερο τρόπο.

Η Λαϊκή Εξουσία με εργαλείο τον κεντρικό σχεδιασμό, την κοινωνικοποίηση των συγκεντρωμένων μέσων παραγωγής, την αξιοποίηση αποκλειστικά προς όφελος των εργαζομένων των εδαφοκλιματολογικών πλεονεκτημάτων της χώρας μας, τον παραγωγικό συνεταιρισμό των μικρών και μεσαίων παραγωγών, θα εξασφαλίσει σε πρώτη φάση την επάρκεια την διατροφική ασφάλεια και την ποιότητα των διατροφικών προϊόντων και θα καλύψει τις λαϊκές ανάγκες. Η προσπάθεια αυτή θα επεκτείνεται σε ποιοτικά και ποσοτικά χαρακτηριστικά που θα βελτιώνουν την εκπλήρωση του ζωτικής σημασίας καθήκοντος και θα δημιουργούν τις προϋποθέσεις για εξαγωγές διατροφικών προϊόντων σε άλλες χώρες.

Αντίθετα στον καπιταλισμό όπου κυριαρχεί ο ανταγωνισμός για την μεγιστοποίηση του κέρδους των μονοπωλίων που λυμαίνονται την παραγωγή και διάθεση και σ’ αυτόν τον κρίσιμο τομέα, εκατομμύρια άνθρωποι λιμοκτονούν , πολλοί περισσότεροι υποσιτίζονται και η πλειοψηφία των λαϊκών στρωμάτων που παράγουν όλο το πλούτο της ανθρωπότητας, αναγκάζονται να ξοδεύουν το μεγαλύτερο μέρος του πενιχρού εισοδήματός τους στην αμφισβητούμενης ποιότητας διατροφικά προϊόντα. Είναι γνωστά – επισήμανε η βουλευτής του ΚΚΕ -τα διατροφικά σκάνδαλα που έρχονται κατά καιρούς στη δημοσιότητα, τα οποία δείχνουν ότι σ’ αυτό το βάρβαρο σύστημα η ανθρώπινη ζωή και η ασφάλειά της δεν έχουν καμιά τύχη, μπροστά στην ανάγκη υπερκερδών των μονοπωλιακών ομίλων.

Το ΚΚΕ –υπογράμμισε η Δ. Μανωλάκου- προτείνει στην εργατική τάξη, στην μικρή και μεσαία αγροτιά, στους αυτοαπασχολούμενους, στη νεολαία και τις γυναίκες των λαϊκών οικογενειών να προτάξουν τα κοινά τους συμφέροντα και να οργανώσουν την δική τους λαϊκή συμμαχία, απέναντι στο μαύρο μέτωπο της οικονομικής ολιγαρχίας, των πολιτικών δυνάμεων που την υπηρετούν και των ιμπεριαλιστικών οργανισμών (Ε.Ε, ΝΑΤΟ, ΔΝΤ κλπ). Τους καλεί σε οργανωμένο καθημερινό αγώνα για την απόκρουση των αντιλαϊκών πολιτικών τους, αλλά με προοπτική: Την ανατροπή αυτού του απάνθρωπου συστήματος και την οικοδόμηση της δικής τους, της Λαϊκής Εξουσίας, του Σοσιαλισμού. Γιατί μόνο με την λαϊκή κατοχή των μέσων παραγωγής, την οικονομική και πολιτική οργάνωση του λαϊκού κράτους με αποκλειστικό κριτήριο την κάλυψη των πραγματικών λαϊκών αναγκών, την αξιοποίηση και ανάπτυξη της επιστήμης και της τεχνολογίας προς όφελος του λαού, μπορεί να λυθούν ουσιαστικά και με μονιμότητα τα λαϊκά προβλήματα.

Η Διαμάντω Μανωλάκου κατά τη διήμερη περιοδεία της στη Σάμο, επισκέφθηκε την Ένωση Οινοποιητικών Συνεταιρισμών Σάμου (ΕΟΣΣ), μια συνεταιριστική οργάνωση που εξάγει σημαντικές ποσότητες του εκλεκτού, ονομασίας προελεύσεως, Σαμιώτικου κρασιού και αποτελεί τον σημαντικότερο παραγωγικό πυλώνα της τοπικής οικονομίας, από την οποία εξαρτώνται άμεσα 3000 αμπελουργοί και έμμεσα αλλά αποφασιστικά όλη η οικονομική ζωή του νησιού. Η επίσκεψη της βουλευτή του ΚΚΕ και η συνάντησή της με το Δ.Σ της ΕΟΣΣ, εκφράζει μεταξύ άλλων την στήριξη του ΚΚΕ μπροστά στη επίθεση που δέχεται η Οργάνωση από ιδιώτες οινέμπορους (που θέλουν να σφετεριστούν τον κόπο γενεών αμπελουργών), από την Ευρωπαϊκή Ένωση και τις ελληνικές κυβερνήσεις που τους υποστηρίζουν.

Η βουλευτής του ΚΚΕ μίλησε επίσης σε συγκέντρωση των εργαζομένων της ΕΟΣΣ και συζήτησε μαζί τους.

Το απόγευμα της πρώτης μέρας της περιοδείας της (Παρασκευή 11/10) η Διαμάντω Μανωλάκου μίλησε με κατοίκους, στη πλειοψηφία τους αγρότες, στα χωριά Πύργος και Πλάτανος τα οποία επισκέφθηκε.

Το πρωϊ του Σαββάτου η βουλευτής του ΚΚΕ είχε συναντήσεις με εκπροσώπους του Συλλόγου Κτηνοτρόφων Σάμου με τους οποίους συζήτησε τα σοβαρά προβλήματα του κλάδου και με τα προεδρεία των Συλλόγων Πολυτέκνων και Τριτέκνων νομού Σάμου όπου ενημερώθηκε για τις διεκδικήσεις τους, τόνισε ότι το ΚΚΕ έχει προτάσεις και πρόγραμμα συνολικής και ριζικής υποστήριξης της πολύτεκνης οικογένειας και δήλωσε ότι η Κοινοβουλευτική Ομάδα του ΚΚΕ θα είναι πάντα στη διάθεσή τους.

Δεν υπάρχουν σχόλια: