Δευτέρα 21 Οκτωβρίου 2013

Γραμματεία Εκπαιδευτικών Βορ. Έβρου του Π.Α.ΜΕ.: Πολλές οι ελλείψεις σε εκπαιδευτικό και βοηθητικό προσωπικό στο Eιδικό Σχολείο Ορεστιάδας και στο Ε.Ε.Ε.Ε.Κ 
Πολλές οι ελλείψεις σε εκπαιδευτικό και βοηθητικό προσωπικό στο Eιδικό Σχολείο Ορεστιάδας και στο Ε.Ε.Ε.Ε.Κ

Η Γραμματεία εκπαιδευτικών Βορείου Έβρου του ΠΑΜΕ,  θεωρεί απόλυτα δικαιολογημένη την αγανάκτηση των γονέων του Ειδικού Δημοτικού Σχολείου Ορεστιάδας και του ΕΕΕΕΚ (Εργαστήριο Ειδικής Επαγγελματικής Εκπαίδευσης και Κατάρτισης)   γιατί αν και πέρασε ένας μήνας από την έναρξη  της νέας σχολικής χρονιάς οι ελλείψεις σε εκπαιδευτικό προσωπικό παραμένουν και δυσκολεύουν τη ομαλή λειτουργία των δύο σχολείων.

Ύστερα από περιοδεία που πραγματοποίησε αντιπροσωπεία του ΠΑΜΕ διαπίστωσε ότι ακόμα δεν έχει τοποθετηθεί  ειδικό βοηθητικό προσωπικό, που είναι άκρως απαραίτητο για την φροντίδα των παιδιών,  δεν τοποθετήθηκε φυσιοθεραπευτής, λογοθεραπευτής, νοσηλευτής με ειδίκευση στην επιληψία, μουσικός  κλπ

Δεν υπάρχει καμιά δικαιολογία για την υποστελέχωση των σχολείων Ειδικής Αγωγής πανελλαδικά , αλλά και τοπικά στην Ορεστιάδα. Οι ευθύνες της Κεντρικής εξουσίας είναι τεράστιες.

Κανένας δεν πρέπει να ξεχνά ότι πρόκειται για ευαίσθητες παιδικές ψυχές, για παιδιά με ίδιο δικαίωμα στη μόρφωση και στη εκπαίδευση με κάθε άλλο συνομήλικό  τους.

Μπροστά σ’ αυτήν την απαράδεκτη κατάσταση η Γραμματεία εκπαιδευτικών Βορείου Έβρου του ΠΑΜΕ:

Øκαλεί γονείς και εκπαιδευτικούς να συντονίσουν και να δυναμώσουν τον αγώνα τους ενάντια στην ανάλγητη πολιτική  της ΕΕ και συγκυβέρνησης (Ν.Δ – ΠΑΣΟΚ),  που δεν διστάζει να ρίξει στον Kαιάδα και τις ανάγκες των παιδιών με τα ιδιαίτερα προβλήματα.

Ø Να  συμμετέχουν ενεργά  στην 24ωρη απεργία 6 Νοέμβρη και στη συγκέντρωση διαμαρτυρίας ώρα 11 το πρωί  στην πλατεία Ορεστιάδας.

Ορεστιάδα 21/10/2013

Δεν υπάρχουν σχόλια: