Κυριακή 6 Οκτωβρίου 2013

Ενημέρωση από την ΛΑΪΚΗ ΣΥΣΠΕΙΡΩΣΗ ΙΚΑΡΙΑΣ

Παραθέτουμε το κατωτέρω κείμενο που λάβαμε σήμερα μέσω email:
 
Ενημερωτικά σας γνωρίζουμε ότι:
 
Στην συζήτηση που έγινε για την Καταδίκη της «Χρυσής Αυγής» :
 
Η Λαϊκή Συσπείρωση μετα την τοποθέτηση της πλειοψηφιας (ΠΑΣΟΚ-ΝΔ-ΣΥΡΙΖΑ-ΔΗΜΑΡ, κλπ) και την καταθεση σχεδιου ψηφίσματος απο τον κύριο δημαρχο τοποθετήθηκε καταγγέλλοντας στον λαό των νησιών μας, την εν ψυχρώ δολοφονία του Παύλου Φύσσα στο Κερατσίνι, από εγκληματίες που συνδέονται με την «Χρυσή Αυγή».
Καθώς επίσης και την δολοφονική επίθεση που δέχτηκαν μέλη του ΚΚΕ στο Πέραμα. Η επίθεση στο Πέραμα και η επίθεση στην Αμφιάλη που κατέληξε στην εν ψυχρώ δολοφονία του Π. Φύσσα ήταν μαφιόζικες ενέργειες, από το σχεδιασμό μέχρι την εκτέλεσή τους. Η «Χρυσή Αυγή» αποδεικνύεται ότι είναι ναζιστική οργάνωση με μακροχρόνια εγκληματική δράση, καθώς της δολοφονίας του Π. Φύσσα προηγήθηκαν δεκάδες άλλες τέτοιες δολοφονικές απόπειρες, τραμπουκισμοί και εμπρησμοί εναντίον Ελλήνων και μεταναστών.
 
Η Λαϊκή Συσπείρωση αφού  ανέδειξε το χαρακτήρα της Χρυσής Αυγής ως δύναμης που τρέφεται από το κεφάλαιο και το αστικό σύστημα, που είναι γέννημα-θρέμμα του καπιταλισμού, καταθέσε σχέδιο ψηφίσματος όχι γιατί δεν υπηρχαν στο σχέδιο που κατέθεσε η πλειοψηφια (ΠΑΣΟΚ-ΝΔ-ΣΥΡΙΖΑ-ΔΗΜΑΡ,κλπ) σημεία που μας βρίσκουν συμφώνους, αλλά γιατί κατά την γνώμη μας στο σχέδιο του κ. Δήμαρχου, δεν αναδεικνύονται οι ευθύνες του κοινωνικοπολιτικού συστήματος που γεννά, τρέφει και αξιοποιεί το φασισμό για τη διαφύλαξη των συμφερόντων του κεφαλαίου.
Όλα αυτά την στιγμή που γύρω από την υπόθεση της Χρυσής Αυγής στήνεται μια πολύμορφη επιχείρηση επίδρασης στη συνείδηση του λαού, με πολλαπλές επιδιώξεις και στόχους. Η κυβέρνηση και τα αστικά επιτελεία, τροφοδοτούν το οπλοστάσιό τους με «πυρομαχικά», προσπαθώντας να ταυτίσουν τη Χρυσή Αυγή με το εργατικό - λαϊκό κίνημα που έχει ως στόχο την αποδέσμευση από την ΕΕ και το ΝΑΤΟ. Καλλιεργούν ψυχολογία φόβου, ως εμπόδιο στη συμμετοχή των εργαζομένων στην αντικαπιταλιστική πάλη. Το σχέδιο του κ. Δήμαρχου δεν λέει επίσης κουβέντα για τους δεσμούς της «Χρυσής Αυγής» με εφοπλιστές και βιομήχανους που την αξιοποιούν για να τρομοκρατούν τους εργάτες που σηκώνουν κεφάλι.
Επίσης κατά την άποψη μας δεν γίνεται η καταδίκη των νεοναζί να πηγαίνει αντάμα με συμψηφισμούς και γενικότητες. Ενώ οι γενικόλογες αντιμνημονιακές ρητορείες θολώνουν τα νερά κι αφήνουν εκεί την Χρυσή Αυγή να ψαρεύει. Για όσα περνά ο λαός μας σήμερα οι υπεύθυνοι έχουν ονοματεπώνυμο, είναι η τρόικα (δηλαδή η Ευρωπαϊκή Ένωση, η Ευρωπαϊκή Κεντρική Τράπεζα και το ΔΝΤ.) Υπεύθυνη είναι η άρχουσα τάξη που εκμεταλλεύεται και κλέβει τον ιδρώτα του λαού. Καθώς και όσα πολιτικά κόμματα αποδέχονται αυτή την λογική και την υπηρετούν με τις θέσεις τα προγράμματα τους και την στάση τους από διάφορες θέσεις. Όσο για την «Δημοκρατία» που καλούν σήμερα οι δυνάμεις του λεγόμενου «Συνταγματικού τόξου» να υπερασπιστεί ο λαός, υπενθυμίζουμε ότι στην Ελλάδα αυτή η «Δημοκρατία» και όχι γενικά η δημοκρατία έχει δημιουργήσει 3,5 εκατ. ανασφάλιστους, 1,5 εκατομμύριο άνεργους, και σχεδόν 4 εκατομμύρια.
Στην συζήτηση που έγινε για την κατάσταση που έχει διαμορφωθεί στον χώρο της εκπαίδευσης :
 
Η Λαϊκή Συσπείρωση αφού επισήμανε ότι εδώ και τρεις εβδομάδες ζήτησε τη σύγκληση έκτακτου δημοτικού συμβουλίου με μοναδικό θέμα συζήτησης την κατάσταση που διαμορφωνόταν στον χώρο της εκπαίδευσης, ακριβώς επειδή το ζήτημα αυτό δεν αφορά κάποιους ειδικούς ή μόνο τους εκπαιδευτικούς ή μόνο τους μαθητές ή μόνο τους γονείς τους. Η Παιδεία είναι ζήτημα που αφορά πρωταρχικά το λαό, αφορά κάθε εργατική λαϊκή οικογένεια, αφορά όλους του Ικαριώτες. Από αυτή την άποψη και καθώς τα προβλήματα στο χώρο αυτό εμφανίστηκαν από την πρώτη μέρα του Σεπτέμβρη θεωρούμε ότι η πλειοψηφία έφερε Στη το θέμα για συζήτηση με μεγάλη καθυστέρηση και επιπλέον δεν είναι το μοναδικό θέμα συζήτησης, πράγμα που σημαίνει ότι θα υπάρχει περιορισμός στον χρόνο, δεν θα δοθεί η ευκαιρία να μιλήσουν όλοι όσοι θέλουν, πέρα από το γεγονός ότι παρουσιάζεται σαν ένα θέμα ανάμεσα στα άλλα υποβαθμίζοντας το ζήτημα της Παιδείας. 
 
Στην συζήτηση που ακολούθησε η ΛΑΣ αφού ανάδειξε το προβλήματα που δημιουργεί στα νησιά μας η εκπαιδευτική πολιτική της κυβέρνησης.Κάλεσε το Δημοτικό Συμβούλιο Ικαρίας να καταγγείλει τη πολιτική που εφαρμόζει η κυβέρνηση στον χώρο της εκπαίδευσης με τη νέα διοικητική δομή – το «νέο σχολείο», τη διαφοροποίηση στο πρόγραμμα στο επίπεδο της περιφέρειας και του σχολείου – να μπει εμπόδιο στις συγχωνεύσεις και στις καταργήσεις των σχολικών μονάδων, να εκφράσει την κάθετη διαφωνία του στον νόμο για την «Αναβάθμιση» της δευτεροβάθμιας εκπαίδευσης, ζητώντας την ανάκληση του, παραθέτοντας ταυτόχρονα και ένα πλαίσιο διεκδικήσεων.
Η πλειοψηφια (ΠΑΣΟΚ-ΝΔ-ΣΥΡΙΖΑ-ΔΗΜΑΡ, κλπ) για μια ακόμα φορά δεν δέχτηκε να υπάρχει στην απόφαση σαφή πολιτική καταγγελία των εμπνευστών και των υπευθύνων της αποδιάρθρωσης του δημόσιου χαρακτήρα της εκπαίδευσης, περιορίστηκε σε ένα γενικόλογο κείμενο δίνοντας την εντύπωση πως έφερε το θέμα για συζήτηση για τυπικούς λόγους η για να "βγάλει την υποχρέωση".
Στην συζήτηση που έγινε για την κατάσταση που έχει διαμορφωθεί στους χώρους άθλησης του Δήμου Ικαρίας :
 
Η Λαϊκή Συσπείρωση αφού επισήμανε την εγκατάλειψη από την σημερινή διοικηση των αθλητικων εγκαταστασεων στην τυχη τους, και κατήγγειλε την πλειοψηφια (ΠΑΣΟΚ-ΝΔ-ΣΥΡΙΖΑ-ΔΗΜΑΡ, κλπ) για προσχηματική ενασχόληση με το θέμα. Κάλεσε το Δ.Σ να αναβαλει την εγκριση του κανονισμου λειτουργιας και να επανελθει το θεμα αφου ενημερωθει το Δ.Σ, οι αθλητικοι Συλογοι, και οσοι δημοτες ενδιαφερθουν για αυτο το θεμα. Προταση που εγινε τελικά δεκτη κατα πλειοψηφια .
Τέλος στην συζήτηση που έγινε για τα θέματα που έφεραν στο Δ.Σ οι σύλλογοι γονέων της Δ. Ε Αγίου Κηρυκου και οι κάτοικοι του οικισμού της Παναγιάς: 
 
Η Λαϊκή Συσπείρωση συνέβαλε με την θεση της στο να γινουν δεκτα απο το δημοτικο συμβουλιο τα αιτηματα, και δεσμευτηκε να παρακολουθει την πορεια υλοποιησης τους το επομενο διαστημα.
 
www.lsikarias.blogspot.grΔεν υπάρχουν σχόλια: